levelező jogász képzés


ncsillag # 2010.12.07. 18:26

BME1980

Én Győrbe járok, és eddig elégedett vagyok. Az előadások jól szervezettek, nem veszi el az összes hétvégét, a tanárok szimpatikusak és szakmailag jók(nak tűnnek), a vizsgaszervezés is tűrhető (eddig).

BME1980 # 2010.12.07. 07:11

Kedves fórumozók!

A következő kérdéssel fordulok felétek:
A Szegedi Tudomány Egyetem jogi karának Kecskemétre kihelyezett tagozatával van e valamelyikőtöknek bármilyen tapasztalata (természetesen a levelezős képzésre gondolok).
Gondolok itt többek között arra, hogy pl. más egyetemek levelezős képzéséhez viszonyítva milyen nehézségi fokon áll, hogy néz ki pl. egy aktívan végző hallgató féléve munka mellett végezve, az itt levelezősöket oktató tanárok hogy viszonyulnak a levelezősökhöz stb.
Az általánosságokkal tisztában vagyok, meg tudom fel lehet hívni az adott intézményt, de én most egy/több konkrét személy tapasztalatára vagyok kíváncsi, hogy látjátok a dolgot.
Én 5 évvel ezelőtt diplomáztam a BME-n, azóta is a szakmámban tevékenykedek, és feltett szándékom, hogy elvégezzem a jogi kart. (Mielőtt írnátok, hogy ha nem muszáj akkor ne, stb. hasonló tanács nem érdekel:D, kizárólag az adott intézménnyel kapcsolatos vélemény, tapasztalat!)
Illetve ha valamelyikőtök tudja melyik a "leghumánusabb" levelezős intézmény, ne tartsa magában a véleményét:)
Előre is köszönök minden hozzászólást, további jó forumozást és szép napot ezen az esős téli reggelen:)
Üdv mindenkinek!
Balázs

AttilaF1 # 2010.12.06. 07:26

Köszönöm szépena válaszokat.
Asszerint fogok dönteni szerintem, hogy hol melyik napokon milyen rendszerességgel van oktatás. Sajnos a munkám rengeteg időt elvisz, ugyhogy ahhoz kell igazítanom az egyetemet.

Berényi Miki # 2010.12.06. 07:19

Szerintem Debrecenben a DE, Miskolcon az ME se hátrány, de ha ott kezdi el valaki bizonygatni, hogy ő az ELTE-n végzett, és az mennyivel jobb, az már lehet nem ér plusz pontokat...

Sz.Márton # 2010.12.03. 17:45

Sherlock!

Ha úgy írod akkor tényleg furán nézett volna ki, de ha egyes gyengébben teljesítő és nyafogóbb típusú levelezőket írsz és kreatívabb vagy akkor már nem, legfeljebb a megkívánt hatása elmarad!

Aki akar az a Pázmányon is tanulhat, bár a nem protkós levelezőket rendesen szivatták egyes kellemesen nagyarcú tanárok. A levelezők előadása az nagyon kevés. Egykoron az első- és harmadév között többen eljöttek már onnan, még különbözeti vizsgák árán is, a levelezők oktatásában jobban teljesítő, más akár vidéki jogi karokra.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.12.03. 17:16

Ennyit érdemelsz!

Sherlock # 2010.12.03. 14:25

Immaculata,

ez gyenge volt. :) -nagyon -különösen

Kedves Sz.Márton,

akinek nem inge, az nem veszi magára. Furcsán nézett volna ki, hogy sokat sírnak azok a levelezősök akik sokat sírnak, szemben azokkal, akik nem. Egyébként meg a nappalisok mind léhűtők.

bandeeraz # 2010.12.03. 14:05

Én is levelezőn végeztem, lőjetek le!:)

A pázmány levelezőről nem hallottam jókat, a károli neve pedig kizáró tényező a legtöbb állásinterjún. Mondjuk, ha nem jogászként akarsz elhelyezkedni, akkor tök mindegy, de ha igen, akkor maradsz a klasszikus ELTE, PTE, SZTE triásznál, bár a legújabb felmérések szerint a legjobb magyar jogi kar a győri...úgyhogy az sem lehet hátrány.

Sz.Márton # 2010.12.03. 12:57

Sherlock a levelezőket ne vedd egy kalap alá, mert akkor a sok szerencsésen eltartott, levelezőkkel szemben sokszor kivételezett, nappalisként intenzíven bulizós ifjú alkeszt is egybe lehetne sorolni a pozitív kivételek nélkül! Embere válogatja ezt is azt is!

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.12.03. 12:52

Mert Sherlock odajár, és törölni fogja a leveleidet.

AttilaF1 # 2010.12.03. 11:30

Értem. Köszönöm a válaszokat. Azt kicsit kifejtenéd jobban, hogy miért érdemes kerülni a pázmányt és a károlit?

Sherlock # 2010.12.03. 11:00

Kedves bandeeraz,

alapból nem vetik meg a sírást, nem kell ahhoz vizsgaidőszak. :) Én csak azt mondtam, hogy őket nyilván több sérelem éri... :P

bandeeraz # 2010.12.03. 10:53

Sztem minden egyetemista sír, mint a fürdőskurva minden vizsgaidőszak közeledtével...egyébként meg a Pázmányt és a Károlit kerüld el minél messzebb, ha teheted, de főleg a Károlit. Amúgy én (bár tudom, nem pesti), de az SZTE-t ajánlom. Az ELTE-t nem ismerem, de a nevétől mindenki hasraesik.

Sherlock # 2010.12.03. 10:46

Kedves Attila,

a corvinuson nincs jogászképzés. Az hogy melyik a legemberbarátibb, leginkább mentális kondi kérdése. Nálunk örökké sírnak a levelezősök a levelezőlistán, mint a fürdőskurva.(elnézést, de ezt már ki kellett adni magamból, felélénkültek a vizsgaidőszak közeledtével és nem győzöm törölni a leveleket) A Pázmányon szombatonként van óra minden héten a levelezősöknek.

AttilaF1 # 2010.12.03. 10:25

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon.22 éves vagyok. Szeretnék jelentkezni jogász szakra februárban, méghozzá levelezősre. Sajnos munka mellett csak levelezősön tudom vállalni a sulit.
Pesten lakom és Gödöllön dolgozom, ezért pesti egyetemen szeretném végezni a jogot. Ha jól tudom a Pázmányon, ELTÉn, Károlin van jogász képzés, meg a Corvinuson is ha jól gondolom.
Az lenne a kérdésem, hogy főállású munka mellett melyik a "legelvégezhetőbb" "legemberbarátibb" kézpés? Nagyon megköszönném ha esetleg írnátok pár mondtatot tapasztalatból, hogy melyik egyetemen, hogy folyik a képzés, milyen a tanárok, milyen rendszerességel kell bejárni.
Válaszotok előre is köszönöm!

Üdv
Attila

Sz.Márton # 2010.10.18. 16:53

Leg!

Nagyon taktikus(...) Deák egykori iskolájának felsőbb képzési nyomdokain lépdelve, mint korai győri PhD tudományos ösvénytaposó!Lehet, hogy ott e képzésben még hagyományokat teremthetsz!

Naina # 2010.10.18. 16:07

Sok sikert mosza!
És hány féléves a képzés?

Legislator # 2010.10.18. 15:05

Rexor:-D.
Grat, Mosza! Én meg PhD-ra járok Győrben...


Sunshine after the rain.

Rexor # 2010.10.18. 07:33

Ha meg nem, akkor ál arc.

Legislator # 2010.10.18. 07:15

Kedves nemarc!
Szívesen, bár ha jól tudom, talán két tanács van, szóval, nem egyszerű bekerülni. De ha bekerülsz, arc leszel:-D.


Sunshine after the rain.

nemarc # 2010.10.17. 19:26

Köszönöm a tanácsot kedves Legislator!
Ha van még valakinek építő jellegű hozzászólása, azt továbbra is várom.

Legislator # 2010.10.16. 22:10

Szabadalmi bíró.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.10.16. 21:34

"A kérdésem pont az, hogy szerintetek gyakorlatilag hol lennének jók a kilátásaim, ha sikeresen elvégeztem a jogot."

a híd alatt

ja mégse, ott takarásban vagy

ui: NE végezd el, ha nem muszáj!

nemarc # 2010.10.15. 22:06

Kedves Fórumozók!

Frissen végzett építőmérnök vagyok, és szeretném levelezőn elvégezni a jogot (az most nem részletezem, hogy miért akarok pályát módosítani).
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy mondjatok véleményt az általam felvázolt karrierlehetőségekről.
Olyan munkahelyet keresek, ahol elfogadják a műszaki végzettséget, de nem csak mérnöki feladataim lesznek majd. Ahol szélesebb rálátást nyerhetek valamely szakterületére a jognak, mint ha egy tervezőirodában, vagy kivitelezésen dolgoznék. Persze ha nincs más választásom, akkor ezek mellett igyekszem elvégezni, és utána módosítani.
Magamtól először közigazgatási pozíciók jutottak eszembe, ahol talán ha anyagiakkal nem is, de erkölcsileg támogatnák a tanulmányaimat (építéshatósági, műszaki, vagyongazdálkodási ügyintézői állásokat láttam mostanában meghirdetve). Persze ebben sem vagyok teljesen biztos, hogy jól gondolom. Ha valakinek van egyéb ötlete (nem közigazgatási állás), vagy hallott hasonló esetről, örömmel fogadom.
Ami pedig a távolabbi jövőt illeti pár területről sejtem, hogy elvileg hasznosítható a kétféle végzettség kombinációja: építési jog, ingatlanpiac, szabadalmi jog, környezeti jog, szerződések, közbeszerzések, közigazgatás egyes szakterületei, stb. (?).
Mint írtam, elvileg. A kérdésem pont az, hogy szerintetek gyakorlatilag hol lennének jók a kilátásaim, ha sikeresen elvégeztem a jogot.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

U.i.: ha szerintetek a kérdés másik topikba való kérlek, irányítsatok oda.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.22. 07:08

Más kérdés, hogy ez a fajta tudás természetesen nem dogmatikai megalapozottságú. Amiből időnként születnek "érdekes" megoldások. Pl. a gyest munkavégzés mellett igénybe vevő munkavállalóval új, határozott idejű munkaszerződést kötni a gyermek három éves koráig a hatályos munkaszerződése szerinti munkakörre, a hatályos szerződése szerinti munkabérrel.

A végzett jogász előnye az átfogó jellegű ismeretek mellett talán ebben van: a dogmatikai tudásban.