állás interjú


Impossible # 2008.10.12. 23:05

Kacsa,

nem gondoltam volna, hogy ilyen lelkesek lesztek a jogászi hivatás - jogi pályák topicom láttán. :)

hunfrakk,

lesz még kormányváltás... :D

Kacsa1111 # 2008.10.12. 19:46

OFF

Kedves bandeeraz,

Legislator másolásos kezdeményezéséről?
megteszed, hogy az újságírókról szóló hozzászólásodat átmásolod a jogászi pályák topic-ba?

kösz.

ON


Kacsa11

bandeeraz # 2008.10.12. 19:09

Mondom, hogy megyünk szélsőjobb felé. Jól van...

Eweol # 2008.10.12. 16:25

Kbs, Te pedig azzal szoktál viccelödni, hogy az ügyvédjelöltek 98%-a ingyen vagy minimálbérért dolgozik.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.10.12. 15:48

???
Ugye csak viccelsz? Elég hülye vicc.

hunfrakk # 2008.10.12. 12:59

Külügyminisztériumi állások betöltésének vannak vallási előfeltételei is

(keresztények, muzulmánok kizárva)

Impossible # 2008.10.11. 22:22

Kacsa,

j. arra reagált, amit korábban írt cseresznye, azért hülyeség, mert pont az ellenkezőjét írta, mint ő.

Kacsa1111 # 2008.10.11. 21:38

Kedves Impossible,

de attól még se nem képzelődés, se nem hülyeség...

Magyarországon rohadásos résszel egyetértek...:)


Kacsa11

Impossible # 2008.10.11. 21:19

édes cseresznye,

ha jól emlékszem, azt írtad, van felsőd angolból, a Külügybe lehet menni már középpel is szakmai gyakorlatra. Onnan nem rúgnak ki, nem azt kéred, hogy ott dolgozhass, hiszen diplomád sincsen még, a szakmai gyakorlatra jó nyelvtudással jó esélyed van, és az nagyon jó betekintés lenne Neked oda, meg kapcsolatteremtés, és előny a későbbiek során, ha ott akarsz majd elhelyezkedni. Egyébként a Külügy szerintem más, mint a többi minisztérium, pl. lehetsz diplomata, meg kimehetsz évekre külföldre adott esetben, és nem kell itt rohadni egyfolytában Magyarországon. Meg jól néz ki maga a hely is, oda öntik az aranyat. :D

Impossible # 2008.10.11. 21:13

Kacsa,

az a baj, hogy j. is... :D ezért szóltam be neki.

Kacsa1111 # 2008.10.11. 20:41

Kedves Impossible,

én a megjegyzést Sweetcherry esetétől függetlenül tettem...


Kacsa11

SweetCherry22 # 2008.10.11. 20:18

Azért ne vesszetek össze! ;)
Impossible: Igazából engem is jobban érdekelne a közigazgatás(egyébként is; ilyen tahó ügyvédi iroda után meg pláne) de csak feltélezem az nem úgy megy, hogy besétálok egy minisztériumba, és "Heló, itt akarok dolgozni!" mert még messzebbre rúgnak, mint az irodából. Először lehet egy kerületi önkormányzatnál fogok próbálkozni hasonló szöveggel. Aztán lesz, ami lesz.
Közben egyébként is sokan beszéltek le az ügyvédkedésről, egymás fúrása, hátamögöttkibeszélése, és más etikátlan viselkedésmódok miatt..

Impossible # 2008.10.11. 19:20

Kacsa,

édes cseresznye pont azt írta, hogy kirúgták a francba, szóval marhára nem vágytak rá (mint ahogyan azt j. "szellemeskedve" állítja). Neki is ezt mondtam.

Kacsa1111 # 2008.10.11. 06:40

justizmord poénját nem minősítve, hogy jó volt-e vagy rossz...
egyik régi munkahelyemen én is tapsztaltam hasonlót...
ha kivételes is, de azért ilyen elő-előfordul


Kacsa11

Impossible # 2008.10.11. 02:54

justizmord,

ha figyelmesebben olvastad volna el, amit édes cseresznye írt, akkor most nem képzelődnél, és nem írnál hülyeséget. A fórumon úgy szokás, előbb tájékozódunk, utána poénkodunk - azt is a helynek megfelelően, kulturált formában. Akinek pedig nincs humorérzéke, az inkább csöndben marad. Ajánlom figyelmedbe.

justizmord # 2008.10.11. 01:34

Még azt is el tudom képzelni, szennyes fantáziával, hogy az iroda kifejezetten az édes és leszakítani való gyümölcsökre vadászott, mint például édes cseresznyére és édes barackra.


Iniuria non excusat iniuriam

Impossible # 2008.10.10. 21:24

édes cseresznye, :D

nem értem, miért éppen ügyvédi irodába szeretnél menni. Bélyeget nyalni, sorban állni stb. nem kellemes dolog. De még ha rendes munkát adnának is, akkor sem lenne indokoltabb ügyvédi irodába menni, mint máshova. Ha jól megy a nyelv, jelentkezz szakmai gyakorlatra a Külügyminisztériumba. Azok csinálnak Neked rendes programot, és csak középfokú nyelvvizsgát kérnek hozzá minimumként. Szerintem érdemes körülnézni az ügyvédi irodákon kívül is, mert van élet az ügyvédi irodán túl. :D (Benne kevésbé. lol )

SweetCherry22 # 2008.10.10. 18:48

Köszi bandeeraz! Én is erre gondoltam. Azért remélem a nagy számok törvénye alapján valahova csak felvesznek. Ebből is tanultam.
Pont. :)

bandeeraz # 2008.10.10. 13:30

Kedves SweetCherry22!

Jobb ha ehhez hozzászoksz, mert ilyen tapasztalatod lesz egy pár. Olyan nincs, hogy bemész beszélgetésre, és tiéd a meló, csak mert hejehuja egyetmre jársz, és piszok jó jegyeid vannak, no meg felsőfokú nyelvvizsgád. Ez mind nem számít. A személyes benyomás nem volt jó, valszeg nam tartottak olyan embernek, akit szívesen felvennének. Sad but true...

Egyjogász # 2008.10.10. 12:56

Impossible,

Ezt a hirdetést én is kiszúrtam:)

Arra én is kíváncsi lennék, hogy pl. egy másodéves egyetemi hallgató hogyan tudja ellátni szerződések, peres és nemperes iratok előkészítését, szerkesztését.

(Egy másodéves szerintem azt sem tudja, hogy mi a különbség a peres meg a nem peres eljárás között.)

Speciel én nem lennék túl nyugodt, ha ügyfélként tudnám, hogy a szerződésemet vagy a peres beadványomat egy érettségivel rendelkező, a jogi tanulmányait alig megkezdett valaki készíti elő, vagy szerkeszti. (Az alább fejtegettt titoktartásról meg már ne is beszéljünk.)

SweetCherry22 # 2008.10.10. 12:55

Sziasztok!

Visszaolvastam pár hozzászólást és nekem is hasonló a problémám. Az eset néhány hete történt. Jelentkeztem gyakornoknak egy ügyvédi irodába. E-mailben önéletrajzzal, ahogy kérték. (Örültem, hiszen a felhívást, miszerint az iroda gyakornokot keres, az egyetem egy viszonylag elhagyatott részlegében találtam ráadásul csak annyit írtak, hogy gyakornokot keresünk és e-mail cím. Na, gondoltam ez remek, talán nem jelentkezik 20 gyakornok, amiből végül 1-et választanak ki. Hozzáteszem, hogy az iroda az internetre nem tette fel a hirdetését-legalábbis én nem találkoztam vele)

Történt, hogy 1 napon behívtak "beszélgetésre". Teljesen rendben volt minden; érdeklődtek, hogy mely jogterületek érdekelnek, illetve hogy mikor érek rá, meg persze hozzátették, hogy kezdetben lóti-futinak kellenék; később talán érdemi munkára is. A kérdéseikre úgy gondolom teljesen korrekten, intelligensen válaszoltam. Úgy váltunk el, hogy jövőhéten kezdhetek, de még a hét végéig visszaszólnak, hogy tényleg jönnöm kell-e a hétfőn. Kicsit furcsának találtam, de mondom nem firtatom, biztos meg akarják beszélni az iroda többi munkatársával. De meg is kérdeztem, hogy mások is jelentkeztek az állásra és esetleg ez lehet az ok?! Azt mondták, hogy nem, nem ezért, csak hogy akkor biztos legyen. Erre, kapom a telefont, hogy a pályázatok közül nem az enyémre esett a választás. Pff... Első hidegzuhany. De túlélem.
Második: Most látom, hogy megint gyakornokot keres az iroda...
Kicsit furcsa.
Meglehet, hogy nem voltam nekik szimpatikus-annak ellenére, hogy a felsőoktatási rangsor szerinti legjobb jogi egyetemre járok, jól tanulok, felsőfokú nyelvtudásom van...
Na mindegy. Azért érdekelne, hogy ez az általános tendencia, hogy addig keresik az irodák a gyakornokot, amíg meg nem találják azt, aki minden igényüknek megfelel?
Jelen esetben pedig nagyon kíváncsi vagyok, hogy megszületett-e már az a joghallgató, aki ennek az irodának kell.
Ennyi. Elnézést, akit esetleg untattam a történetemmel.

P.S.: Ha pedig szüksége lenne valakinek egy gyakornokra.. akkor.. én... :)

Eweol # 2008.10.10. 08:27

Amerikát jó lenne nem említeni a gyakornokok szempontjából (nézd meg, hogy egy summer intern ott mennyit keres)

bandeeraz # 2008.10.10. 07:29

Azért a szendvicskészítésnél felmondólevelek közvetlen, vagy szerződés aláírásra történő kézbesítése sztem érdemibb munka. Főleg, hogy akkor nem a tonhalkonzervvel, hanem harmadik személyekkel szemben képviseled az irodát, ahol dolgozol. Amúgy a nagy ámérikában is így kezdenek a gyakornokok, nem hiába van ennek már egyfajta bizalmi jellege is. Lásd a mellékelt példát.

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.10.10. 05:29

Ha ingyen dolgoztatnak valakit, akkor ez a következménye.

Impossible # 2008.10.10. 02:58

Épp most néztem állásbörzén egy hirdetést... másodéves joghallgatót felvenne gyakornoknak, feladatok: jogi tanácsadás... Hát, úgy elképzeltem magamban, hogyan adna másodéves jogi tanácsot. Kemény álláshírdetések vannak itt. lol Ezeket vajon egyből feleresztik a honlapra úgy, hogy át sem nézi senki, vagy ezzel is minden a legnagyobb rendben volna, és csak én képzelek bele olyasmit, amit nem lenne helyénvaló? :D