Parlamenti albizottság vizsgálja a jövőben a lakásmaffia-ügyeket.

A károsultakat tömörítő Sors-Társak Egyesülete több mint hatszáz esetet tart számon, amikor a tulajdonosokat fondorlatos jogi eszközökkel földönfutóvá tették. Bár ismert az ügyben segédkező bonyolító ügyvédek és közjegyzők személye, a tettesek szabadlábon vannak és tovább tevékenykednek. A bizottság tagjai azt ígérik, felgöngyölítik az ismert eseteket.

A Sors-Társak Egyesületének elnöke maga is egy meggondolatlanul aláírt adásvételi szerződés miatt veszítette el otthonát. A lakásmaffia legjellemzőbb módszere, hogy pénzt adnak kölcsön, a fedezetként adott lakást pedig megvásárolják. A szerződésben kikötik, hogy ha a pénzt visszafizetik, a lakás újra a tulajdonosé lesz, azonban a határidő lejártával a kölcsönadót vagy meg sem lehet találni, vagy utólag letagadja, hogy a károsult visszafizette volna a pénzt. Török-Szabó Erzsébet a Sors-Társak elnöke több mint hatszáz esetet ismer. Adatai szerint a Közjegyzői Kamara volt elnöke egymaga 22 ingatlan eltulajdonításában segédkezett.

A lakásmaffia ellenes albizottság a Sors-Társak egyesületének október elején tartott demonstrációja nyomán alakult meg. Az ügyek kivizsgálását és precízebb jogi szabályozást ígérnek. A lakásmaffia ellenes albizottság elnöke Kosztolányi Dénes szerint különálló csoportokról van szó, a Sors-Társak elnöke szerint azonban sokkal szövevényesebb a lakásmaffia, melyben az ő ismeretei alapján ügyvédek, végrehajtók, földhivatali dolgozók, sőt maguk a bírák is közreműködnek.