A brutálisan megvert, és sérüléseibe belehaló volt válogatott futballista, a Sopron edzője, Simon Tibor ügyében az ügyészség elkészítette a vádiratot. A négy vádlott közül csak az elsőrendű G. János van előzetesben, a többiek szabadlábon védekezhetnek. A vád: halált okozó testi sértés.

vádiratot a Sport plusz hetilap hozta nyilvánosságra. “2002. április 21-én a hajnali órákban Simon Tibor pontosan meg nem állapítható okból szóváltásba került a szórakozóhely más vendégeivel. (_) A vita dulakodássá, majd kisebb verekedéssé fajult, amelybe hárman is beavatkoztak” – kezdődik a Fővárosi Főügyészség vádirata.

Ezek után aztán megtudhatjuk, hogy Simon bent kapott egy ütést, amitől a földre került, majd kirohant a helyiségből, a vádlottak utánamentek – O. Roland, H. János, H. Attila -, ötven méter után utolérték, elgáncsolták. “Testszerte bántalmazták, ütötték, rúgták” – áll a vádiratban. Simon bocsánatot kért, az érkező Galambos ismét megütötte, amitől elesett, és többet már nem mozdult. Galambos a hanyattfekvő Simont hátba rúgta.

A vádiratban nem térnek ki arra, hogy esetleg viperával ütötték volna-e meg, lényegében – mindössze – két súlyos ütés szerepel. A leírtak szerint ez a két súlyos ütés okozta az orrcsonttörést, a sziklacsont-repedést, a jobbszemgödör feletti homlokcsont-repedést, valamint a koponyalapi törést.

“A bántalmazás a homloklebeny elülső pólusán igen durva, mélyre, állományba terjedő agyroncsolódást, a bal oldali nyakszirti lebeny oldalsó részénél ás hátsó pólusánál kisebb terjedelmű, de itt is durva, mélyre terjedő agyroncsolódást okozott.”