KRE joghallgatókat keresek


KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.17. 13:22

Léccciiiiii, nem hagynánk már abba ezeket a "LOL" típusú megnyilvánulásokat? Annyira idegesítő ..... Biztos én vagyok már idős ehhez, de én meg már nem is igazán tudom mi ez pontosan.

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.17. 13:20

"....És néhány pénzes magániskola is annak tartja megát, de ezeket nem írom (sorolom)ide. ”"

pedig jelenleg leginkább ezeket illetik ezzel a kifejezéssel, függetlenül attól, hogy egyetértek vele vagy sem.

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.17. 13:17

Mondom én, hogy elbeszél mindenki mindenki mellett. Egyszer majd kíséreljük meg megfogalmazni az elitgimnázium definícióját.

Kacsa!
Ez speciel egy mondjuk úgy milliomoscsemetéknek fenntartott alapítványi gimi, és nem éppen ez hangzott el, hogy "agyonverlek", hanem, hogy "na ide figyelj te büdös qu .., ha még egyszer be mersz jönni órára, az ablakon raklak ki" ... biztos hihetetlen, de azt képzeljétek el, annak az osztálynak azóta nincs magyar órája, mert a tanár nem mer bemenni ... Most mit mondjak erre? ... Szerintem semmit, mert majd megpakom, hogy hazudok.

De mondok jobbat, ha már a pikánsabb dolgoknál járunk:
Igazgatónéni se sokat gondolkodik ám az ösztöneinek visszafogásával kapcsolatban (33 éves, srácok szerint "jócsaj"), ugyanis már a második 4-es srácot nézte ki magának, akivel volt is némi kalandja .... ezt 100%-ra a srácoktól tudom, mert nekem meg elmesélték. Kérem szépen ez folyik egy mai gimiben. Kicsit más mint a mi időnkben, igaz? És nem kell aggódni, állami gimiben ugyanúgy tapasztaltam hasonlót, csak ott burkoltabban meg nem ennyire szélsőségesen megy talán minden.
Én ezt nem akarom minősíteni, minősítse mindenki maga, csak tényként írom. De el kell ismerni, egész más egy mai 18-19 éves mint 20-30 évvel ezelőtt, úgyhogy felesleges olyan dolgokon kiakadni, amiken úgysem lehet változtatni, vagy hát ki lehet, csak max. jól körberöhögnek, ennyit lehet elérni.
Egy biztos: maga a légkör, az egész mentalitás más, és mivel most egyszerre vagyok államiban is meg alapítványi "elitnek" hívottban is, el tudom mondani, hogy két teljesen különböző helyen érzem magam, de ezen már rég nem problémázom.

Legislator, látod, nagyon nem egyről beszélünk, vagyis akkoriban lehet, hogy az akkori körülmények között azok voltak az elitgimnáziumok, de én is vallom azt, hogy az egyénen múlik a legtöbb mindennek ellenére, az "elitség" jelentését kellene itt körbeírnunk akkor úgy látom, mert ahányan vagyunk, mindenki mást ért alatta.

Kacsa1111 # 2008.11.17. 12:57

mondjuk azt az "elitebb" gimit is megnézném, ahol ilyen mondat elhongozhat: agyonverlek!...tök mindegy, hogy a tanár vagy a diák miatt hangzik el, ahol ilyen történik az nem elit gimi (ha ilyen tanár lehet ott akkor azért, ha meg ilyen diák, akkor meg azért...).


Kacsa11

Legislator # 2008.11.17. 12:56

KBS,

lol.

Krisztián,

Elitgimnázium? Itt egy exemplifikatív felsorolást tennék.
Elitgimnáziumok: Piaristák, Fazekas, Trefort, Apáczai, Veres Pálné, Radnóti, győri Révai, Madách. Amikor én jártam ilyen helyekre, ezek voltak 'elitgimnáziumok'. A sor talán folytatható. És néhány pénzes magániskola is annak tartja megát, de ezeket nem írom (sorolom)ide. Elitgimnáziumban tanárt fenyegetünk? Ajjaj.


Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2008.11.17. 12:56

én elitebb gimibe jártam...akkor már nem lehetek jogtudós?:)


Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2008.11.17. 12:41

de ez az állítólag agresszív srác engem miért nem akar agyonverni?
Bejönnek neki a jófelépítésű férfimodellek.

Legislator # 2008.11.17. 12:41

Arra vonatkozott, hogyha annyira megemelkednének a pedagógusi illetmények, hogy az már "pénz"-nek számítana, és valaki csak csupán a hatalmas pedagógusi illetmény reményében vágna neki a dolognak, annak, hogy pedagógusnak menjen.

Az elitgimnáziumokra, és azok rendes- vagy magántanulóira pedig nem vagyok kíváncsi. Persze, bizonyára vannak ott nagyon kiváló emberek is, de nekem a személyes emlékeim nem túl jók.


Sunshine after the rain.

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.17. 12:32

".....aki pénzért csinálja az .....”"

Ezt nem igazán értem, tudod ezt nem nagyon lehet pénzért csinálni.

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.17. 12:30

Igen, erre az egész eszmecserére az a legjellemzőbb, hogy mindenki elbeszél egymás mellett.

Kedves Legislator, az elitgimnáziumok létezése nem hit kérdése, elhiszem, hogy a Bibliában te hiszel, és még el is fogadom, de az elitgimnáziumok akkor is léteznek, ha te nem hiszel bennük!

Én most is óraadóként vagyok az egyik legelitebb budai gimiben, na a helyzet az, hogy a különbséget TAPINTANI lehet (és ezt se nem negatívumként se nem pozitívumként írom le)!

Higgyétek el, amíg a "sima" állami gimikhez voltam szokva, én se tudtam elképzelni, hogy létezhet ennyire más mentalitás is, de mióta pl. ezt megismertem, azóta kicsit más a véleményem az egész kérdésről. És kifejezetten örülök, hogy bekerültem ilyen körökbe is, mert be kell látnom, szélesítették a látókörömet ezek az "elitkölykök". Először nekem is furcsa volt minden, de aztán sok rejtett igazságra rá kellett jönnöm.

Bármennyire is meglepő számotokra, én magam is azt mondom, hogy tanárnak lenni egy hivatás, és valóban másodlagos, sőt sokadlagos kérdésnek kellene lennie az anyagiaknak, még ebben a pénzéhes világban is ahhoz, hogy egy tanár megfelelően tudja a feladatát ellátni.

Az egy más kérdés, hogy sajnos igen nagy %-ban akadnak a tanári pályán olyanok, akik nagyon nem oda valók, de hát mit lehet tenni? Én magam is sokszor megrökönyödöm pár "kedves" kollega értelmi szintjén (még azt is megkockáztatom, hogy van olyan 3-os, 4-es diákom, aki egész biztosan magasan túlszárnyalja intelligenciában és értelmi színvonalban elég sok kollegámat), de sajnos valljuk be ez a tanári pálya nálunk elég elkorcsosult, és végletes esetekkel lehet találkozni. Egyszerre van jelen az egészet tényleg hivatásnak tekintő, nagytudású és emberileg is diákcentrikus gondolkodású tanár és az olyan is, aki csak azért került be, mert igazgatónéni rokonának a valakije, és szegény ne legyen már munkanélküli, de amúgy híresen borzalmas, szakmailag is és emberileg is.

Én mindig azt mondom, legjobb visszajelzés a diákok véleménye egy tanárról, nem kell ide semmi más mérce. Aztán persze lehet csodálkozni azon, hogy nálunk is pl. amagyar szakos kollegát egy 4-edikes megfenyegette, hogy agyonveri, miközben velem pl. miért tud szinte haveri viszonyban, de maximálisan udvarias és normális lenni? Én azért ilyen esetekben megkérdőjelezem mindig az illető tanár hozzáállását, viselkedését is, mert nyilván oka van annak, ha egy diákból ilyen agressziót vált ki (ugye erre mostanában volt nem is egy példa, ami nyilvánosságot is kapott ...). Én azért feltenném a kérdést, hogy nem azért mert én lennék a tanárok gyönyge, de ez az állítólag agresszív srác engem miért nem akar agyonverni? Sőt, miért maximálisan udvarias és normális? Nyilván az okok megvannak, csak nem szívesen beszélünk róluk.

Jó, hát ennyi, így is hosszú lett, de én még mindig azt érzem, hogy egyáltalán "elitgimnázium" alatt is nagyon eltérő dolgokat értünk. Azaz még ebben is elbeszélünk egymás mellett.

Legislator # 2008.11.17. 11:30

lol, ja azt az utolsó mondatot, amely nem a legutolsó, és a Bibliáról szól, azt nem KBS-nek szántam.


Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2008.11.17. 11:16

Kedves Legislator,

ma mindenki elbeszél egymás mellett:)))
kbs nem arra az utolsó mondatra gondolt szerintem
("- olvassa vissza az utolsó mondatot!

  • olvassa vissza az utolsó mondatot!
  • nem ezt az utolsó mondatot, hanem az azt megelőző!
  • olvassa vissza az utolsó mondatot!")

...:)))


Kacsa11

Legislator # 2008.11.17. 10:34

Az ügyvéd hivatás, geológust pedig egyet láttam életemben.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2008.11.17. 10:33

KBS,

Az elitgimnáziumokról (szó szerint: elitebb gimnáziumokról) KrisztiánBp. írt. Ha esetleg közöd van valamelyik elitgimnáziumhoz, akkor bocsánat. Szerintem szinte minden az egyénen múlik, nem azon, hogy hol végzett. Olvasni mindenki tud, és vannak könyvtárak is. Én aki jelentősebb tudóst személyesen eddig ismertem, azok közül egy sem végzett elitgimnáziumban (vagy határeset a dolog).


Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2008.11.17. 10:33

esetleg geológusnak? :)


Kacsa11

Kacsa1111 # 2008.11.17. 10:32

vagy ügyvédnek...:)))


Kacsa11

Legislator # 2008.11.17. 10:28

A pénz fontos, (ezért írtam az illetményemelést)de aki csak a pénzért csinálja, és nem szakmaszeretetből, az inkább ne legyen se pedagógus, se semmi, ami hivatás, menjen brókernak az ilyen.


Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2008.11.17. 10:09

Kedves kbs,

kétlem, hogy neked lett szánva...

Kedves Legislator,

engedd meg, hogy egy lehetséges önellentmodásra hívjam fel a figelmedet hozzászólásodban:

túlzottan anyagelvű ez a világ

A pedagógus ügyében annyit lehetne tenni, hogy vissza kellene állítani a szakma presztízsét, akár illetményemelés árán, de nemcsak azzal.

persze "nemcsak azzal", de nem nagyon lehet mással...ha lesz pénz a tanári karrierben, akkor tehetséges fiatalok is fognak jelentkezni, ergó lesznek jó tanárok, és akkor lesz ismét presztizse a pályának...
de a kiindulás a pénz...

ebben az "anyagelvű" világban is meg lehet találni az értéket, csak nehezebb...de épp ettől értékesebb:)

Egyébként szerintem nem az lenne jó, ha nem kapnának lakást ajándékba, hanem ha mindenki kapna...


Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2008.11.17. 09:50

Mester, ugye azt az utolsó mondatot nem nekem szántad?

Legislator # 2008.11.17. 09:24

Ami pedig az elitgimnáziumokat illeti, nem hiszek bennük.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2008.11.17. 09:22

pedagógus=pedagógusok


Sunshine after the rain.

Legislator # 2008.11.17. 09:20

Én csupán arra a súlyos jelenségre kívántam felhívni a figyelmet, hogy túlzottan anyagelvű ez a világ. Lehet a 18, vagy még kevesebb esztendős gyermek (leszármazó) nevére akár kacsalábon forgó palotát is venni, ettől önmagában nem biztos, hogy alkalmas az önálló életvitelre, vagy gondolkodásra. De lehet, hogy mégis. Eyébként egyetemi oktatóként alkalmam nyílik/nyílott azon eredmény érzékelésére, amit a gimnáziumok és az általános iskolák ténykedése, de főleg a hallgatók saját hozzáállása és szellemi igénytelensége, műveletlensége, neveletlensége, csalási hajlama jelent. Azok meg, akik adott esetben nagyon sokat tettek ezért az országért, 30-35 évesen sem vehetnek lakást, mert a magyar társadalom ennyire becsüli meg a teljesítményt. (Vagy ha vehetnek is, egy életre el kell adósodniuk). Asztalos László írta valahol a jogi személlyel kapcsolatban, hogy a konstrukció adott esetben nyílt kimondása annak, hogy mindenki annyit ér, amennyi pénze van. A ius civile az önzés Bibliája (Heine).

A pedagógus ügyében annyit lehetne tenni, hogy vissza kellene állítani a szakma presztízsét, akár illetményemelés árán, de nemcsak azzal. Amikor én kisiskolás voltam, kicsit több, mint húsz esztendeje, általában a legjobb gimnazisták mentek pedagógus szakokra. Ma ezt nem lehet kijelenteni. Ezen a felvételi rendszerünk is csak tovább ront.

A Bibliáról annyit, hogy akit nem érdekel, ne olvassa, de ha nem ismeri, ne is minősítse.


Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2008.11.17. 07:03

szerintem azért nem nehéz megtalálni a párhuzamot a HP és a biblia között abból a szempontból, hogy mindkettő tele van "fantazmagóriákkal".

mennyivel nagyobb hülyeség seprűn lovagolni, mint kőből vizet fakasztani?

DE egyik sem felesleges olvasmány emiatt. Ugyanis nem erről szólnak.
Ráadásul a biblia tele van szimbolikus utalásokkal, miket a sok zelóta szó szerint vesz...:)

Kedves Impossible,

szerintem kbs nem úgy értette...;)


Kacsa11

Benccce (törölt felhasználó) # 2008.11.17. 06:33

Amit Krisztian irt: en is tudok olyan tizenevesrol, aki lakast kapott erettsegire. De ettol miert lett o kevesebb emberileg? Bence

Benccce (törölt felhasználó) # 2008.11.17. 06:32

Hadd szoljak bele. Azert az, hogy a mai fiatalok nagyon ertenek a szamitogepekhez, az nem merul ki abban, hogy 3D-s jatekokon lovoldoznek! Es azzal sem ertek egyet, hogy a Pal utcai fiuknak az uveggolyozas lenne a legnagyobb uzenete. Na most ha a Harry Potter egy fantazmagoria, ennyi erovel a Bibilara is mondhatjuk ugyanezt. Csak egy mai fiatal 90%-ban kapcsolatba se kerul a Bibliaval, tehat kar vitazni a hasznossagan, ugyse tudja meg mi van benne. Es nekem is van egy kisgyerekem, en nem szeretnem azt se hogy a Bibliaval tomjek a fejet es azt se hogy a Harry Potterrel. En szeretnem, ha kicsit kozelebb allna a realitas talajahoz, ahogy szepen felcseperedik. Tiszteletben tartom azt aki vallasos, de ne akarjuk ezt mindenkire raeroszakolni es csak ezt kikialtani alapmuveltsegnek! Bence