Bennfentes kereskedésért börtönözték be a pornósztárt

2002.10.24. Index

Három hónapos letöltendő szabadságvesztésre ítélték a szakmában csak Marilyn Starr néven ismert Kathryn Gannont, mert felhasználta bankelnök szeretőjének tippjeit.

"Nem félek. Kanadai vagyok és megbirkózom vele" - kommentálta a pornóiparban csak Marylin Starr néven ismert Kathryn Gannon, hogy letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Gannon a pornó és a gazdaság soha nem látott fúzióját valósította meg a "Marilyn megkorbácsolja a Wall Streetet" című filmjével, amelynek apropóját a szőke színésznő saját sztorija adta. Ugyanis Kanadába kellett menekülnie, miután a hatóságok keresni kezdték a bennfentes részvényügylet miatt. Az egyesülés előtt álló cégekre vonatkozó tippet a színésznő akkori szeretőjétől, James McDermott Jr.-tól, a Keefe, Bruyette & Woods befektetési bank egykori elnökétől kapta. A nőt később elkapták és visszavitték az Egyesült Államokba, ahol óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett.

A bűncselekmény a mostanában ismertté vált hasonló esetekhez képest pitiáner, hiszen Gannon 80 ezer, míg másik szeretője, Anthony Pomponio üzletember, akivel megosztotta a bűnös tippet, 86 ezer dollárt kaszált. Gannon állítása szerint teljesen tönkrement a perben, hiszen félmillió dollárt fizetett ki ügyvédeinek. A sztár szerint McDermott azért adott neki tippeket, hogy a nyereségből szakíthasson a bűnös pornóiparral. Gannon úgy látja, hogy azért bukott el, mert naiv fiatal lány, aki bedőlt idősebb barátjának. A befektetési bankárt egy másik bíróság korábban egyébként elítélte bennfentes részvénykereskedelemért, ám a vádat később ejtették és az üzletembert csak 5 hónapra ültették le, éppen annak fejében, hogy valljon a pornószínésznő ellen. Az amerikai sajtó szerint Gannon azért nem úszta meg felfüggesztettel, mert a híres Martha Stewart hasonló részvényügylete miatt a téma körül hatalmas a publicitás.

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETŐJOG
KERESKEDELEM