Jogerősen egy év négy hónap végrehajtásában három esztendőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt az orosházi ügyvédet, akit három rendbeli befolyással üzérkedés bűntettében mondott ki bűnösnek kedden.

Az ügyvédként dolgozó Ökrös Ferenc közreműködött abban, hogy egy vállalkozó nagy összegű kölcsönt kapjon. Mivel az adós a hitelt nem fizette vissza, jogvita alakult ki a vádlott és kölcsönadók között. Utóbbiak úgy vélték, a vádlott a kölcsönszerződések megkötése során félrevezette és megkárosította őket. Emiatt a hitelezők büntetőeljárást kezdeményeztek a vállalkozóval és az ügyvéddel szemben, valamint panaszt nyújtottak be a Békés Megyei Ügyvédi Kamaránál.

A vádlott 2008 nyarán találkozókat beszélt meg a kölcsönadókkal, ahol mindkettőjüket arra kérte, hogy a nyomozás megszüntetését követően ellene kezdeményezett pótmagánvádas eljárásból “engedjék ki”. Cserébe fölajánlotta, a kölcsönadóknak kedvező tanúvallomást tesz a vállalkozó ellen indult büntetőügyében. Az is kérte, hogy a kamaránál tett panaszukat vonják vissza.

A vádlott megígérte, hogy felveszi a kapcsolatot egy országgyűlési képviselővel és egy volt rendőrkapitánnyal, és így elintézi, hogy a vállalkozó ellen indított büntetőügy sikerre vezessen, és a kölcsönadók kára megtérüljön. Ezen felül a vádlott az egyik hitelezőnek azt is felajánlotta, hogy “eltussolja” az adóhatóság ellene indított vizsgálatát.