A rendőrség a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) közpénzügyi államtitkársága valamennyi vizsgálata ügyében megalapozottnak találta a feljelentést – jelzi Keller László, a MeH közpénzügyi politikai államtitkára a Frajna Imre fideszes országgyűlési képviselőnek írott levelében.

Az MTI-hez kedden eljuttatott levél a fideszes politikus sajtótájékoztatóján elhangzottakra válaszol. Frajna Imre szerint súlyos szakmai tévedéseket, időnként “szemenszedett hazugságokat” tartalmaz az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) korábbi szakértői szerződéseiről nyilvánosságra került vizsgálati jelentés kivonata. Keller László leszögezi: a Miniszterelnöki Hivatal nem rendelt meg, így nem is fizetett az Országos Egészségbiztosítási Pénztár átvilágításáért.

  • A kérdéses átvizsgálást végző Proware Kft.-nek soha semmiféle megbízást nem adtam egyik intézmény esetében sem átvilágítási tevékenység lefolytatására – fogalmaz levelében az államtitkár. Hozzáteszi: állításait az ügyészségen és a rendőri szerveknél vizsgálati szakaszban lévő feljelentések és nyomozati anyagok teljes mértékben alátámasztják. Keller László felszólítja Frajna Imrét, hogy kijelentéseivel kapcsolatosan kövesse meg, ellenkező esetben megteszi “a szükséges jogi lépéseket”. A MeH politikai államtitkára arra is megkéri a fideszes képviselőt, hogy jövőbeli nyilatkozatainak hitelessége érdekében megfelelően tájékozódjon a kérdéses témákban; Keller László ehhez – megkeresése esetén – felajánlja segítségét.