A köztévé szerződései ezentúl nem titkosíthatóak. A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége keddi ülésén ugyanis döntött arról, hogy a november elseje után kötött szerződésekbe a testület tagjai ezentúl betekinthetnek.

Elfogadta a Ragáts Imre ügyvezető által beterjesztett hároméves, középtávú konszolidációs tervet keddi ülésén a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége. Az anyagot így egy héten belül továbbíthatja a kuratóriumi elnökség az Országgyűlésnek.

Haraszti Miklós, a testület SZDSZ által delegált tagja elmondta: az ülésen egyhangúlag megszavazták, hogy a grémium ezután a külső partnerekkel megkötött, egymillió forintnál nagyobb értékre szóló szerződésekről összefoglaló beszámolókat kapjon az MTV vezetőitől.

Az idén november elseje után kötött szerződésekbe így a kuratóriumi tagok ezentúl betekinthetnek, megismerhetik, hogy milyen munkára, mely céggel, milyen értékben kötöttek szerződést a köztévé vezetői.

Korábban többször bírálták a köztévé korábbi vezetőit azért, mert olyan szerződéseket is kötöttek, amelyeket üzleti titokra hivatkozva nem hoztak nyilvánosságra annak ellenére, hogy az MTV közpénzből működik.