Adatgyűjtési ügy - Rendőrök ellen rendelt el nyomozást az ügyészség

2008.10.10. MTI

Hivatali visszaélés bűntette miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség pénteken az adatgyűjtési üggyel összefüggésben - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség az MTI-t.

Mint közleményükben írták: a Nemzeti Nyomozó Iroda - az UD Zrt. ügyével összefüggésben - feljelentést tett "két, személy ellen, akik hivatali helyzetükkel visszaélve személyes adatokat tartalmazó iratoknak a rendőrségről való kijuttatásában működtek közre". Mint írták, az egyik feljelentett rendőr, a másik közalkalmazott.

A Népszabadság pénteken számolt be arról, hogy értesülésük szerint az UD Zrt. ügyével összefüggésben két rendőrségi dolgozó ellen feljelentést tettek az ügyészségen.

A Nemzetbiztonsági Hivatal feljelentéséhez mellékelt dokumentumok közül előkerült ugyanis néhány, minden kétséget kizáróan a rendőrség által kezelt nyilvántartásból származó irat.

Az ORFK-nak az elmúlt napokban sikerült azonosítania azt a két személyt, akiknek a jogosultságával az UD Zrt.-nél lefoglalt iratokat a rendőrségi nyilvántartásból lekérték.

A lap úgy tudja, az APEH és a pénzügyőrség is keresi az UD Zrt.-vel együttműködőket.

  • kapcsolódó anyagok
ADATVÉDELEM
BÜNTETŐJOG
ÜGYÉSZSÉG