Szakdoli segítségkérés (kapcsolattartás)


Dorku # 2013.04.22. 08:06

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni szakdolgozat témaválasztáshoz. Az ügyészségről szeretnék írni, viszont így ezen belül konkrét témakör nem nagyon jut az eszembe.... mert ilyen általános témát, mint pl az ügyészség szervezet működése nem szívesen választanék.

előre is köszi az ötleteket

Legislator # 2013.02.02. 15:28

Egy elszegényített egy féléves "jogoktatás" még alapkérdések elsajátítására is kevés, főleg, hogy olyanok oktatják, akik nincsenek benne a valódi jogi kari tételes jogi oktatásban (tehát többnyire Gipsz ügyvéd, vagy valami más nímand vitézkedik 'ex cathedra').


Sunshine after the rain.

kaméleon # 2013.02.01. 18:17

Kedves Attika,
Már 20 éves voltam, de azért köszi a múltidézést. :)

Én arra tippeltem, hogy a kérdező vagy szocmunka, vagy szociálpedagógia szakos lehet. A különböző intézményekben eltérő a tanrend, így az elvárások is, de ahhoz, hogy alapvetően normálisan el tudd igazítani a kliensed a leggyakrabban előforduló problémákban, bizonyos szinten a joggal is tisztában kell lenned. A gyámhivatali ügyek pláne ilyenek.
Ha abból indulunk ki, hogy ahhoz is kell egy bizonyos szintű tudás (meg más is), hogy legalább a kompetenciahatáraidat felismerd, elengedhetetlen ezekben a szakmákban a jogi oktatás.

(Nem tudom, máshol mi lehet, de ott, ahová én iratkoztam be – bár saját megítélésük szerint ez a legjobb az országban –, az egész nem ér egy jól megtermett lócitromot. (Legalábbis levelezőn.) Sőt, mondhatom, hátrány, ha valóban érdeklődsz, nem beszélve arról, az milyen káros, ha tudsz is valamit.)

ncsillag # 2013.02.01. 18:03

jé, pedig én mindig azt hittem, hogy a rendszerváltást egy ember intézte

(nem)

Dr.Attika # 2013.02.01. 15:19

Kedves kaméleon!
Hát mit várnak el? Normál menetben a szociológia tudománya meg kellene, hogy előzze a jogtudományt.

Nem tudom mennyire élted át az 1985-ös irányított rendszerváltás folyamatát? Leírom.

Gorbacsov ( Szu. főtitkár) 1985-ben összehívta a szocialista országok vezetését. Közölte, hogy mostantól a SZU. nem ragaszkodik ahhoz, hogy a szoc. tábor együtt maradjon, sőt segítséget sem ad ( értsd katonai segítség, mint 1956-ban). A magyar küldöttség hazajőve arra a következtetésre jutott, hogy itt bizony rendszerváltás lesz. Ennek előkészítésére létre hoztak egy bizottságot 25 fővel. Ennek a bizottságnak a javát szociológusok alkották. Az volt a feladatuk, hogy a szocializmusból a kapitalizmusba történő átmenetet a szociológia tudománya szerint készítsék elő. Ezen előkészítés után jöttek a közgazdászok, majd a jogászok. A jogszabályok ( Gt., SZja, ÁFA törvények) ezután kerültek megalkotásra.

kaméleon # 2013.02.01. 13:55

Kedves Anna,
(Irigyellek, nálunk senki nem vállalt ilyen témavezetést, hiába próbálkoztam). Szerintem az ombudsman honlapja sokkal hasznosabb lenne neked ehhez, mint a BH-k. Egyrészt a gyermekjogi projektek, másrészt, megfelelő keresőszóval a vizsgálati anyagaiból sokat profitálhatsz.

Anna próbáld meg ezt a kérdést nem jogilag, hanem "szociológikusan" megközelíteni! A két megközelítés nem ugyanaz.
Kedves Attika, nem ugyanaz, de ettől függetlenül, nemcsak „szociológikus” megközelítést várnak el tőlünk. :))

bokros # 2013.02.01. 12:34

www.birosag.hu és innen az anonimizált határozatok tára, ahol már van szabad keresés.
Nekem a gyámhivatal keresőszóra elég sokat kiadott.
Ha nincs más lehetőség akkor ezek között kell keresgélni


Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

Dr.Attika # 2013.01.28. 17:03

BH-t interneten nem lehet elérni. Anna valószínűleg szociológus. Ha ez így van, akkor minek a BH egy szociológusi szakdogához?
Anna próbáld meg ezt a kérdést nem jogilag, hanem "szociológikusan" megközelíteni! A két megközelítés nem ugyanaz.

Sherlock # 2013.01.28. 16:56

Ugye nem jogász vagy?

Itt tudsz határozatokat keresni a neten: http://birosag.hu/…rozatok-tara

f.d.anna # 2013.01.23. 17:14

Kedves fórumozók! Szakdolgozatomhoz szeretnék segítséget kérni, amit a gyámhivatali kapcsolattartás témájában írok. Szeretném megkérdezni, hogy BH-kat az interneten ebben a témában hogyan tudok megnézni, van-e erre lehetőség? Szívesen várnék olyan korrekt publikációkat, amit fel tudnék dolgozni. Köszönöm előre is! Anna