Munkajog - a Jogi Fórum munkajogi tanácsadó rovata

Cikkek

Dr. Goda Mark: Mikor kell kiadni a szabadságot a munkavállaló részére?

2013.12.02.

Nemsokára itt a Karácsony, sokan már készülnek az ünnepek alatti pihenésre. Az ősszel felgyülemlett megrendelések, megbízások, és az év végére kitűzött határidők miatt számos munkahelyen problémát jelent a szabadságok kiadása.

tovább

Dr. Goda Mark: Video: “Mikor tájékoztassam a munkáltatót, hogy terhes vagyok?”

2013.09.12.

Mikor érdemes tájékoztatni a munkáltatót arról, hogy várandós a munkavállaló, létezik-e ideális időpont? Van-e egyáltalán tájékoztatási kötelezettség a munkavállalónak, és mi történhet, ha a munkavállaló nem tájékoztatja a munkáltatót?

tovább

Dr. Goda Mark: Video: “A kötetlen munkarend új szabályai ”

2013.08.09.

Mikortól és mennyiben változnak a “kötetlen munkarendre” vonatkozó törvényi rendelkezések? Erről beszélt Dr. Goda Mark munkajogász az RTL Klub „8.08 Minden Reggel” című műsorában.

tovább

Dr. Goda Mark: 2013. január 1-jén hatályba léptek az új Mt. szabadságra vonatkozó rendelkezései

2013.01.03.

Tudja-e, hogy 2013. január 1-től hány nap alap- és életkor alapján járó pótszabadságra, illetve gyermeke után hány nap pótszabadságra jogosult? Tudja-e, hogy a szabadságot hány részletben és meddig kell a munkáltatónak kiadni, mikor lehet a szabadságot pénzben megváltani, és mikor kell a munkavállalónak a szabadság kiadására vonatkozó igényét a munkáltatónak jeleznie?

tovább

Dr. Goda Mark: Végkielégítés – kinek, mikor és mennyi jár?

2012.11.19.

Mi a végkielégítés funkciója, és vajon automatikusan jár-e minden esetben, ha a munkaviszonyt a munkáltató szünteti meg? Jár-e végkielégítés, ha a felek a munkaviszonyt közös megegyezéssel szüntetik meg? Miért kaptam kevesebb végkielégítést, mint amennyit a törvény előír?

Ismerje meg a végkielégítésre vonatkozó törvényi rendelkezéseket!

tovább

Dr. Goda Mark: A felmondás új szabályai - a felmondási korlátozások (3. rész)

2012.08.06.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy 2012. július 1-től miként alakult át a munkavállalók felmondási védelme.

Sorozatunk jelen részében bemutatjuk a kismamákat és a gyermeküket egyedül nevelő apákat, valamint a „védett korú” és a rehabilitációs ellátásban vagy rehabilitációs járadékban részesülő munkavállalókat érintő felmondási korlátozásokat.

tovább

Dr. Goda Mark: A felmondás új szabályai (2. rész)

2012.05.30.

Sorozatunk első részében bemutattuk a felmondás elektronikus útón történő közlésének keretfeltételeit és kockázatát, a munkáltatói jogkör gyakorlásának rendjét érintő változásokat, valamint a felmondási idő mértékével kapcsolatos új szabályokat.

Jelen cikkünkben a határozott idejű munkaviszony felmondásával, valamint a felmondási védelmet érintő változásokkal foglalkozunk.

tovább

Dr. Goda Mark: A kismamák helyzete az új munka törvénykönyve hatályba lépése után

2012.04.24.

A 2012. július 1-én hatályba lépő új munka törvénykönyve több új rendelkezést is tartalmaz a várandós munkavállalókra és a kismamákra vonatkozóan. E rendelkezések egy része új kedvezményeket biztosít a kismamák részére, lesznek viszont olyan szabályok is, melyek visszalépést jelentenek a korábbi szabályozáshoz képest. Cikkünkben összefoglaljuk a kismamákra vonatkozó legjelentősebb szabályokat.

tovább

Dr. Goda Mark: A felmondás új szabályai (1. rész)

2012.04.23.

2012. július 1-jén hatályba lép az új munka törvénykönyve, s ezzel együtt a munkaviszony megszüntetésére vonatkozó új törvényi rendelkezések is. Sorozatunk első részében a felmondással – „leánykori nevén” rendes felmondással – kapcsolatos változásokat ismertetjük.

tovább

Dr. Goda Mark: A munkaviszony jogellenes megszüntetése és annak jogkövetkezményei

2012.01.15.

Amikor a munkáltató szünteti meg jogellenesen a munkaviszonyt

Mire kell figyelnie a munkáltatónak, ha meg akarja szüntetni a munkavállaló munkaviszonyát? Vannak-e formai, illetve tartalmi követelményei a munkaviszony megszüntetésére irányuló nyilatkozatnak és milyen jogkövetkezményekkel jár, ha ezeket a feltételeket a munkáltató megsérti?

tovább

Goda Ügyvédi Iroda: Módosult a Munka Törvénykönyve 2012. január 1-jével

2012.01.15.

2012. január 1-től hatályba léptek a Munka Törvénykönyvét módosító rendelkezések. Összefoglaltuk a legfontosabb módosításokat.

tovább

Dr. Goda Mark: Gazdasági válság – a csoportos létszámcsökkentések kora?

2009.04.09.

A gazdasági válság immár Magyarországon is érezhető. Egyes elemzések szerint az elkövetkező két évben akár több tízezer munkavállaló veszítheti el az állását. A magyarországi cégek számára ennek kapcsán több kérdés is felvetődhet: mikortól beszélünk csoportos létszámcsökkentésről? Kell-e alkalmazni speciális szabályokat a csoportos létszámcsökkentés során? Van-e konzultációs, tájékoztatási és bejelentési kötelezettsége a munkáltatónak? Milyen határidőket kell betartani? Mi történik, ha nem alkalmazom a csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó törvényi rendelkezéseket?

tovább


Az oldal tartalma nem minősül jogi tanácsadásnak.
Kérjük olvassa el a Jogi Fórum felhasználási feltételeit.