Jogi diploma mellé 2. diploma


P.G.L. (törölt felhasználó) # 2006.06.09. 08:51

A hozzászólás (és a felhasználó) törölve.

Főlökött # 2006.04.26. 18:20

Tisztelt Spirit

Gázos a dolog. Szigorlatom 4-es matekból, s az egyik legkeményebb tanárnál, a Villamosmérnökin.
Már a Közgázt is letudtam, úgyhogy érdekes a felhozatal, diploma ügyileg.
Mindezeket figyelembe véve, a seregben repültem, míg tehettem, helikopteren. Na az élmény volt, közpénzen. Ajánlom mindenkinek.
Most mit csinálok, 4 diplomásként, nyugdíjelőkészítőre izzítok, mert dolgozzanak a fiatalok, mint szoktam mondani.

Nem hergelem a tisztelt egybegyűlteket, nem is volt szándékomban, csak én azt vallom, mindenkinek magára, illetve munkahelyére kell találnia. Azt kell csinálni, amihez kedve van, ahol jól érzi magát. Az már régen rossz, ha úgy megy dolgozni, hogy a tekintetéből kiolvasható, az I. illetev a II. világháború összes borzalma. Az tényleg a világ vége.

Szóval sok sikert, és munkakadvet mindenkinek.

Tisztelettel. Löki

cicukapitány # 2006.02.12. 17:58

Tudom Vadmacs, hogy van ilyen lehetőség, de még meglátom, hogy haladok most. Átszámolom a napokat és még szabit is vehetek ki. Kapjam csak a fizetést nem árt az!Sokan csinálják azt amit te csináltál és jól is teszik, másképpen nem tudnak államvizsgázni. Megnéztem persze a szerződésem és tudom mennyi tanszabi jár. A munkáltatom egy angyal! Az egyik parancsnokom tavaly végzett a nagy parancsnokom pár éve ugyanigy munka mellett és ugyanitt, tehát tudják min megyek keresztül és a lényeg, hogy nem irigyek!

Vadmacs # 2006.02.12. 13:19

Kedves Cicukapitány! Az államvizsga időszakot én munkanélküliként vészeltem át. A helyzet az volt, hogy a munkahelyemet nem sajnáltam otthagyni, mivel nem tartottak igényt a jogi diplomára. Az egyetlen helyes megoldás ez volt, akkor. De neked máshogyan kell ezt megoldanod. Javaslom, hogy kérj két hónap fizetés nélküli szabadságot. Az államvizsgákra is jár egyébként szabadság a tanulmányi szerződés alapján, érdemes lenne még egyszer áttanulmányoznod a szerződésedet, és mindenképpen egyeztess a munkáltatóddal!


Üdv néktek

cicukapitány # 2006.02.10. 22:17

Köszi Vadmacs a biztatást! Próbálom minden erőmet összeszedni és tartalékolni az államvizsgára. Bár nagyon vágyom vissza dolgozni.Nem tudok aludni, mert ma beszélgettem egy osztálytársammal és rájöttem 2 hónapot folyamatosan keményen kell majd tanulnom. Már most fáradt vagyok és szinte alig lesz szünet a vizsgáim és az államvizsgaidőszak között. Van élet a jogi egyetem után?

Vadmacs # 2006.02.10. 20:31

Szia Cicu! Szerintem neked nem igazán kellene elmozdulnod a mostani munkahelyedről. A tanulmányi szerződés jó dolog. Az egyetem kemény, ezt én is tudom, de nem tart örökké. Azt a pár vizsgát már kibirod.


Üdv néktek

cicukapitány # 2006.02.10. 10:44

order, még később is eszedbe fog jutni hogy abbahagyd az egyetemet. Már alig van hátra 2 szigorlatom és 4 államvizsga, de bizisten egy szanatoriumra vágyom. Azt hittem könnyebb lesz és dehogy......Abbol a szempontból szerencsésebbnek mondhatom magam, hogy jó állásom van, BM-nél, van tanulmányi szerződésem tanulmányi napra és a képzés felét fizetik. Maradok a BM-nél, hogy változik-e a beosztásom nem tudom. 30 évesen nem mernék uj helyre menni, ki a civil szférába főleg nem, ügyvédnek pocsék lennék....ráadásul ha 5 éven belül elmegyek vissza kell fizetni mindent ...persze magasabb beosztást egyenlőre nem igérnek...jó mi?

Vadmacs # 2006.02.07. 09:24

Kedves Order! Én 32 éves vagyok. És már a negyedik munkahelyemen dolgozom. Szóval elhelyezkedni nekem sem volt könnyű. Munka mellett cum laude végezni sem volt könnyű. Amikor elkezdtem az egyetemet, akkor még nagyon biztató volt a helyzet, mire kijöttünk (2002) akkor már hasonló volt mint most. Ugyanez volt a tanári diplomával is, 92-ben kezdtem, 96-ban végeztem: érdekes módon elfogytak az állások, gyorsírást meg már nem nagyon tanítanak manapság. Ha megelégszem a napközis tanári állással és nem tanulok jogásznak, lehet hogy most munkanélküli lennék. Mindenesetre a második diploma megszerzését jól meg kell fontolni, ugyanis az egy hosszú távú befektetés. Ki kell számolni, hogy mennyibe fog kerülni és milyen esélyeid vannak az elhelyezkedésre, illetve mennyit fogsz keresni. Néhány számítást érdemes elvégezni, mielőtt belevágsz.


Üdv néktek

Order (törölt felhasználó) # 2005.11.28. 14:00

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Vadmacs # 2005.11.28. 13:50

Sziasztok! Én tanári diplomával a zsebemben vágtam neki a jogi diploma megszerzésének. A diploma után három évig köztisztviselőként dolgoztam önkormányzatnál, ahol bizony hasznát vettem mindkét oklevelmnek. Jelenleg egy középiskolában tanítok szakmai tárgyakat (igazgatás, jogi alapismeretek stb.). Most is használom mindkét diplomámat. Mégis úgy gondolom, hogy még mindig tanulnom kell. Elsősorban itt a nyelvtanulásra gondolok. (Neki kéne már kezdeni úgy istenigazából.) Véleményem szerint egy pénzügyi képzettség vagy egy közgazdász képzettség sem jön rosszul egy jogi doktorátus mellé. Mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mit szeretne csinálni. Igaz, hogy a munkaerőpiac is beleszól a dolgokba, de önmagunkból kifordulni ettől még nem kéne. Én pl. biztosan nem végeznék el mondjuk egy egészségügyi fősulit, csak azért, hogy munkám legyen.... Mindezt csak azért írtam le nektek, hogy egy kis biztatást adjak. Olyan irányba menj tovább, ami érdekel is!


Üdv néktek

Order (törölt felhasználó) # 2005.11.28. 10:01

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Legislator # 2005.11.07. 12:16

Blizz'! Ne mondd, hogy csalódtál! Szerintem informatikát érdemes mellé szerezni, bár... lehet, hogy tévedek. Vagy közgázt. De nincs "királyi út", ezt ne feledd. Én elsőnek álligot szereztem.


Sunshine after the rain.

Cola (törölt felhasználó) # 2005.11.05. 05:53

Tény, hogy sokan csalódtaka jogi pályában, de nem biztos, hogy egy 2. diploma ezt megoldja... nyilván vannak csalódott közgazdák, tanárok, orvosok stb is...

Blizini # 2005.11.04. 20:33

Sziasztok!
Gondoltam nyitok egy ilyen témát, hiszen annyi csalódott ember hozzászólását lehet olvasni a fórumon, ami igazából sokszor engem is elbizonytalanít, jó szakon tanulok-e...
Kíváncsi lennék tapasztalatokra, ki milyen második diplomát szerzett, vagy szerezne jogi mellé.
Nekem is sokszor megfordult már a fejemben, hogy 3. év után elkezdek még egy szakot, bár ez még, így a 2. év felénél, még kicsit messzebb van...
Üdv,
blizini


Hey-Hey! :)