Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


elvett jogosítvány

zoltan71 # e-mail 2017.10.17. 20:50

Erdeklödnék hogy a multhéten nemetorszagban megfogtak hogy ittasan vezettem ami hiba volt reszemről sajnos.mire számithatok ebböl kifolyólag??a dolog pikanteriaja az meg hogy en tehergépkocsivezetőkent dolgozom es szükségem van a jogositványomra ami magyar persze.itt élek németbe már több éve.A jogositványomat nem vettek el a rendörök.Kérem aki tudd erdemben segiteni az tegye meg.Hibáztam tudom.Nem akarok kibujni a felelőség alól de ha elveszik a jogsimat meg a birságot sem tudom kifizetni es a munkám is elveszitem.Köszönöm a hasznos infot elöre is.Email vimem. zoltan.rafael71@gmail.com

Cantera15 # e-mail 2017.10.12. 15:47

Szintén az előző témához:

Mire lehet számítani egy esetleges ellenőrzésnél?
Gondolok itt arra, a jogsim megérkezéséig vezetek és megállítanak.
Nyilván azt mondanám, hogy nincs nálam, a gépben nem látnák, hogy nekem "nincs jogsim". Gondolom megbüntetnek, de utólag be kell mutatni a jogosítványt?
Köszi!

Cantera15 # e-mail 2017.10.09. 18:08

Az előzőből kimaradt;

Van tapasztalat, hogy kb. mennyi idő után küldik a jogosítványt Magyarországra?

Cantera15 # e-mail 2017.10.09. 18:06

Üdv!

Szeptember 17.-én, 3 hete elvették a jogosítványom Németországban ittas vezetés miatt. Nem kevesebb, mint 1,95-öt fújtam, történet színesítéseként egy megtévesztő szituációban egy piros lámpán is átmentem. Közölték, hogy az eltiltás csak az országukra fog vonatkozni, valamint, hogy pár napon belül postázzák Magyarországra a jogsit. Azóta se jött. 1 héttel ezelőtt kb., tehát 2 héttel az eset után telefonáltam az ügyemben eljáró rendőrrel, aki szerint még akkor a döntéshozatal előtt áll mindig, de hamarosan küldik. Sajnos viszont én csak egy rövid időszakot töltök Németországban, 2 hét múlva pedig feltétlen vezetnem kéne. Van lehetőség olyan dokumentum kiállítására, amellyel vezethetek jogosítványom megérkezéséig?
Kormányablakhoz kéne érkezni a jogsinak? Köszönöm, szép napot!

wers #   2017.10.05. 17:24

Na az érdekelne, hogy került a polgármeseri hivatalba, az méginkább, mi alapján járnak ők el. Vagy inkább a kományablak volt az, ahol voltál. Az is érdekelne, hogy miért nem küldték tovább Szlovákiába. De biztos van rá magyarázat, láttam már olyant is, mikor jogsit a postázandókból az utolsó pillanatban szedték ki. Szerencséd van. Aláírod, hogy tudomásul veszed, Magyarországon nem vezethetsz, és visszaadják. Ez kipipálva.
Ott van még az utánképzés. Már írtam én is, ha nem tekintenek el tőle, csak Magyarországon. Próbáld meg, hátha. De mikor kéred, esetleg említsd meg, ha vizsgáznod kell, azt szlovákul tudod csak teljesíteni. Hátha észbe kapnak. Ugyan mit kezdenének mondjuk egy spanyol vizsgázóval? Tolmácsot adnak??? Nem fognak.
Egyébként abban tévedsz, Szlovákia is kötelezhezne utánképzésre külföldi jogsival rendelkezőt. Hogy teszik-e?
Ezt az osztrákok, németek kezdték, de már vagy két éve langyítottak rajta, nem vizsga, hanem agyturkáló vizsgálat. Persze a pénzről szól.

Gizike2 # e-mail 2017.10.05. 14:24

Bocsi nem kérdőjeleket akartam oda rakni, véletlen volt...érintős telefon.......

Gizike2 # e-mail 2017.10.05. 14:22

Köszönöm a választ ????
Vannak fejlemények. Voltam a polgármesteri hivatalba ahol le lett adva, mégis ott a jogsim. Magyarországon kell mindenképp utánképzésre mennem és nem kötelesek átküldeni szlovákiának. Vissza adnák utánképzés nélkül is de akkor MO-n nem vezethetnék.
Egyébként ha Magyar állampolgár okoz balesetet szlovákián, szlovákia nem kötelezheti hogy ott vizsgázzon. A saját országába megcsinálhatja az utánképzést. Nem értem fordítva ez miért nem úgy van...bár lehet a pénz miatt. Kb 118.000 forintba fog kerülni...egy értelmetlen, kinyomozatlan idióta ügy miatt. Hasukra csaptak és kész, ez a büntetésem.

wers #   2017.10.04. 13:32

Vegyük ketté, jogosítvány, és utánképzés.
A jogosítványt a rendőrség a KEKKH-hoz küldi, azok tobábbítják a szlovák központi hatósághoz. Majd azok fogják a lakhelyed szerinti hivatahoz küldeni, ahol majd átveheted. Ez a legrövidebb út. De ha nagyon bénák, még a konzul is bekerül a körbe.
Ha végre megkapod a jogsit, azzal Magyarország területén kívül bárhol az Eu-ban vezethetsz. Azonnal.

Utánképzés? Még mindig káosz, és ez nemzetközileg nem megoldott, nincs egyezség. Számomra sem érthető, hogyan lehet egy nem anyanyelvűt (függetlenül, hogy te éppen tudsz magyarul, lehetne az ügyfél kínai is) magyar képzésre kötelezni? Szlovákiában azért nem, mert nem ők tiltottak el, sokszor előfordul, hogy ők ezért nem is vették volna el.
Tanácsom, ahhoz a hivatalhoz fordulj, akiktől a tiltó határozatot kaptad, és kérd, hogy ettől tekintsenek el. Írásban.

Gizike2 # e-mail 2017.10.02. 16:42

Érdeklődtem ma kint és nem tudták megmondani hogy átküldte e Magyarország a jogsimat. Egyik országból a másikba küldözgetnek mert nem tudnak semmit. Vagy nem akarnak...
Az lenne a lényeg hogy ha szlovákián megyek utánképzésre, el fogadják e magyarországon.de semmit nem tudnak. Azt se tudom hol a jogsim...így sose fogom visszakapni

Atis77 # e-mail 2017.09.30. 12:45

a kinti jogsit a kinti hivatalnak küldik meg, ott érdeklődj

Gizike2 # e-mail 2017.09.29. 16:06

Sziasztok! Remélem tudtok nekem segíteni. Szlovák állampolgár vagyok, elvették a szlovákiai jogosítványomat magyarországon 4 hónapra ami most október 15.-én telik le. Utánképzesre kell mennem hogy visszakaphassam. Az lenne a kérdésem hogy utánképzést elvégezhetem szlovákián is? Az igazolást arról hogy voltam utánképzésen lefordíttatom hivatalosan magyar nyelvre, azt elfogadják magyarországon? Esetleg aki járt már így, legyen kedves írjon nekem. Köszönöm. Szép napot mindenkinek!

ThisUser # e-mail 2017.09.17. 01:07

Haha, igen, elvekkel teli bűnöző vagyok. De a kérdés hogy priusznak minősül-e, erkölcsimben ugyanúgy szerepel-e mint egy befizetett bírság, vagy súlyosabb ha nem látnak ebből pénzt? Mittomén, nem lehetek miatta rendőr vagy efféle :D

A vizsga ügye mennyire biztos, menjek nyugodtan, aztán ha megvan a vizsgám akkor hat hónap múlva megkapom a jogsit vagy hogy? Sehol nem találtam erről felvilágosítást.

wers #   2017.09.15. 21:43

Columbo? Nemistuduménmhányszázor. De más is érdelkel.

Vadsuhanc #   2017.09.15. 20:50

Röhögj ki.... Columbo!

Iszonyat sokat tanultam belőle. Nem izomból kell megoldani semmit, hanem ésszel.

wers #   2017.09.15. 20:41

Off Csak kétszer??
Amit még szintén nem tudok megunni, Poirot. Na meg James Bond. És Pierse Brosnann. Cuki a mosolya. On.

Vadsuhanc #   2017.09.15. 17:48

Napi kötelező......bár majdnem minden részt már kétszer láttam .. minyima....

wers #   2017.09.15. 17:37

Tényleg jó, de nekem a "csengetett mylord?"

Vadsuhanc #   2017.09.15. 15:34

OFF a téma bocsánat "

drbjozsef:

.. Dobjátok a padlóla de dulván.....

Haláli..

ON.. és bocsánat, de nekem is kedvencem....

wers #   2017.09.15. 15:04

:)) szerintem kis ördögöcskének mindekiben kell élnie. Csak tudni kell szabályozni, mikor bújhat elő. Azon túl jó, ha más kárán tanulja meg, de legalább a sajátján. Ha még akkor sem, hát.....

drbjozsef # e-mail 2017.09.15. 12:38

Ahogy a klasszikus mondaná : "öntudatos kis latol". :)

wers #   2017.09.15. 11:30
  1. Igen, le tudsz vizsgázni
  2. Nagy energiát ne fektess bele, nem fognak engedni, szinte biztos.
  3. ??? Ezt neked kell magaddal megbeszélni.
ThisUser # e-mail 2017.09.15. 09:46

Üdv!

Jogosítványom megszerzése (nem sokkal forgalmi vizsga) előtt rajtakaptak hogy a faluban vezettem, gyakorlás végett. Feljelentés megtörtént, kijött mostanra a határozat hogy hat hónapra eltiltottak, és 90k bírságot szabnak ki. A kérdéseim a következők:

  • le tudok vizsgázni attól még, vagy nem engednek vizsgára sem? Hogyan zajlik ez?
  • a hat hónap enyhítéséért van-e racionális alap folyamodni ilyen általános körülményekkel hogy csak itt a néptelen faluban történt, nem voltam ittas, pár napra voltam a vizsgától, büntetlen előéletű vagyok, munkát akarok vállalni és ahhoz jogsi kell, stb., vagyis megéri-e egyáltalán meghallgatást kérnem vagy örüljek hogy ennyi? Mi a gyakorlat, szoktak enyhíteni?
  • elméleti kérdés: ki tudom fizetni ezt a pénzt, de ha úgy döntök hogy ezeknek a megélhetési bűnözőknek nem szeretnék adni egy forintot sem, akkor leközmunkázva príusznak minősül-e?
hetfield # e-mail 2017.09.10. 11:02

Értem,köszönöm a válaszokat.

wers #   2017.09.10. 09:03

Gyanítom, hogy egy vizsgára fognak kötelezni. Ez leginkább agyturkász kutakodás, megfelesz-e, visszengednek-e a közlekedésbe. De méginkább ismét pénzlenyúlás. De legyél nagyon együttműködő, még akkor is, ha elsőre úgy tűnik, hülye kérdést, kését kaptál. Pl. adnak egy tükröt a kezedbe, hátrafelé menj végig egy vonalan. Megtörtént eset, hogy a vizsgált alany lazán visszaadta a tükröt, hogy ő ezt a nélkü is. Tényleg megcsinálta, de nem a legkiválóbb értékeléssel ment át a vizsgán. Sok szerencsét!

hetfield # e-mail 2017.09.10. 02:13

" kekeckednek " ők meg pláne,nyilván...németek...a többit majd ők meg mondják,köszönöm a segítséget.