Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


elvett jogosítvány

wers #   2017.12.05. 11:47

Nem bizony. Mivel hinosítás volt, a vezetéshez való jog alapja a magyar hatóság által kiállított jogosítvány. Tehát ebből a szempontból magyarnak tekintendő.

mici2222 # e-mail 2017.12.05. 11:12

Üdv!Németországba dolgozom lejárt a magyar jogsim csináltattam németet,nyáron otthon voltam magyarba elvették a jogsim ittas vezetésért a b kategóriát megvolt az itélet 10 hónapra eltiltottak a b kategóriából én azt hittem mivel hogy német a jogsi otthon tiltanak el a vezetéstől és visszaadják jogsit de nem így történt a mai napig náluk van a német jogsi.Az lenne a kérdésem hogy nem kellett volna visszaadniuk a német jogsit?

wers #   2017.10.25. 12:46

Ja, és ne adjunk nekik magas labdát, amit visszapasszolhatnak, írd bele, hogy azt feltételezed, hogy a postán elveszett. :)

wers #   2017.10.25. 12:40

jogerős nem lesz a határozatuk
:))) tán nem csak a jósgömböm ragadt be. Nem nélkül értelmesebb a mondat.

wers #   2017.10.25. 12:36

Cantera15
Hát, ha nem ragadt volna be a jósgömböm, hasznosabb lennék. Így csak úgy általánosságban írhatok neked.
Nem ritka, hogy az elvett jogosítvány két hónap után érkezik meg Magyarországra (vagyis az a ritka, ha hamarabb). Meg fogják várni, hogy lezáruljon az eljárás és jogerős nem lesz a határozatuk. Ennek egy oka van, a német utakat csak így tudják tőled megvédeni, mert a rendszerükbe csak ez után tudják a tiltásodat rögzíteni.
Nem fogsz örülni, vagy talán mégis, olyan is előfordul, hogy valahogy meg sem érkezik. De ez nagyon ritka.
Tanácsom: írj erről egy levelet a Járási/Kerületi Kormányhivatal részére (lakóhelyed ill. tartózkodási helyed szerint). Kérd a jogosítványod érvénytelenítését, és új kiállítását, amennyiben az még nem érkezett meg meg hozzájuk, vagy a KEKKH-hoz. Ezt ők hivatalból meg fogják kérdezni. Valamint nyilatkozzál, hogy tudomásul veszed, hogy Németország területén nem vezethetsz.

Cantera15 # e-mail 2017.10.25. 09:05

Wers!

Pár hozzászólással előttire tudnál válaszolni kérlek?

wers #   2017.10.25. 07:13

Tahina85 nekem ez a történet így nem túl kerek.

jogosítványomat angolra cseréltem” mármint honosítottad, vagy mintha nem lenne jogsid, Angliában újra vizsgáztál?

jogsi elveszett, okmányirodában jelentettem

Na itt kezdődik, amit nem értek.- Melyik jogsid veszett el? Az angol? Akkor azt mért a magyar hatóságnak jelentetted be? Nem sok közük van hozzá. És nem is rendelkezhetnek felette.
Ha honosítás volt, akkor viszont a magyar hatóságnak látnia kellett volna a rendszerben, hogy a magyar jogsi ott lapul a szekrényükben érvényességének korlátozásával. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogyan kaptad ki újra, hacsak nem azt mondtad, hogy hazaköltöztél, és kaptál újra magyar lakcímkártyát.
Meddig nem igényelhetek jogosítványt?” Ugye itt nem arra gondolsz, hogy egy harmadikat igényelnél?
Eljárás is indul ellenem? ” Persze
Erkölcsimben meg fog jelenni?” :))) nyugi, ennyire nem rázós a helyzet.
Majd kivizsgálják. Amennyiben az angol jogsidat szeretnéd újra (ha tényleg csak elveszett) azt Angliában kell újra kérned. Választanod kell, egyiket érvényteleníttetni kell. De ott, ahol azt kiadták.

Tahina85 # e-mail 2017.10.21. 18:23

Kedves Fórumozók!

2009-ben Angliaban magyar jogosítványomat angolra cseréltem. Később hazaköltöztem, jogsi elveszett, okmányirodában jelentettem, de ott a régi magyar jogosítvány eltűnéséről vettek fel jegyzőkönyvet . Mivel csak a jogosítvány számát vezették rá, nekem nem tűnt föl, hogy az melyik jogsim száma, ezeket nem jegyzem fejben. Ez történt 2014-ben, azóta vígan használtam az új magyar jogosítványt, múlt héten pedig jött egy határozat hogy adjam le mert van a nevemen egy angol és egy magyar jogosítvány is és ezt ugye nem lehet. Leadtam, de a kormányablaknál semmit nem tudtak mondani, hogyan tovább. Továbbították a Nemzetközi Jogsegélyhez, aztán majd lesz valami. Mire számíthatok? Meddig nem igényelhetek jogosítványt? Eljárás is indul ellenem? Erkölcsimben meg fog jelenni?

Steven87 # e-mail 2017.10.20. 19:18

Wers-Nekem törtènetesen a munkàm miatt kellett honosìtani! Ahoz, hogy P-scheinom (Personenbeförderungschein)-magyarul, szemèlyszàllìtàsi engedèly re vizsgàzhassak! Ez egy kis külön sàrga könyv, ami a nèmet jogosìtvànnyal èrvènyes együtt!

De, most röpült a nèmet jogsim a P-scheinnal együtt!

A rendőrsègtől, kaptam 3 hònap eltiltàst! De, egyèbkènt a Landratsamt(okmànyiroda) nem adja vissza a vezetèsi jogosultsàgom Nèmetorszàgban amèg azt a bizonyos MPU-t meg nem csinàlom! Ami kb 1,5èvig tart ès 3000-4000€ kerül, ugyhogy a nèmet pàlyafutàsomnak vège!

Tervezek osztràkba, vagy vissza magyarba! De előtte tudnom kène biztosra, hogy felvehetem e ismèt a magyar jogsit, ès folytatni az èletem màs orszàgban odafigyelve arra, hogy ne csinàljak mègint ekkora hülyesèget ami a jogsimba került!

alfateam # e-mail 2017.10.20. 19:10

Ne már! Hol kell egy nemzetközi kamionosnak minden államra jogsit kérnie???
Ilyet mondtam volna, hogy minden államra?!

wers #   2017.10.20. 19:03

Ne már! Hol kell egy nemzetközi kamionosnak minden államra jogsit kérnie??? Ugyan már!

Steven87! Lehet, megköveznek a kiskapuért, én úgy mennék be az okmányirodába, hogy hazaköltöztem. Aztán majd néhány nap múlva ismét bejelented, hogy külföldön élő magyar állampolgár vagy.

alfateam # e-mail 2017.10.20. 18:55

Inkább a kategória miatt kellett honosítani.
Nem minden állam ismeri el a Magyar kategóriákat...

wers #   2017.10.20. 18:42

Szerintem igen. Nem látom, hogy ezt tiltanák. De mindenképpen ott kérdezd, ahol a magyar jogsid van.
Azt még mindíg nem értem, hogy miért kell EU országban honosítani a jogsit, a nemzetközi egyezmények egyértelműek, de néhány tagállamnak sikerül sajátosan értelmezni.

Steven87 # e-mail 2017.10.20. 18:19

Kedves Csoport Tagok!

Az, immàron nèmetre honosìtott jogosìtvànyomat elvettèk Nèmetorszàgban! A magyar jogosìtvànyt pedig hazaküldtèk Magyarorszàgra a honosìtàskor!
Az lenne a kèrdèsem, hogy fel e vehetem ismèt a magyar okmànyt Magyarorszàgon? Termèszetesen annak tudatàban, hogy nèmetorszàgban nem vezethetek!

Köszönöm a vàlaszokat!

zoltan71 # e-mail 2017.10.17. 20:50

Erdeklödnék hogy a multhéten nemetorszagban megfogtak hogy ittasan vezettem ami hiba volt reszemről sajnos.mire számithatok ebböl kifolyólag??a dolog pikanteriaja az meg hogy en tehergépkocsivezetőkent dolgozom es szükségem van a jogositványomra ami magyar persze.itt élek németbe már több éve.A jogositványomat nem vettek el a rendörök.Kérem aki tudd erdemben segiteni az tegye meg.Hibáztam tudom.Nem akarok kibujni a felelőség alól de ha elveszik a jogsimat meg a birságot sem tudom kifizetni es a munkám is elveszitem.Köszönöm a hasznos infot elöre is.Email vimem. zoltan.rafael71@gmail.com

Cantera15 # e-mail 2017.10.12. 15:47

Szintén az előző témához:

Mire lehet számítani egy esetleges ellenőrzésnél?
Gondolok itt arra, a jogsim megérkezéséig vezetek és megállítanak.
Nyilván azt mondanám, hogy nincs nálam, a gépben nem látnák, hogy nekem "nincs jogsim". Gondolom megbüntetnek, de utólag be kell mutatni a jogosítványt?
Köszi!

Cantera15 # e-mail 2017.10.09. 18:08

Az előzőből kimaradt;

Van tapasztalat, hogy kb. mennyi idő után küldik a jogosítványt Magyarországra?

Cantera15 # e-mail 2017.10.09. 18:06

Üdv!

Szeptember 17.-én, 3 hete elvették a jogosítványom Németországban ittas vezetés miatt. Nem kevesebb, mint 1,95-öt fújtam, történet színesítéseként egy megtévesztő szituációban egy piros lámpán is átmentem. Közölték, hogy az eltiltás csak az országukra fog vonatkozni, valamint, hogy pár napon belül postázzák Magyarországra a jogsit. Azóta se jött. 1 héttel ezelőtt kb., tehát 2 héttel az eset után telefonáltam az ügyemben eljáró rendőrrel, aki szerint még akkor a döntéshozatal előtt áll mindig, de hamarosan küldik. Sajnos viszont én csak egy rövid időszakot töltök Németországban, 2 hét múlva pedig feltétlen vezetnem kéne. Van lehetőség olyan dokumentum kiállítására, amellyel vezethetek jogosítványom megérkezéséig?
Kormányablakhoz kéne érkezni a jogsinak? Köszönöm, szép napot!

wers #   2017.10.05. 17:24

Na az érdekelne, hogy került a polgármeseri hivatalba, az méginkább, mi alapján járnak ők el. Vagy inkább a kományablak volt az, ahol voltál. Az is érdekelne, hogy miért nem küldték tovább Szlovákiába. De biztos van rá magyarázat, láttam már olyant is, mikor jogsit a postázandókból az utolsó pillanatban szedték ki. Szerencséd van. Aláírod, hogy tudomásul veszed, Magyarországon nem vezethetsz, és visszaadják. Ez kipipálva.
Ott van még az utánképzés. Már írtam én is, ha nem tekintenek el tőle, csak Magyarországon. Próbáld meg, hátha. De mikor kéred, esetleg említsd meg, ha vizsgáznod kell, azt szlovákul tudod csak teljesíteni. Hátha észbe kapnak. Ugyan mit kezdenének mondjuk egy spanyol vizsgázóval? Tolmácsot adnak??? Nem fognak.
Egyébként abban tévedsz, Szlovákia is kötelezhezne utánképzésre külföldi jogsival rendelkezőt. Hogy teszik-e?
Ezt az osztrákok, németek kezdték, de már vagy két éve langyítottak rajta, nem vizsga, hanem agyturkáló vizsgálat. Persze a pénzről szól.

Gizike2 # e-mail 2017.10.05. 14:24

Bocsi nem kérdőjeleket akartam oda rakni, véletlen volt...érintős telefon.......

Gizike2 # e-mail 2017.10.05. 14:22

Köszönöm a választ ????
Vannak fejlemények. Voltam a polgármesteri hivatalba ahol le lett adva, mégis ott a jogsim. Magyarországon kell mindenképp utánképzésre mennem és nem kötelesek átküldeni szlovákiának. Vissza adnák utánképzés nélkül is de akkor MO-n nem vezethetnék.
Egyébként ha Magyar állampolgár okoz balesetet szlovákián, szlovákia nem kötelezheti hogy ott vizsgázzon. A saját országába megcsinálhatja az utánképzést. Nem értem fordítva ez miért nem úgy van...bár lehet a pénz miatt. Kb 118.000 forintba fog kerülni...egy értelmetlen, kinyomozatlan idióta ügy miatt. Hasukra csaptak és kész, ez a büntetésem.

wers #   2017.10.04. 13:32

Vegyük ketté, jogosítvány, és utánképzés.
A jogosítványt a rendőrség a KEKKH-hoz küldi, azok tobábbítják a szlovák központi hatósághoz. Majd azok fogják a lakhelyed szerinti hivatahoz küldeni, ahol majd átveheted. Ez a legrövidebb út. De ha nagyon bénák, még a konzul is bekerül a körbe.
Ha végre megkapod a jogsit, azzal Magyarország területén kívül bárhol az Eu-ban vezethetsz. Azonnal.

Utánképzés? Még mindig káosz, és ez nemzetközileg nem megoldott, nincs egyezség. Számomra sem érthető, hogyan lehet egy nem anyanyelvűt (függetlenül, hogy te éppen tudsz magyarul, lehetne az ügyfél kínai is) magyar képzésre kötelezni? Szlovákiában azért nem, mert nem ők tiltottak el, sokszor előfordul, hogy ők ezért nem is vették volna el.
Tanácsom, ahhoz a hivatalhoz fordulj, akiktől a tiltó határozatot kaptad, és kérd, hogy ettől tekintsenek el. Írásban.

Gizike2 # e-mail 2017.10.02. 16:42

Érdeklődtem ma kint és nem tudták megmondani hogy átküldte e Magyarország a jogsimat. Egyik országból a másikba küldözgetnek mert nem tudnak semmit. Vagy nem akarnak...
Az lenne a lényeg hogy ha szlovákián megyek utánképzésre, el fogadják e magyarországon.de semmit nem tudnak. Azt se tudom hol a jogsim...így sose fogom visszakapni

Atis77 # e-mail 2017.09.30. 12:45

a kinti jogsit a kinti hivatalnak küldik meg, ott érdeklődj

Gizike2 # e-mail 2017.09.29. 16:06

Sziasztok! Remélem tudtok nekem segíteni. Szlovák állampolgár vagyok, elvették a szlovákiai jogosítványomat magyarországon 4 hónapra ami most október 15.-én telik le. Utánképzesre kell mennem hogy visszakaphassam. Az lenne a kérdésem hogy utánképzést elvégezhetem szlovákián is? Az igazolást arról hogy voltam utánképzésen lefordíttatom hivatalosan magyar nyelvre, azt elfogadják magyarországon? Esetleg aki járt már így, legyen kedves írjon nekem. Köszönöm. Szép napot mindenkinek!