Marc Dutroux, a belga bűnügyi történelem egyik legsötétebb pedofil gyilkossági ügyének első számú gyanúsítottja hét év vizsgálati fogság után egyetlen áldozata elrablását és meggyilkolását sem ismerte el a vádtanács előtt tett vallomásában.

A belga sajtó pénteken hosszú részleteket közölt a több mint kétórás vallomásból, amelyet a gyanúsított Neufchateau város bíróságán a vádemelést előkészítő folyamat során előző nap tett. Dutroux a vallomásban a vele együtt előzetes letartóztatásban levő feleségét, Michele Martint, feltételezett bűntársát, Michel Lelievre-t és egy rovott múltú sportoktatót vádolt a kislányok elrablásával és többnek a halálra kínzásával, illetve éheztetésével. A vallomásban odáig ment, hogy elismerését fejezte ki az áldozatok szüleinek méltóságuk és bátorságuk megőrzéséhez, részvétét nyilvánította nekik, sőt kijelentette, hogy rendelkezésükre áll, ha ezzel segíthet nekik.

A szörnyű kínzásokat, megerőszakolásokat élve átvészelt egyik kislány, Sabine Dardenne három hónapig volt Dutroux fogságában. A pedofil bűnöző papírt és írószert adott neki, és nemigen törődött kis áldozata tevékenységével. Sabine egy jegyzettömbbe naplószerűen felírta megpróbáltatásainak részleteit és szenvedéseit. E feljegyzésekből világosan kiderül, hogy megerőszakolója és kínzója egyedül Dutroux volt. Egyben az is valószínűsíthető belőlük, hogy a pedofil gyilkosnak nem volt nagy számú bűntársa az áldozatok elrablásához és megrontásához.