Dr. Erdei Árpád - büntető eljárásjog?!?!


Incitatus # 2007.09.16. 08:20

Hmm, engem ez inkább a hadseregre emlékeztet, ott szokás „fel, vigyázz”-t üvölteni, ha elöljáró érkezik. Voltam már pár száz egyetemi előadáson, de az előadókat soha nem az foglalkoztatta, hogy mindenki haptákba vágta-e magát. Azt hiszem, ha valakinek ez számít, ott azért lehetnek mindenféle lelki problémák is.

dns77 # 2007.09.15. 22:21

...persze személyeskedni és "alázni" nem helyes, függetlenül attól, hogy valaki mennyire nagy ember illetve mennyire morcos. (Ha tényleg voltak ilyen megjegyzések.)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.14. 21:17

Erdei Árpád 9 évig volt alkotmánybíró, egy ideig az Alkotmánybíróság elnökhelyettese. Ha neki kell szólnia az előadóteremben, hogy lesztek szívesek felemelni a seggeteket a székről, mikor egy professzor bejön, akkor ne csodálkozzatok, hogy egy kicsit morcos lesz.

Cecilke # 2007.09.14. 20:55

Kedves Attila99!
Te tudod milyen volt a szocializmusban a rendőrségi kihallgatás???Nyilván ezen az előadáson is éppen úgy tele volt a gatyád,mint akkor(bármilyen minőségben is szemlélted).Egyébként éppen Te vagy a példája annak,hogy akár másfél óra is kevés lehet az alapfogalmakra.Elég tájékozatlan lehetsz,ha először láttad a Tanár urat.A törvény és az előadások anyaga mellett -mint mindenhez-szükséged lesz még némi észre,elszántságra és hatalmas adag alázatra.

zsuking # 2007.09.14. 17:13

volt szerencsém
a tapasztalat pozitív
jogszabály és füleljetek arra, amit mond

attila99 # 2007.09.14. 16:22

Kedves Fórumozók!

Joghallgató vagyok az Eltén, ebben a félévben kezdjük a b. eljárásjogot. Az előadásokat és vizsgákat is Dr. Erdei Árpád Fogja tartani.
Az első előadás alapján úgy ítéltük meg mindannyian, hogy egy ideggyenge félbolonddal van dolgunk. Azzal kezdte, miután bejött, hogy elordította magát, hogy álljanak fel! Majd egy 10 perces monológ következett, hogy mennyire hülyék is a joghallgatók, és hogy mennyire utál itt tanítani, s egyébként is tudja, hogy mi szívből utáljuk őt (először láttuk életünkben), aztán biztosított arról minket, hogy ne aggódjunk, mert ez kölcsönös, majd vagy ötször elmondta, hogy ebben a teremben két csoport van, van Önök, egy csoprt, meg vagyok ÉN, ezt jól rögzítsék a fejükbe.
Mi csak ültünk ott és nem hittük el, hogy egy egyetemi előadáson ülünk. Az előadás a másfél órája a büntetőeljárás fogalmának körüljárásával telt, ami alatt körülbelül 8 ott ülő, általa megszólított hallgatóra tett valami lekezelő, bántó megjegyzést. Olyan volt, mint a szocializmusban egy rendőrségi kihallgatás.....

Azt szeretném kérdezni, hogy volt-e már valakinek szerencséje nála vizsgázni, és ott milyen tapasztalatokat szerzett? És miből kell nála tanulni, mert a könyvre azt, mondta, hogy felesleges, mert elavult, amit az előadáson előad az meg vajmi kevés

Kérlek segítsetek!

Üdv,

attila