2017. április 27-28. napjain immár harmadik alkalommal ad otthont a Gyulai Törvényszék az orvos-jogász konferenciának, ahol neves orvosok, jogászok előadásai mellett kerekasztal-beszélgetés és perszimuláció is színesíti programot.

2017. április 27-28-án a Gyulai Törvényszék és a Szegedi Akadémiai Bizottság Reprodukciós Egészség Munkabizottsága, a European Society of Contraception and Reproductive Health (ESC) magyar tagozata, a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság Békés Megyei Szervezete immár harmadik alkalommal igazságügyi konferenciát és akkreditált továbbképzést szervez Gyulán, a Gyulai Törvényszék épületében. A rendezvény a 2015. évben első alkalommal – hagyományteremtő szándékkal – megrendezett „Polgári és büntetőjogi felelősség az egészségügyi gyakorlatban” című konferencia folytatása.

Az idei programban a jogászok és az orvosok, illetve egészségügyben dolgozó kiváló szakemberek orvosi tevékenységgel kapcsolatos előadásai mellett helyet kap egy kerekasztal-beszélgetés a közös gondolkodás elősegítése érdekében. Újdonságot jelent a második napon megrendezésre kerülő perszimuláció is, melyen a Gyulai Törvényszék bírósági titkárai mellett rezidensek, igazságügyi szakértők vesznek részt egy kitalált jogeset bemutatása során.

A program 2017. április 27-én 9 óra 30 perckor kezdődik. Ezt megelőzően 9 órától van lehetőség a konferencia társelnökeivel: dr. Bagdi Árpád Gyula elnök úrral, illetve Dr. Bártfai György professzor úrral interjút készíteni. Kérjük részvételi szándékukat, interjú készítése iránti igényüket és felmerülő kérdéseiket válaszlevélben elektronikus úton 2017. április 26-án 15 óráig jelezzék a sajto@gyulait.birosag.hu e-mail címre.