A betétbiztosítási összeghatár emeléséről tárgyal ma, kétnapos ülésének első napján Országgyűlés.

A kormány azt javasolja, hogy az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosított összeghatárt a jelenlegi 6 millió forintról 13 millió forintra emeljék, és töröljék el a 10 százalékos önrészt.

Zárószavazás lesz a családok támogatásáról szóló törvény szocialisták kezdeményezte módosításáról, amely minden gyermekintézmény tekintetében, így a bölcsődékben és az óvodákban is lebontaná azt a korlátot, hogy a főállású anya gyermeke legfeljebb napi 5 órát tartózkodhat ott.

Határoznak a Balog Zoltán (Fidesz), Semjén Zsolt (KDNP), Fodor Gábor (SZDSZ) és Herényi Károly (MDF) által benyújtott, Tibetről szóló országgyűlési határozati javaslatról, amelynek az elfogadásához az alkotmányügyi bizottság döntése alapján kétharmados többség kell. A javaslatban az Országgyűlés felszólítja a Kínai Népköztársaságot, hogy vessen véget az erőszaknak, és tartsa tiszteletben a nemzetközileg elismert emberi jogokat, valamint felhívja a magyar kormányt arra: támogassa Peking és a dalai láma között a tárgyalások megkezdését Tibet autonómiájáról.

A határozathozatalok után a képviselők lefolytatják az SZDSZ költségvetési plafonról szóló törvényjavaslatának általános vitáját.