Négy egészségbiztosítási kérdést hitelesített az OVB

2008.03.19. HírTV

Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi ülésén négy olyan népszavazási kérdést hitelesített, amelyek az egészségbiztosítási pénztárakkal kapcsolatosak.

A pénztárak részvényeire, működési formájára és szolgáltatási körükre vonatkozó kérdés kapott zöld utat, valamint egy olyan kezdeményezés, amely hatályon kívül helyezné a pénztárakról szóló törvényt. Ha az OVB keddi döntései ellen nem érkezik fellebbezés, a kezdeményezők elvileg megkezdhetik kérdéseikhez az aláírásgyűjtést.

Az Országos Választási Bizottság az alábbi kérdésekben hitelesítette az aláírásgyűjtő ív mintapéldányát:

Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak részvényeinek száz százaléka a Magyar Állam forgalomképtelen kincstári vagyonába tartozzon?

Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak kizárólag non-profit gazdasági társaságokként működhessenek?

Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak kizárólag egészségbiztosítási szolgáltatást nyújthassanak?

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül az egészségbiztosítási pénztárakról szóló 2008. évi I. törvényt?

  • kapcsolódó anyagok
NÉPSZAVAZÁS
OVB