Minority SafePack – Egy sikeres európai polgári kezdeményezés - A szervezők benyújtják a Bizottságnak az 1 millió aláírást!

2020.01.24. Jogi Fórum / Európai Bizottság

A „Minority SafePack – egymillió aláírás a sokszínű Európáért” elnevezésű európai polgári kezdeményezés szervezői megerősítették az Európai Bizottság felé, hogy a kezdeményezést az EU 28 tagállamából 1,1 millió polgár támogatta aláírásával.

Ez azt jelenti, hogy a Bizottság és a szervezők között találkozóra kerül majd sor a részletek megvitatása céljából. A találkozót követően az Európai Parlament közmeghallgatást szervez a kezdeményezésről. A Bizottság a közmeghallgatás után határoz a következő lépésekről, vagyis arról, hogy jogszabályjavaslatot dolgoz-e ki, más, nem jogalkotási intézkedést hoz-e, vagy pedig nem tesz semmilyen lépést.

A Minority SafePack (mely Magyarországon Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés néven is ismert) az ötödik azoknak az európai polgári kezdeményezéseknek a sorában, melyek szervezői sikeresen gyűjtötték össze az előírt egymillió aláírást, bizonyítva, hogy az európai polgárok segíthetnek az európai szakpolitikák alakításában.

  • kapcsolódó anyagok
EURÓPAI UNIÓ JOGA
EURÓPAI BIZOTTSÁG
EURÓPAI PARLAMENT
EURÓPAI UNIÓ
KISEBBSÉGI JOGOK
EURÓPAI POLGÁRI KEZDEMÉNYEZÉS