munkaszerződés módosítása


gszgsz # 2009.09.05. 14:19

Kedves Fórumozók!
A következő kérdésben lenne szükségem nagyon gyorsan tanácsra.
A cégnél, ahol dolgozom, tulajdonosváltás volt. Tegnapelőtt elém tették a munkaszerződésem módosítását, mely szerint eddigi 6 órás munkakörömet 8 órásra változtatják, változatlan bérezés (tehát ugyanakkora, nem pedig 25%-kal több havi bér) mellett. Tájékoztattak, hogy amennyiben nem írom alá, megszüntetik munkaviszonyomat közös megegyezéssel vagy felmondással. Indoklásuk az volt, hogy a hozzám hasonló munkakörben dolgozóknak egyenlő követelményeket akarnak állítani, és egyenlő munkabért akarnak biztosítani, az enyém pedig túl magas volt. Eddigi munkám (4 éve dolgozom ott) s hogy az alatt mit tettem az asztalra, már a múlt, mondták, mikor ők még nem voltak ott. Hétfőig kaptam gondolkodási időt.
Kérdésem: jogszerű-e a munkaszerződés ilyen jellegű egyoldalú módosítása? Ha nem írom alá, elég indok-e ez arra, hogy felmondjanak nekem? Mivel kell/lehet ilyenkor
indokolniuk a felmentést? Hangsúlyozom, hogy munkaköröm nem változott, továbbra is szükség van rá, eddig csak elismerést kaptam munkámért, s vezető beosztásban nem vagyok. nagyon köszönöm előre is, ha valaki tud nekem tanácsot adni!