A Szerzői Jogi Szakértő Testület, a Magyar Szerzői Jogi Fórum és a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület szerzői jogi szakosztálya 2012. december 13. napján, 15:00 órától a szerzői jog aktuális kérdéseiről szakmai ankétot tart

A Szerzői Jogi Szakértő Testület, a Magyar Szerzői Jogi Fórum és a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület szerzői jogi szakosztálya 2012. december 13. napján, 15:00 órától a szerzői jog aktuális kérdéseiről szakmai ankétot tart, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk.

Az ankétra az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület Artisjus-termében kerül sor (1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.).

Az ankéton előadást tart Dr. Michel M. Walter professzor. Előadásának címe: The recent jurisprudence of the Court of Justice of the European Union and the further development of European Copyright (az előadás nyelve angol).

Michel M. Walter ügyvéd, a Bécsi Egyetem és a Kremsi Egyetem professzora, az ALAI osztrák csoportjának elnöke, a Medien und Recht International című szakfolyóirat szerkesztője, számos szerzői jogi tanulmány, szakkönyv szerzője. Kutatásainak középpontjában a nemzeti, európai, illetve nemzetközi szerzői jogi szabályok, továbbá a nemzetközi magánjog áll.

Az ankéton beszámolót tartanak a Magyar Szerzői Jogi Fórum által létrehozott munkacsoportok a védelmi idővel, a Pekingi Szerződéssel, illetve az árva művekre vonatkozó szabályokkal összefüggő munkájukról, eredményeikről.

Ugyancsak az ankéton kerül sor a Magyar Szerzői Jogi Fórum által meghirdetett 2012. évi Apáthy-díjak ünnepélyes átadására.

Az ankéton való részvétel ingyenes, de kérjük, részvételi szándékát az info@mszjf.hu e- mail címen jelezze. A rendezvény nyilvános, de a terem befogadóképességének határai miatt előnyben részesülnek a szervező testületek tagjai.