Parkolás zöld területen XIII. ker - ben


porter01 # 2009.06.09. 19:57

Tisztelt Jogi Fórum !!

A következő problémával fordulok Önökhöz:
a mai napon levélben megkeresett a Bp,XIV.ker polgármesteri hivatal, mely szerint feljelentettek zöldterület rendeltetéstöl eltérő használata miatt.
A Bp-i fizetős parkolás bevezetése óta a felvonulási tér Dózsa György út-Dembinszky utca bejárónál a liget oldalában a gyöngykaviccsak felszórt parkolónak kialakitott részen állok,egy évtizede,olyan részen, ahol semilyen tábla nem tiltja a parkolást, és rajtam kivül még több száz autós parkol naponta azon a részen minden gond nélkül. Az atóm munka autó P+R parkolóként használom az adott helyet mert munkáim a belvárosban vannak, és innen tömegközlekedési eszközzel megyek tovább.Az a gyanum ahogyan a médiákbol hallom ,hogy a zuglói Polgármesternek nem tetszik az ingyenes parkolás és tüzzel-vassal megpróbálja fizetőssé tenni ,mind az melett, hogy a fizetős parkolásbol befolyó milliókat sajátjaként kezeli a Polgármesteri Hivatal, figyelmen kivül hagyja a törvényí utasitást,mely szerint a Parkolás fejlesztésére kellene visszaforgatni az összegeket.
A kérdésem mit tegyek??
Legszivesebben Közfeladatokat ellátó személy által szándékosan elkövetett büncselekmény miatt eljárást inditatnék ellene.

Balint # 2008.07.22. 13:25

Köszönöm a válaszokat. Tehát akkor a tanúság, Bp-en minden nem betonos terület (ha van fű ha nincs) zöld terület, vagyis nem lehet rajta megállni. :)

ferrke # 2008.07.17. 14:00

A rokikra ugyanazok a szabályok vonatkoznak mint a többi közlekedőre. Kivéve megállhatnak a ki-beszállás erejéig bárhol, ingyen parkolhatnak közterületi parkolokban.

nandy # 2008.07.14. 21:48

Azon a részen rendszeresen parkolnak autók, nem is értem, hogyan lehet még zöld a fű...

Royal # 2008.07.14. 20:27

Az más kérdés, hogy a dagálynál botrányosan kevés a parkolási lehetőség.

Sajnos mindenhol...

websas # 2008.07.14. 16:18

Tisztelt Bálint!

Ahogy Írod "(Valóban fa és fű volt ültetve.)" az ültetett fű akkor is kipusztul ha te mozgássérült igazolvánnyal parkolsz rajta.Szerintem jogos a bünti.
Az más kérdés, hogy a dagálynál botrányosan kevés a parkolási lehetőség.

websas

Balint # 2008.07.14. 13:41

Üdvözletem!

Egy olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy pár napja a XIII. ker-ben parkoltam mozgássérült kártyával a Dagály strand előtt (biciklis út és kerítés közötti) részen. (Valóban fa és fű volt ültetve.) A Közterület felügyelettől kaptam egy levelet melyben bírságot szabtak ki a következőkre való hivatkozással:
60/1995.(XII.11) 14/B.§(1) Zöld területet annak rendeltetésével ellentétes módon vagy célra vett igénybe.
A mozgáskorlátozott kártya használatát sehol sem tüntették fel.

A kérdésem az lenne:
1.) Mivel mozgássérültet szállítottam a strandra, és a megfelelelő módon használtam a kártyát, (Jól látható helyen kirakva.) jogos-e a büntetés?

2.) Ha egyedül lettem volna, akkor valószínűleg a kártya használata nélkül is leparkoltam volna, mivel nincs táblával jelezve a zöld terület. Ez esetben, hogy a többiek ne kerüljenek hasonló helyzetben jogos lenne-e a büntetés? Nem kötelező az önkorm.-nak megjelelölnia helyet? Illetve a törvényben szereplő rongálás, nem rendeltetés szerű használat... a parkolásra is kiterjed? Egyáltalán ilyen esetben mit nevezünk nem rendeltetészserű használatnak, ha a törvény nem tér ki rá? Továbbá, ha nincs megjelölve táblával, akkor mi számít zöld területnek?

Köszönettel:
Bálint