A vasárnapi érvénytelen elnökválasztáson legtöbb szavazatot szerzett Vojislav Kostunica jugoszláv államfő és pártja nem fogadja el, hogy a választási eredményt érvénytelennek nyilvánítsák az alacsony részvételi arány miatt.

A Központ a Szabad Választásokért és Demokráciáért (CESID) nevű szervezet nem hivatalos eredményei szerint a vasárnap tartott megismételt szerbiai elnökválasztás érvénytelen volt, mert a részvételi arány közel öt százalékkal elmaradt az érvényességhez szükséges ötven százaléktól. Belgrádi politikai elemzők szerint az elnökválasztás kudarca nem fogja számottevően befolyásolni a szerbiai belpolitikai helyzetet, mert a válság oly mély, hogy mélyebb már nem lehet. Többségük a kudarc okát a rendezetlen választói névjegyzékben, a szavazásra jogosultak fásultságában, a kormánykoalíció egyes pártjainak bojkottjában látják.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és az Európa Tanács (ET) választási megfigyelői aggodalmukat adtak amiatt, hogy a választások kudarca elmélyítheti a válságot Szerbiában, kedvezőtlen hatással lesz a reformfolyamatra és az ország nemzetközi megítélésére. Az EBESZ és az ET szakértői szerint a kudarcnak politikai és nem “választástechnikai” okai vannak. A választói névjegyzék nem tökéletes ugyan, de ezen utólag már nem lehet változtatni. Az EBESZ és az ET szakértői szerint a szerbiai elnökválasztás a nemzetközi normáknak megfelelően zajlott.