Mit szóltok e felsőoktatási tangsorhoz?


P.G.L. (törölt felhasználó) # 2006.06.09. 08:53

A hozzászólás (és a felhasználó) törölve.

the big cat # 2005.10.14. 12:12

És pontosan mi is is a probléma?

  1. A felsőoktatási rangsor a diákokon és az oktatókon kívül mindenkit hidegen hagy, a piacon kizárólag a teljesítmény számít. (ami nem feltétlenül munkateljesítmény, vagy nem csak az)
  2. A gazdasági felsőoktatásról mondottak talán a a 90-es évek közepén igazak voltak. Most egy végzős örülhet ha nem munaknélkülire megy, és mondjuk egy szuper diplomával könyvizsgálóasszisztens vagy junior controller lehet évekig, mire egy kicsit is előrelép. A mesés villámkarriereknek véga, az állásokat a nyelveket beszélők a 90-es évek második felére betöltöttek, és szeretnék is megtartani a következő 15-20 évre.
  3. A vállalati szférában még a Közgáz diploma sem jelent semmit, ugyanis a döntéshozók tisztában vannak vele, hogy a közgazdasági képzés a jogival összemérhetően gyakorlatidegen, évtizedekkel jár a paici gyakorlat mögött, a vállatoknak maguknak kell kiképezniük a gyakorltara a munkaerőt.
guzmi # 2005.10.14. 10:41

Van hely ahol nem mert bekerülni sem könnyű ,de nézd meg a kiegészítő képzéseket. Röhögve besétálnak a legmenőbb egyetemekre a gazdasági felsőfokú végzettségükkel és verik a mellüket hogy mennyit érnek. Aztán meg megszólalni egy idegen nyelven szinte alig tudnak, csak van idejük hogy megszerezzék a papírt mert nem vár rájuk az a meló ami ránk.

Legislator # 2005.10.14. 10:34

Azért szerintem a gazdasági diplomával bíróknak sem kolbászból fonják a kerítést.


Sunshine after the rain.

guzmi # 2005.10.14. 10:31

Érdemes ennyit gürizni hogy aztán a végén ott állsz és mindenféle gazdasági diplomával könnyebben találsz munkát ? A nagy cégek mire figyelnek kiket alkalmaznak félművelt hülyék gyülekezet akik kikerülnek onnan tisztelet a kivételnek.