Engedély nélkül tartott lőszert a lakásán a volt belügyminiszter

2012.12. 4. MTI

Engedély nélkül tartott vadásztöltényeket a lakásán Biszku Béla, emiatt az ügyészség a volt belügyminisztert megalapozottan gyanúsítja lőszerrel való visszaéléssel - tájékoztatta Ibolya Tibor megbízott fővárosi főügyész

A közlemény szerint Biszku Béla - eddig ismeretlen időpontban - 11 sörétes vadásztöltényt szerzett be, amelyeket a Budapesti Nyomozó Ügyészség ügyészei által a szeptember 10-én tartott házkutatáskor is a lakásán tartott.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi fegyverszakértő szakvéleményében megállapította, hogy a gyanúsított lakásán lefoglalt vadásztöltények lőszernek minősülnek. Biszku Bélának erre nem volt engedélye, így azokat jogosulatlanul tartotta magánál.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség kedden közölte az újabb gyanúsítást Biszku Bélával.

A volt belügyminisztert szeptemberben vette őrizetbe a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Az 1956-os sortüzekkel kapcsolatban háborús bűntettel, október elején a rendőrség akkori túlkapásai miatt pedig bűnpártolással is meggyanúsították. Először lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben, majd házi őrizetbe került. Ezt enyhítette októberben a bíróság ismét lakhelyelhagyási tilalomra.
 

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETŐELJÁRÁS
BÜNTETŐJOG