Büntetőfeljelentést tett hűtlen, illetve hanyag kezelés bűncselekménye elkövetése miatt egy magánszemély a XV. kerületi rendőrkapitányságon, mert a Defend Kft. jogi képviselője megbízója utasítására visszavonta a keresetét Eörsi Mátyás szabaddemokrata országgyűlési képviselő elleni személyiségi jogi perében. A Magyar Nemzet információi szerint a feljelentést néhány napja iktatták a rákospalotai kapitányságon, ahol a lapnak annyit mondtak, hogy vizsgálják az ügyet.

Három héttel ezelőtt szüntette meg a másodfokú bíróság azt a kártérítési pert, amely a többségi állami tulajdonú Defend Securtity Kft. indított Eörsi Mátyás képviselő ellen jó hírnévhez fűződő személyiségi joga megsértése miatt. Eörsi tavaly májusban, a nem jogerős ítélet szerint valótlanul állította, hogy az örző-védő cég fél milliárd forintos köztartozást halmozott fel. A képviselő a Kft. döntése következtében mentesül a bocsánatkérő közlemény kiadása és az elsőfokú peres eljárásban megítélt 800 ezer forintos kártérítés megfizetése alól.

A lap megkérdezett néhány szakértőt, akik elmondták a per megszüntetése sem gazdaságilag sem üzletpolitikailag nem indokolható, így azt csak politikai okokkal lehetne magyarázni. A Defend Security Kft. többségi tulajdona a tavaly április óta a Magyar Fejlesztési Bank tőkeemelése után kormányzati befolyás alá került. A kormányváltás után menesztették Csintalan Sándort a Defend éléről, a Magyar Nemzet szerint ez összefüggésben áll azzal, hogy az MFB vezetését is lecserélték a régiek helyére a mostani kormányhoz közel állók kerültek.

A lap információi szerint a feljelentő sajtóhíradásokra alapozva azt állítja, hogy a Defendnek, a per megszűnése miatt, üzleti kára is származott, mivel a társaság jó hírnevének folyamatos sérelme miatt számos megbízási szerződését felmondták. A feljelentő szerint a polgári jog szabályai lehetővé teszik, hogy a Kft. jó hírnevének sérelme miatt kártérítést követelhetett volna a képviselőtől.