Szerdán járt le a határidő az önkormányzati választási plakátok leszedésére, ezért a Fővárosi Közterület-felügyelet felszólító levelet küldött azoknak a pártoknak, illetve képviselőiknek, akik továbbra is kint tartják plakátjaikat. Ha néhány napon belül nem szedetik le a hirdetéseket, szabálysértési feljelentést tesznek ellenük.

November 20-án lejárt az önkormányzati választási plakátok leszedési határideje. A Fővárosi Közterület-fenntartó már két héttel a választások után befejezte az aluljárók, felüljárók, és a belváros főbb útvonalainak megtisztítását – mondta az FKF Rt. munkatársa. A többi falragasz leszedése annak a kötelessége – a törvényi előírás szerint -, akinek a plakát kihelyezése érdekében állt. A Fővárosi Közterület-felügyelet a napokban felszólító levelet küldött azoknak a pártoknak, illetve képviselőiknek, akik továbbra is kint tartják falragaszaikat.

Ha a plakátokat néhány napon belül nem szedik le, a közterület-felügyelet szabálysértési feljelentést tesz ellenük. A felügyeleten kívül a legtöbb kerület is ellenőrzi az utcákat, és ők is hasonlóan járnak el. Néhány kerületben egyáltalán nem találtunk választási hirdetést a határidő után, a pártok ugyanis felhasználják a kereteket, amiben a plakátok kint voltak, azonban vannak olyan kerületek is, ahol több felszólítást kellett kiküldeni – mondta az [origo]-nak a Fővárosi Közterület-felügyelet sajtósa.