A kormány adóügyi könnyítései nagyban érintik a veszélyeztetett gazdasági ágazatokhoz tartozó katás vállalkozásokat – mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Kis Péter András emlékeztetett, hogy a veszélyhelyzet miatt kiadott kormányrendeletben listázott tevékenységeket végzőket márciustól június 30-ig felmentik a tételes adó fizetése alól.

Elmondta: a március előtti katás tartozásokat sem kell egy összegben kifizetni, hanem a veszélyhelyzet lejárta után a tartozást tíz egyenlő részre osztva, tíz hónap alatt törleszthetik az adósok.

A szóvivő kitért arra is, hogy a www.nav.gov.hu oldalon a rendkívüli helyzetre való tekintettel új rovatot indítottak, amely minden fontos információt tartalmaz a veszélyhelyzettel kapcsolatos adóügyi kérdésekről.

A veszélyeztetett ágazatokban bevezetett adózási könnyítésekről ITT tájékozódhatnak részletesen!

A koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet közterhekkel kapcsolatos részletszabályairól és egyes új intézkedésekről szóló 61/2020. (III.23.) Korm. rendelet ITT elolvasható.