segítségkérés joghallgatóktól


Impossible # 2008.10.30. 21:21

Na örülök, hogy megfogadtad a tanácsomat, és bemásoltad ide a problémádat! Mellesleg jegyzem meg, hogy itt többnyire nem joghallgatók vannak, annak ellenére, hogy a főtopic címe joghallgatók. :)

Kedves többiek,

válaszoljatok J-JK problémájára!

J-JK # 2008.10.30. 07:36

Tisztelt Fórumozók!

Az olvasottak alapján arra jutottam, hogy mindenkinek meg van a baja az idős szomszédokkal. Az én, és családom problémája is hasonló, csak egy kicsit durvább kivitelben.
Ezért szeretném kérni a segítségeteket, vagy legalább a véleményetek írjátok le, lehet, hogy ezzel is tudtok segíteni.
Már 10 éve lakunk a (ikerház, közös osztatlan tulajdon) családi házban Kiskunhalason, és a szomszédunk egy idős nő. Ennek az idős nőnek van egy nagy barátnője, aki előttünk lakik, és ő is egy idős nő , csak roma (kisebbség) származású.
Ők ketten egy éve úgy döntöttek, hogy bemocskolják a családomat mindenféle váddal, amire fény derült kb. egy fél éve. Édesanyámat lehordják mindenféle utcasarkinak, különböző kifejezésekkel, amit azt hiszem nem kell leírni. Olyanokat állítanak hangosan az utcán, és a környező szomszédoknak, ami nem igaz. Azt viszont nem veszik észre, hogy ezt mi halljuk, és rosszul esik, mert nem adtunk rá okot, hogy így viselkedjenek. Édesapám rokkantnyugdíjas, őt lehülyézik, én anyámhoz hasonlóan ugyanaz vagyok, csak kicsiben. Felháborítónak tartom, hogy az ember szemébe hazudnak, ha megkérdezem őket mire véljem ezt a fajta viselkedést. Ez pontosan 2008.okt. 17.-én volt, és a roma származású nő már majdnem vasvillával támadt rám, hogy mit képzelek magamról. Nos azt még hozzá kell, hogy tegyem, hogy a két idős nő megnyitottkák a kertjükben lévő kerítést egymás felé, és így szabad a ki és bejárás egymáshoz. Ez engem nem érdekel, de az már igen, hogy a roma nő péntek reggel (persze ezeket a dolgokat akkor csinálja, amikor én nem vagyok otthon, de a legtöbb esetben én is hallottam, és szemtanúja voltam a dolgoknak)átjött a kerten keresztül és inzultálta a kutyámat, alig bírtam visszatartani, annyira felidegesítette. Ha nem lépek közbe , a kutya kiszabadul, és minden bizonnyal megtámadja a roma nőt.
Ez megy mindennap , ebbe már beleuntunk, mivel eddig csak a korukra voltunk tekintettel. Már mondtam nekik, ha nem hagyják ezt abba (a családom lejáratását), akkor feljelentem őket. Nem ért semmit a mondandóm, továbbra is folytatják.
Mi a teendő ebben az esetben? Ha megteszem a feljelentést, hinni fog nekem a bíróság?
Már a rendőrök is kint voltak egyszer, de nem csináltak semmit, és a roma nő nem foglalkozik ezzel.
Teljesen kikészít minket ez a két nő, elköltözni nem tudunk anyagi okok miatt, és az összes szomszéd ellenünk van. Már ott tartunk, hogy ujjal mutogatnak ránk.
Ne haragudjatok, hogy ennyit írtam, de sajnos ez nekem nagyon fáj, hogy bántják a családomat.
Várom a válaszotokat, véleményeket.

Köszönettel: J-JK