Szabadság kifizetése?


Robzi # 2008.05.19. 19:18

Sziasztok!

Tudtok infót adni a következőről:
Közalkalmazotti évközbeni áthelyezésnél, ha a munkavállaló a régi helyen nem vett ki szabadságot (és ki sem fizetett semmit), akkor az új munkáltatónak a teljes szabadságot ki kell adnia?

Köszönöm!

kaali # 2008.05.19. 19:12

Szia! Laikusként írok. Szerintem, ha a céget márciusban vették át, és te áprilisig Gyesen voltál, akkor védettséget élveztél, tehát téged is átvettek. Vissza kell venniük papíron, utána, ha lejárt a Gyes, elküldhetnek, de onnantól az új bér szerint kell a szabit kifizetni. Ha ez így bejön, akkor felmondási idő is van. De sajnos, ezt csak "póri" ésszel gondolom. Lehet, hogy nem így van. Érdeklődj utána, nézd át az Mt.-t.

Aranka3 # 2008.05.19. 16:25

Sziasztok!

2003 májusában született a kisfiam.2005 áprilisában a kislányom.
Idén márciusban kiderült számomra hogy mivel a céget megvette egy új cég,engem nem vettek át.A Gyesem áprilisban járt le.
Az 5 év alatt összegyűlt szabadságot a 2003-as béremmel fizették ki.Tudomásom szerint a Gyes lejártával az aktív dolgozók béréhez igazítva kellett volna kifizetniük.Szerintük nem,mert megszünt az a munkaviszonyom és ezért nekik nem kell béremelést csinálniuk.Kinek van igaza?
Előre is megköszönve a választ,
Üdvözlettel

Jámbor Aranka