Közös megegyezés? Vagy mégsem?


the big cat # 2005.01.20. 18:13

Az ajánlat elfogadhatónak tűnik, de csak ha leyrják. Szóban semmis em érvényes, és azt ők bizonyára jól tudják. Hátrányuk nekik abból semmi sem lesz, ha ezt leírják, és ha tényleg oda akarják adni. Ha mismásolnak, akkor hazudnak.

Jelezd nekik, hogy az adott feltételekkel kész vagy a közös megegyezésre, de csak ha leírják, és a munkáltatói jogokat gyakorló személy aláírja.

John # 2005.01.20. 11:04

III. kategóriás rokkant vagyok,(42 évesen!!) és mint írtam megszünt a munkaköröm. Helyette még nem ajánlottak fel semmit,(sőt a mai napig semmiféle hivatalos értesítést nem kaptam erről) de az eltelt egy évben olyan magatartást tanusítottak felém, hogy nem szívesen mennék vissza oda dolgozni. (Infarktusom után két hónappal már vettek fel a helyemre munkaerőt, aki más titulussal de ugyanazt csinálja mint én csináltam). Amugy szóban igérték a végkielégítést (2 hónap), felmondási idő(1 hónap) plussz még dologi ajándékot (nem kis érték)az eltelt 7 évre tekintettel. Netán ez a mézesmadzag? Hogy csináljam hogy jól járjak minden tekintetben? Segíts!! Köszi: John

the big cat # 2005.01.20. 10:12

Mégvalami, a rokkantságod miylen fokú? És lehetne a korábbi munkádat azzal ellátni?

the big cat # 2005.01.20. 10:12

Eszedbe ne legyen semmit aláírni, és főleg oylat elfogadni, hogy szóban megegyeztek valamiben.

A szóbeli megeggyezés semmis, nem tudod később érvényesíteni, még akkro se ha bizonyítani tudnád a tartalmát. A vállalat megpróbál tőled végkielégítés és felmondási idő nélkül megszabadulni, gondolom. Jelezd, hogy te semmiféle kérelmet nem vagy hajlandó előterjeszteni, de szivesen elfogadod a cég ajánlatát, ha azt teljes mértékben írásban teszi, és benne lesz a a rendes felmondás esetén járó összes juttatás. Semmi szóbeli megegyezés. Ha erre nem hajlandók, akkor mondjanak fel, persze törvényes indokkal.

John # 2005.01.20. 07:41

Sziasztok!

Két hét múlva lejár az egy éves betegállományom, és rokkantnyugdíjasként jelentkezem a munkahelyemen. Az eltelt egy év alatt megszünt a munkaköröm. (Bár szerintem csak más neve lett a gyereknek!) Vezető beosztás volt. Azt kérik hogy én adjam be a közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetésére a kérelmet, de amiben szóban megegyeztünk azokat ne írjam bele. Õk majd elfogadják a kérelmemet és egy harmadik passzusban rögzítjük a feltételeket. Nekem ez az egész valahol sántít, s most nem tudom mit tegyek! Ráadásul a nagyvezér is most ment el három hét szabadságra. (Véletlenül.?) Mi lehet a buktató ebben az egészben? Várom segítségeteket mi lenne a helyes eljárási mód?

Köszi: John