Munkaszerződés módosítás szóban


Mardel # 2024.04.07. 03:52

Nagyon köszönöm.. aláírtam, de azt hiszem ott b*xtam el, hogy 2024.01.01 dátum volt rajta... és nem írtam rá, hogy "átvettem 2024.04.05.- én." tehát ez a 2024.01.01. kelt szerződés módosításnak a része volt amit eddig ugye nem tudhattunk. vagyis 2024.01.01- én amikor átvettek minket jogfolytonossággal akkor még nem tudhattuk mennyiben változott meg a munkakörünk! Ezért sokan nem mondtunk fel munkáltatói jogutódlásra való hivatkozással, mert nem tudtuk mennyiben változtak meg a munkakörülményeink. Elnézést a rovattévesztés miatt.

Kovács_Béla_Sándor # 2024.04.05. 13:00

akkor az érvénytelen lehet, így akár a felmondás is.
Csak a jegyzőkönyv kedvéért: a hatályos törvény szerint a jogellenes felmondás is érvényes.

drbjozsef # 2024.04.05. 08:45

Mardel82,

Nincs teendőd.

Alá is írhatod, az csak annyit jelent, hogy igazolod, hogy azt közölte veled a munkáltatód. Nem kell a tartalmával egyetértened.
Ha majd vita lesz, mert mondjuk erre hivatkozással elbocsátanak, és te ezt sérelmezed, és munkaügyi pert indítasz, akkor majd a bíróság értékeli, hogy az elmúlt évekig mit csináltál pontosan, mi az eltérés az új munkaköri leírásod szerint, és hogy ez a változás ténylegesen belefér-e a munkakörödbe. Ha nem, akkor az érvénytelen lehet, így akár a felmondás is.

Például : eddig gondnokként karbantartási, berendezések működésének ellenőrzési, beléptetési feladataid voltak. De mondjuk takarítási, kertgondozási, és pénzkezelési nem. De ha ezeket beleírják, akkor majd eldönti a bíróság, mi fér bele a "gondnok" munkakörbe. Én úgy gondolom, hogy a kertgondozás beleférhet, a pénzkezelés meg nem igazán.

Kovács_Béla_Sándor # 2024.04.05. 07:18

A munkaköril leírás nem része a szerződésnek, azt a munkáltató egyoldalúan határozza meg. (Eltévesztetted a rovatot.)

Mardel82 # 2024.04.05. 06:18

és ott helyben, azonnal kell aláírni? ( hogy legyen lehetőség utánajárni, hogy mivel jár vagy mivel nem ha aláírom) Mert ma jelentkeztem, hogy szeretném aláírni és nem engedték

Szomorú örökös # 2024.04.04. 16:51

Mardel

Ma hoztak egy Munkaköri leírást a Gondnoki munkakörről, viszont ez nagyon eltér attól ami nekem eredetileg a feladatom volt ebben a munkakörben, és amiről szól az eredeti munkaszerződésem.

Gyanús, hogy ha nem írod alá, akkor nem lesz munkád a továbbiakban ott.

Mardel # 2024.04.04. 15:23

Sziasztok!!
Pénteken lejár a 44 napos munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás, és visszakerülök a Gondoki pozícióba. Ma hoztak egy Munkaköri leírást a Gondnoki munkakörről, viszont ez nagyon eltér attól ami nekem eredetileg a feladatom volt ebben a munkakörben, és amiről szól az eredeti munkaszerződésem. . Lényegében karbantartónak alkalmaznának még csak nem is abban az épületben ahol eddig voltam, hanem az egész telephelyen. Én szerettem volna ezt elkérni, és megkérdezni titeket hogy aláírjam e vagy mi a teendőm ezzel. de nem engedték elvinni, ott helyben kellett volna aláírni. Így ezt inkább nem írtam alá. Vajon jól tettem ? vagy köteles lettem volna aláírni ? Köszönöm a valaszaitokat.

Majordomus # 2024.03.08. 21:10

Nézz körül másik munkahely ügyében....
.
Nem igazán oldódik meg a helyzeted.

Mardel # 2024.03.08. 12:50

Az még talán fontos, hogy írásbeli tájékoztatást a munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatásról a mai napig nem kaptam hiába kértem többször szóban is (rögzítettem a beszélgetéseket, ahogy ezt fentebb írtátok) és egy alkalommal írásban is kértem.

Mardel # 2024.03.08. 12:41

rákérdeztem. Presszionált, hogy írjak alá szerződés módosítást, (természetesen nem írtam alá és ezután sem fogom aláírni) de ezt szeretnék, és mikor pedzegettem, hogy nem írok alá ilyet akkor valahogy mérges lett, ilyeneket mondott, hogy "ha az én hozzáállásom ilyen, akkor majd ő is így áll a dolgokhoz.." és valahogy azt éreztette velem, hogy én akkor mekkora szemétláda vagyok. azt mondta nem fognak végkielégítést adni, mert állítólag nagyon komoly ügyvédei vannak a cégnek és megoldják, hogy ne kelljen adni... Természetesen nem szó szerint így hangzott el a beszélgetés de röviden és tömören összefoglalva ez volt a lényege.

Majordomus # 2024.03.07. 21:32

Várd meg mit nyilatkozik erről a munkaadód.

Kovács_Béla_Sándor # 2024.03.07. 18:38

Bejelentheted a munkaügyi hatóságnak.

Mardel # 2024.03.07. 10:54

Sziasztok!
Április elején lejár a 44 napos munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás, utána mit tudok tenni ? Önkényesen visszamegyek gondnoknak és megtagadom a parkápolói munkát ?
A másik kérdés, hogy ma volt orvosi alkalmassági vizsgálat és ott a parkápoló volt megjelölve.. (munkaszerződés továbbra is a gondokságról van, munkaszerződés módosítás nem volt) ez számít valamit?
Köszönöm a válaszokat!

Mardel # 2024.02.05. 16:11

Kovács Béla Sándor: Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2024.02.05. 14:47

Ha aláírod, akkor nem lesz szerződéstől eltérő foglalkoztatás, nem fogy az arra kiszabott éves limit.

Mardel # 2024.02.05. 13:52

Megkaptam a a Mt.53.§ szerinti tájékoztatást a munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatásról, ill. az eltérő foglalkoztatás várható időtartamáról.
Aláírhatom ezt ?
Ami zavar, hogy munkaszerződés módosításnak nevezi, ill. a 46. paragrafusra hivatkozik ami ha jól értem munkaszerződésre vonatkozik, nem munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatásra, ebből lehet valami hátrányom ?
https://www.kepfeltoltes.eu/…/411IMG2.jpg

Mardel # 2024.01.29. 16:04

Köszönöm az eddigi segítséget.
Még van egy lehetőség ami eszembe jutott. Jogutódlás után van lehetőség indoklással felmondanom, 30 napon belül
Érdemes ezzel a lehetőséggel élnem? (1.- én írtunk alá tehát kb 24 órám van még erre :D)
(Eddig ezt azért vetettem el, mert igazából a szerződéssel nincs is semmi bajom, márpedig ez a rész "a változás miatt az irányadó munkafeltételek lényegesen és hátrányosan változtak, " gondolom arra vonatkozik ami le van írva)

"A munkavállaló a munkaviszonyát a tájékoztatások kézhez vétele után felmondhatja
azzal az indokkal, hogy a változás miatt az irányadó munkafeltételek lényegesen és
hátrányosan változtak, amelyek mellett a munkaviszony fenntartása aránytalan sérelemmel jár vagy ellehetetlenül. Ez az Mt. által bevezetett, a magyar jogban korábban nem használt jogintézmény a munkavállalók érdekeinek védelme érdekében.
Ha a fenti indokkal távozik a munkavállaló, akkor mindenképpen fennáll az indoklási kötelezettsége, akkor is, ha a szerződés egyébként határozatlan időre szól. Az
indokolásnak ebben az esetben meg kell felelnie a világosság, valószerűség és okszerűség követelményeinek. Ilyen indok lehet például, ha az új munkáltató reggel
9 óráról reggel 7 órára teszi át a napi munkakezdés időpontját és így ellehetetleníti gyermekek vagy egyéb családtagok gondozását vagy a munkahelyre bejutást.
Ilyen eset állhat elő akkor is, ha az átvevőre kiterjedő kollektív szerződés a munkavállalóra kedvezőtlenebb, mint az átadónál az átadás időpontjában hatályos.
A felmondásban az indoklásnak valóságosnak és okszerűnek kell lennie, ezt egy
esetleges munkajogi per esetén a munkavállalónak kell majd bizonyítania.
Ennek különösen nagy a jelentősége, mert ilyen indok mellet a munkavállaló a felmondás esetén jogosult végkielégítésre. Főszabály szerint ugyanis, ha a munkavállaló ’rendes’ úton mond fel, akkor nem jogosult végkielégítésre.
Ez a szabály védi a munkavállalót attól, hogy egy lehetetlenné váló vagy sérelmes
szituációban a munkavégzés továbbra is folytassa. További védettséget ad a munkavállalónak, hogy ilyen felmondás esetén a munkáltató köteles a munkavállalót
felmenteni a munkavégzés alól legalább a felmondási idő felében. Az ilyen felmentés idejére a munkavállalót főszabályként távolléti díj illeti meg.
A munkavállalónak harminc napja van arra, hogy ezzel az indokkal felmondjon. A
harminc napos határidő nem az első tájékoztatás kézhezvételétől, hanem a munkáltatói változás bekövetkezésének időpontjától számítandó.
Ha a munkavállaló felmondása nem felel meg ezeknek a követelményeknek, azaz
nem tartalmazza világosan az indokot vagy a harminc napos határidőn túli, akkor
általános szabályok szerinti felmondásnak minősül. Mint, ahogy azt fentebb is jeleztük, ilyen esetben nem jár sem végkielégítés, sem felmondási idő alóli felmentés és
juttatás a dolgozónak. "

Majordomus # 2024.01.24. 21:12

Amit a főnök mond.

drbjozsef # 2024.01.24. 05:37

Mardel,

Ami a valóság, és amire jogszerű utasításod van : az éppen végzett munka szerint.

Majordomus # 2024.01.23. 20:54

A jelenléti ívre? A nevedet.

Mardel # 2024.01.23. 18:09

A jelenléti ívet ebben az esetben hogyan kellene kitölteni ? A munkaszerződéstől eltérő foglalkozást kell beírni vagy az eredeti munkaszerződés szerintit?

Majordomus # 2024.01.18. 20:44

Elővigyzatosságból már most nézz utána másik munkahelynek...

drbjozsef # 2024.01.18. 15:52

Amíg az ön által is említett papírokat nem kapom meg addig nem vagyok köteles felvenni a munkát?

Ennyire nem egyszerű. Kérheted a tájékoztatást, írásban is, a munkáltatónak együttműködési kötelezettsége van, de ha mégse adja, nem sokat tehetsz. A munkáltatói jogok gyakorlója szóban is utasíthat.
És neked is együttműködési kötelezettséged van, szóval ha nem akarod kirúgatni magad azonnalival, végkielégítés nélkül, akkor követeld írásban a munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatásról a papírt, akár minden nap is, akár telefonnal rögzítve a beszélgetéseket is, de a munkát, azt végezd el. Ne adj nekik alapot. Elég lesz ez is, hogy majdan kirúgjanak...

Mardel # 2024.01.18. 14:18

Az a munkakör egyébként már meg is szűnt, így nem is tudnak abban foglalkoztatni

Mardel # 2024.01.18. 14:17

Nem, ma beálltam parkot ápolni.
ideiglenesen elfogadtam a helyzetet. Azt a 40 napot kibirom. Ezt amit ők "pozíció átsorolás"nak hívtak valószínű ez a "munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás"
Erről ígéretük szerint hamarosan küldik a papírt.
Amíg az ön által is említett papírokat nem kapom meg addig nem vagyok köteles felvenni a munkát?