Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a héten. A képviselők további tíz órában értékelhetik a jövő évi költségvetést, emellett elmondhatják véleményüket a 2014-re tervezett adóváltozásokról is.

A Ház ülése hétfőn 13 órakor kezdődik a múlt hét elején elhunyt Für Lajos volt MDF-es országgyűlési képviselőre és honvédelmi miniszterre történő emlékezéssel. A napirend előtti felszólalásokat ezúttal is interpellációk, azonnali kérdések és kérdések követik.

A napirendjavaslat alapján a határozathozatali időszakban elfogadhatják a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövő évi költségvetését. A hatóság 2014-ben 32,4 milliárd forintból gazdálkodhat, Médiatanácsa pedig mintegy 174 millió forintos állami, és 1,5 milliárd forintos költségvetésen kívüli keretből.

Döntés születhet a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött hegyközségi törvénymódosításról is. Áder János azért nem írta alá az eredetileg elfogadott változtatásokat, mert az október 7-én megszavazott jogszabály szerinte nem tartalmazza teljes körűen az információszabadságról szóló törvényben megállapított garanciális feltételeket. A bírálatra reagálva a fideszes Font Sándor nyújtott be módosító javaslatot arról, hogy a hegyközségek tagjaik mely adatait kezelhetik.

A képviselők a fentieken túl szavazhatnak az új Ptk.-val összefüggő jogszabály-változtatásokról is.

Kedden a jövő évi adótörvények általános vitájával kezdődik az ülésnap. A képviselőknek összesen hat óra áll rendelkezésükre a kormány indítványának értékelésére. A kabinet javaslata szerint 2014-től kiterjesztenék a családi adókedvezményt, tovább segítenék az első lakáshoz jutást, és megtartanák a bankadót.

Ezt követően a 2014-es költségvetés tárgyalása folytatódhat szintén 6 órás időkeretben. A büdzsé csütörtökön megnyúlt, összesen 30 órás időkeretű általános vitája szerdán érhet véget egy újabb, 4 órás vitával. A Ház a harmadik ülésnap további részében tárgyalhatja a versenytörvény módosítását, amely egyebek mellett módosítaná az iratbetekintés és az üzleti titokká minősítés szabályait is.