Munkaruha


the big cat # 2005.01.17. 11:26

Erre nincs általános szabály, de egy üzletkötőnél ez semiképpen sem áll meg. Ha az üzletkötő olyan helyre megy, ahol védőfelszerelést kell biztosítani, azt a fogadó félnek kötelessége adni.

zsigi # 2005.01.17. 11:00

Kedves big cat,

kérlek írd le, hogy mi számít fokozott igénybevételnek, koszolódásnak.

Ha például üzletkötőként dolgozol és a saját öltönyödben és alkalmi cipődben be kel menned egy kőbányaba (nem csak iroda, hanem külső helyszín is), vagy különböző feldolgozó üzemekbe ( nedves, sokszor agresszív közeg), ahol a dolgozók védőfelszereléseket és munkaruhát kapnak a foglalkoztatótól.

A védőfelszerelés tekintetében sokszor a fogadó cég biztosít számomra a tartózkodás idejére, de nem mindig.

Várom válaszod.
Zsigi

the big cat # 2005.01.12. 15:49

Amenniyben munkavédelmi szempontok előírják, akkor kötelező védőruhát adni. ha fokozot tigénybevétel, vagy koszolódás van, kötelező munakruhát adni.

Ez irodákban általában nem áll. ha a munkálattó imidzs szempontokból előír bizonyos ruházkodást, akkor, ha ez a dolgozónak többletköltséget okoz, köteles megtéríteni, de ezt viszonylag nehéz lenne bizonyítani, hiszen ha öltönyben kell dolgozni járnom, akkor nem kell farmert, meg pólót vennem dolgozni járni.

zsigi # 2005.01.12. 12:04

Sziasztok!

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy kötelezően előírhatja-e a munkáltató, hogy milyen ruhát viseljek a munkahelyemen. ( öltöny, ing, nyakkendő )
Ruhapénzt az öltözködésre nem kaptam sem én, sem a kollegáim.