Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Előrehozott öregségi nyugdíj

szafika # e-mail 2014.09.18. 03:02

bocsi ! csak 1x akartam !

szafika # e-mail 2014.09.18. 03:01

Oké Mamamacoka ! mindenkinek van 1 kis igaza ! Ha belegondolunk , h a fiatalságunk milyen helyzetbe van , de a nálunk kicsit fiatalabb korosztály is , akkor örülhetünk , h mi legalább megértük azt , h nyd-asok lehetünk ! sör és langyospalacsinta ide v oda elég kéne h legyen ! hogy fizetett bárki is ide 42-3-4-5 évet ! aztán hadd pihenjen ő is néhány évet !!!!!!!!!!!!!!

szafika # e-mail 2014.09.18. 03:01

Oké Mamamacoka ! mindenkinek van 1 kis igaza ! Ha belegondolunk , h a fiatalságunk milyen helyzetbe van , de a nálunk kicsit fiatalabb korosztály is , akkor örülhetünk , h mi legalább megértük azt , h nyd-asok lehetünk ! sör és langyospalacsinta ide v oda elég kéne h legyen ! hogy fizetett bárki is ide 42-3-4-5 évet ! aztán hadd pihenjen ő is néhány évet !!!!!!!!!!!!!!

mamamacoka #   2014.09.17. 20:14

- a félszázalékos emelés a nők akciósához volt kapcsolva, nem az előrehozott általánoshoz

- politikáról nem vitatkozom, mert felesleges,a nézeteimet írtam le

- Munkásnő te értesz engem - köszönöm, -
- a többi sajnos gyűlöletbeszéd, nem azt mondtam , hogy számomra minden tökéletes,de a gyűlöletbeszéd tőlem távol áll, legyen az állampolgár, politikus, vagy párt, még reagálni sincs értelme, ezért nem is teszem .......

joe bácsi # e-mail 2014.09.17. 17:36

Egy két tényre emlékeztetni szeretnék mindenkit.A Bajnai kormány megemelte a nyugdíjkorhatárt,de ezzel együtt lehetőséget adott ,hogy hosszú szolgálati idővel előrehozott nyugdíjba lehessen vonulni.Az Orbán kormány lehetőséget adott a nőknek 40 év munka után,hogy nyugdíjba mehessenek.Ez nagyon remek törvény volt, talán ez volt az egyetlen jó törvényük.Viszont ezzel egy időben, megemelték fél százalékkal a nyugdíjjárulékot.Így ezt a döntést most mi fizetjük,az ország összes dolgozó állampolgára.Ezzel párhuzamosan az előrehozott nyugdíj minden formáját megszüntették.A nyugdíjkassza így állítólag rendbe van,jut még azoknak az Ukrán embereknek is akik életükben egy fillér se fizettek ide.Olvastam egy cikkben hogy a Ratkó korszakban 250000 gyermek született és ezekből már csak 90000.körül élnek.Elnézést kérünk a felcsúti diktátortól,hogy még ilyen sokan élünk,és fizetjük a járulékokat. Ha lenne egy kis emberség Viktorunkban tenne értünk már valami jót is, mert eddig csak belénk rúgott.Ezt a cikket olvassátok el:http://www.hirhatar.hu/…-az-evszazad...

Miklos53 #   2014.09.17. 13:22

Kedves Halikali!
Az MSZP sem jobb, sőt! Bajnaiék emelték meg nyugdíjkorhatárt 2009 végén akkor amikor már ez Ratkó generáció ott volt 4-7 évvel a nyugdíjkorhatár előtt. Az egyik KUTYA a másik EB! /Csak egy a fonos hogy ott lehessenek a húsosfazéknál./ A hölgyek 40 éves kedvezményes nyugdíjkorhatárával egyetértek sőt örülök neki. A férfiak is megérdemelnék hogy ha nem is 40 de legalább 42 vagy 43 évvel elmehessenek nyugdíjba (az esedékes életkor betöltése előtt) akik valóban ilyen hosszú munkaviszonnyal rendelkeznek. Már ha megélik!!! A férfiak egyébként is 6-7 évvel hamarabb halnak meg mint a nők. A Fidesz pedig ezt a lehetőséget törölte el. Nem volt véletlen, hogy az ombudsmann az egész 2011 végén megalkotott törvényt alkotmányellenesnek itélte!

munkásnő # e-mail 2014.09.17. 09:13

'mamamacoka most telibe találtad, igazad van teljesen,hiszen általánosságban ez igaz amit leírtál,de sajnos van olyan eset is ami nem jó,de az végképp nem a mai gyűlölködő politikában,hogy a kormány ilyen,az önkormányzat meg olyan párthoz tartozó! @ 'szafika,most képzeld el,ha nem lenne a 40-éves akciós, akkor dolgozhatnánk mi is 45,sőt 50-évet is és ki bírná tovább,a nők vagy a férfiak? Kire hárul nagyobb teher,nehogy megmagyarázza már valaki is,hogy a férfiakra! Mert körberöhögöm,amikor még a sört is a fotelhez kell vinni,na és sokszor "azt is meg kell tenni" amihez már egyáltalán nincs kedvünk........érthető és még sorolhatnám reggelig! Mindenkinek nem lehet jó minden.

szafika # e-mail 2014.09.17. 08:36

Ha maradt volna az előző banda , akkor nem lehetne már tavaly óta nyd-as a férjed ? Ez a 40 éves akciós az egyetlen jó , amit megvalósítottak , de akkor is a pálinkatörvény volt az előrébbvaló nekik , azon nem hezitáltak egy évet !!!!
Nálunk fideszes volt az önkormányzat , nem csak az elmúlt 12 év alatt és most se volt itt több fejlődés..... de most 3 fideszes is polgi akar lenni ! lehet ? h az a jó lehetőség , ha a falunak nem is de a polgármesternek annál inkább !!!!
Biztos , h a köznépnek majdnem mindegy ! de látom a döglődő vállalkozásokat is , + az adakozásokat is ...... Most nem úgy vesznek el , h elveszik a gazdagtól , elveszik a szegénytől , h a gazdagnak még több legyen !

szafika # e-mail 2014.09.17. 08:27

Végülis nem tudom , mi lenne jó v inkább jobb ?! de ez ami mostanába itt megy az sehogy se jó !!! 45 évet ledolgozott pasik nem mehetnek nyd-ba , holott a 45 év alatt ide fizettek , nyd előtt 5 évvel odalöknek neki 20-on e ft-ot !!! aztán olyanoknak ígértek + adtak 3x ennyit , aki sose fizetett ide 1 vasat se ......... + egyebek !!!!!

mamamacoka #   2014.09.17. 08:03

miért lenne jó Szafika ? ettől a nyugdíjtörvény nem fog változni, egyébként is az ezt megelőző banda hozta össze, Bajnaiék felgyorsították,- a mostani pedig megszüntette rajta a kimenő kiskapukat, hidd el, akármilyen színű változás lesz valamikor, ez a törvény az állampolgárok szempontjából pozitívan nem változhat, mert rajtunk kívülálló, hogy hányan termelik meg éppen a nyugdíjat - amit mi termeltünk meg a százalékunkkal az nincs meg, mint a mai fiataloké sincs meg, a miénket az előző korosztály nyugdíjazására fordították, és lassan nem lesz aki a miénket finanszírozza, ezt évtizedek hozták össze, nem a négy év;

  • és még azért is kérdem, miért lenne jó, ha az önkormányzatok ellenzékbe kerülnének ? a mi városunk többször élt ilyen helyzetben - semmi fejlődés, lepusztulás a béka alá, - most kormánypárti az önkormányzatunk, és meg kell nézni a várost, az utolsó négy évben mit szépült, a rendszerváltás óta a legjobb négy évünk van önkormányzatilag, az én X-em erről szól, na meg arról, hogy ez a kormány adta meg a lehetőséget, hogy 40 évvel nyugdíjba mehessek, - persze jó lenne, ha a férjem is nyugdíjas lehetne 53-asként a 45 évnyi szolgálati idejével, nem örülünk neki, hogy nem, de ettől függetlenül a városért fogunk X-elni, és nem a nyugdíjtörvény szempontjából, mert nem az a kérdés;
joe bácsi # e-mail 2014.09.17. 06:22

Remélem, nagyon sokan elmennek választani és legalább Budapesten sikerül egy fricskát adni ennek a moslék bandának.Kapjanak a fejükhöz, hogy azért nincs minden rendbe ebbe az országba.Legalább mi Ratkó gyerekek tartsunk össze, mert velünk csak gonoszságot művelt a diktátor és a seggnyalói.HAJRÁ RATKÓ GYEREKEK

szafika # e-mail 2014.09.16. 15:11

Jó lenne !!!

halikali # e-mail 2014.09.16. 14:39

Lehet, hogy vagyunk annyian Ratkó gyerekek, hogy családtagjaink segítségével az önkormányzati választásokon meg tudnánk ingatni az annyira stabilnak hitt trónusukat???

lezli53 # e-mail 2014.09.14. 05:43

Fel a fejjel 53 évjárat! Közeledik az a nyugdíj!
61 év 4 hónaposan én belassítottam, és dolgozgatok!
Nem tehetek egyebet az építőiparban, és ráadásul gyógykezelés alatt állok egy betegségemmel, de dolgoznom kell a megélhetésért!

Mindenkinek türelmet kitartást! Egy ratkó gyerek

halikali # e-mail 2014.09.13. 19:46

Kedves Miklós 53! Úgy vélem egykorúak vagyunk. Ismered a galamb történetét?? Amíg éhes és támogatásra vár, a tenyeredből eszik. Amint megerősödött, és felszállt, szarik a fejedre. Na látod, Fónagy is egy galamb. Üdv egy másik 53

Miklos53 #   2014.09.11. 19:31

A Fideszt képtelennek tartom arra, hogy elismerje hogy az emberi jogokat sértő 2011 végén hozott törvényt törölni vagy módosítani kellenne. Ők már túl arrogánsak ahhoz hogy belássák és tanuljanak a saját hibáikból. Én bejelentkeztem 4 hónapja az országgyűlési képviselőmhöz a Fónagy Jánoshoz hogy 15 percre fogadjon.!
Eddig még egy NEM válaszra sem méltatott.....

Miklos53 #   2014.09.11. 19:31

A Fideszt képtelennek tartom arra, hogy elismerje hogy az emberi jogokat sértő 2011 végén hozott törvényt törölni vagy módosítani kellenne. Ők már túl arrogánsak ahhoz hogy belássák és tanuljanak a saját hibáikból. Én bejelentkeztem 4 hónapja az országgyűlési képviselőmhöz a Fónagy Jánoshoz hogy 15 percre fogadjon.!
Eddig még egy NEM válaszra sem méltatott.....

halikali # e-mail 2014.09.10. 10:51

Tisztelt "joe bácsi" Sajnos igazad van. Én is a Ratkó gyerekek táborába tartozom, és nem értem, hogy miért törölték a férfiakra vonatkozó kedvezményt: 43 év munkaviszony után el lehetett menni teljes jogú nyugdíjba. Beteges öreg embereket dolgoztatnak, és az életerős fiatalokat külföldre üldözik, mert itt nem kapnak munkát. Ha mi is nyugdíjba megyünk ( már ha addig életben maradunk ), kit állítanak a helyünkre? Mert aki már kiment bolond volna visszajönni minimálbérért. És akkor a gazdaság tényleg a béka feneke alatt fog dübörögni. Ezt is át kellene gondolni az állítólagos közgáz végzettségű politikusoknak.

joe bácsi # e-mail 2014.09.09. 08:04

Köszönöm a biztató szavakat,de egy két tényre emlékeztetni szeretnék mindenkit.A Bajnai kormány megemelte a nyugdíjkorhatárt,de ezzel együtt lehetőséget adott ,hogy hosszú szolgálati idővel előrehozott nyugdíjba lehessen vonulni.Az Orbán kormány lehetőséget adott a nőknek 40 év munka után,hogy nyugdíjba mehessenek.Ez nagyon remek törvény volt, talán ez volt az egyetlen jó törvényük.Viszont ezzel egy időben, megemelték fél százalékkal a nyugdíjjárulékot.Így ezt a döntést most mi fizetjük,az ország összes dolgozó állampolgára.Ezzel párhuzamosan az előrehozott nyugdíj minden formáját megszüntették.A nyugdíjkassza így állítólag rendbe van,jut még azoknak az Ukrán embereknek is akik életükben egy fillér se fizettek ide.

Maci01 # e-mail 2014.09.07. 13:03

Tisztelt Fórumtagok!

Segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban.
Édesanyám 1955-ben született, sajnos mikor mi megszülettünk akkor ő az akkor munkahelyéről kilépett.Így ránk nem lehet elszámolni az időt.
Többször nyújtottunk be kérelmet, melyben kértük a szövetkezeteknél eltöltött idő korkedvezményre történő elszámolásra. Azonban nem találták elfogadhatónak, elutasították. Így még kb 3 évet kell dolgozni a 40 éves nyugdíjig.
Van valami lehetőség, hogy el tudjon menni nyugdíjba?

Köszönöm

munkásnő # e-mail 2014.09.07. 09:59

Tisztelt 'joe bácsi'! Én nem szeretnék itt politizálni,főleg nem mocskolni,de védeni egyik kormányt sem ilyen nyílt fórumon! Azt írod,hogy 46 éves szolgálati időd van,igaz? A véleményem az,hogy már az előző kormánynak / 2010 előtt / el kellet volna engednie nyugdíjba azokat,akiknek meg volt a 40-42-éves szolgálati idejük! És arra is emlékszek,hogy pont előtte emelte fel és változtatta meg a nyugdíjba vonulási feltételeket az akkori M.elnök! Ha akkor elengedték volna az embereket,akkor most nem lenne miről írni és beszélni! Most meg már,nincs mit tenni,de van egy jó dolog,a Nők 40-évese,igaz,ez a férfiakon nem segít,de ez meg 2010-előtt nem volt! Bírd ki valahogyan,kitartást kívánok!

joe bácsi # e-mail 2014.09.07. 07:05

Ratkó gyerek vagyok mint már ezt leírtam 46 év szolgálati idővel.A miniszterelnök állítása szerint 4,1 millió befizető van ebben az országban.E mellett még a gazdaság is szenzációsan teljesít.Azt nyilatkozták,hogy 1991 óta nem voltak ilyen káprázatos gazdasági mutatók.Szárnyal a gazdaság,és ez az emelkedés tovább folytatódik.Ha pedig ez így van én azt mondom engedjen el minket a nagyvezír dolgoztunk már eleget. Itt van a lehetőség,hogy a Ratkó gyerekekbe ne csak belerúgjon hanem végre segítsen rajtuk.Ha pedig nem így van akkor itt minden hazugság? Létezik az ,hogy becsapta az embereket a Felcsúti diktátor? Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye?Nekem az a véleményem ,hogy ez a moslék banda össze vissza hazudozik.HAJRÁ RATKÓ GYEREKEK

munkásnő # e-mail 2014.09.05. 09:39

Jó pár éve volt egy ismerősöm akinek szintén igazolás kellet a KÉV.es időszakról,de nem tudom,hogy mit intézet mert azóta sem találkoztunk!

munkásnő # e-mail 2014.09.05. 09:36

...'vacsi'! Régen figyelembe vették,azóta talán kikerült ebből a körből? Mi történt? Ha igazolva van,akkor miért nem fogadják el? Vagy nincs igazolva? Az lehet,mert már ez a cég nincs,így nehéz igazolást kérni,vagy bár mit is bizonyítani....!

vacsi # e-mail 2014.09.04. 17:27

Tisztelt fórumozók! Tudna esetleg valaki segíteni? Van-e köztetek olyan, aki valaha a KÉV-METRo-nál dolgozott, korkedvezményes munkakörben, pl. keszonban, és így jogosult lenne korkedvezményes nyugdíjra, de az onyf elutasította? Kérem, hogy írjon!