Az egy hónapja magát tulajdonosnak valló örmény férfit kidobóemberek várták aznap lakása előtt, mondván: az ingatlan a német megbízójuk tulajdona, aki azzal a feladattal küldte oda őket, hogy cseréljék le a zárakat. A lakásmaffia ügyekre szakosodott Kaptár-csoport a papírokat átvizsgálva jutott el B.-né S. Zsuzsához, akit két évvel ezelőtt különböző visszaélések és szabálytalanságok miatt az ügyvédi kamara kizárt tagjai sorából.

Március 15-én a VI. kerületi rendőrkapitányságra bejelentés érkezett: ketten is magukénak vallanak két, egymással szomszédos Teréz körúti lakást, emiatt “jókora felfordulás” van a helyszínen – írja a pénteki Népszabadság. Az ügyeletes riasztotta az ilyen, lakásmaffia-gyanús ügyekre szakosodott Kaptár-csoport nyomozóit. Az egy hónapja magát tulajdonosnak valló örmény férfit kidobóemberek várták aznap lakása előtt, mondván: az ingatlan a német megbízójuk tulajdona, aki azzal a feladattal küldte oda őket, hogy cseréljék le a zárakat. Az örmény ügyvédi szárazbélyegzővel lepecsételt szerződést és eredeti tulajdoni lapot mutatott, ám a kidobóemberek hajthatatlanok voltak. A német megbízó senkinek sem adta el a lakást.

A kidobóemberek megjelenésének előzménye az, hogy a német tulajdonos egy földhivatali határozatból értesült, hogy már nem övé a lakás. A Kaptár-csoport a papírokat átvizsgálva jutott el B.-né S. Zsuzsához, akit két évvel ezelőtt különböző visszaélések és szabálytalanságok miatt az ügyvédi kamara kizárt tagjai sorából. Azóta a lakásmaffia kiszolgálásából tartotta fenn magát. Ebben az esetben az ügyvédnő visszadátumozott szerződést hitelesített – derül ki a Népszabadság cikkéből.