Előrehozott öregségi nyugdíj


fagyongy55 # 2012.11.11. 15:10

Csak nem olvastad át alaposan annak jár aki 2011 12.31 én valamilyen ellátásban részesült, vagy év közben változott az ellátása,az idén megállapított nyugdíjakat a márciusban megjelent szorzókkal számolták. Majd jövőre Te is kapod.

Korall54 # 2012.11.11. 15:06

fa.evica
Ez a mostani 1,6 %-os emelés csak azoknak jár, akik 2011. dec.31-én már nyd-ban vagy valamilyen nevű nyd-szerű ellátásban voltak. Az idei frisseknek ezt nem adják. Sőt, inkább ne legyen igazam, de lehet, hogy 2013. jan. elsején az ez évi frissek kicsivel kevesebbet fognak kapni, mint a régiek.


Üdv: Korall (53-as nö)

Oliva116 # 2012.11.11. 14:45

Kérem segítsenek!
2010-óta előrehozott öregségi nyugdíj mellett dolgozom.
Szeptemberben ténylegesen öregségi nyugdíjas lettem.(62 év)A munkáltatom a napokban értesített,hogy a 2012 januári tb változások miatti 3+1,5% levonást nem végezte el havonta, ezért decemberben visszamenőleg levonja a 8 havi általa le nem vont tb-t.
Kérdésem,hogy eljárása jogos-e? A havi pár ezer forint így egyszeri jelentős levonás lesz.
A választ előre is köszönöm.

Oliva116 # 2012.11.11. 14:41

Kérem segítsenek!
2010-óta előrehozott öregségi nyugdíj mellett dolgozom.
Szeptemberben ténylegesen öregségi nyugdíjas lettem.(62 év)A munkáltatom a napokban értesített,hogy a 2012 januári tb változások miatti 3+1,5% levonást nem végezte el havonta, ezért decemberben visszamenőleg levonja a 8 havi általa le nem vont tb-t.
Kérdésem,hogy eljárása jogos-e? A havi pár ezer forint így egyszeri jelentős levonás lesz.
A választ előre is köszönöm.

fa.evica # 2012.11.11. 14:11

Üdvözlet mindenkinek!

Én szeretnék tanácsot kérni. Ma megérkezett a számlámra a nyugdíjam. Nem kaptam sem emelést, sem a korrekciót.
Ez év május 29.-től vagyok nyugdíjas, illetve korhatár előtti ellátást kapok. Olvastam, hogy annak is jár az emelés, aki ebben a nyugdíjformában részesült.
Kérdezném, hogy nekem nem jár? ˇ
Részarányosan úgy gondolom nekem is meg kellett volna kapnom.
Köszönöm szépen a segítséget.

sitimaci # 2012.11.11. 07:33

Azok is megkapják, akik már nem jogosultak
2012-11-09 11:02:11

Azok is megkapják, akik már nem jogosultak
November elsejével az infláció mértékének megfelelő mértékben emelték meg a nyugdíjakat. Azt viszont kevesen tudják, hogy több esetben azok is (illetve hozzátartozók is) igényelhetik az emelést, akik a kezdő időpontban arra már nem jogosultak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a rendelet megjelenését követően közölte: azok is megkapják visszamenőlegesen az 1,6%-os kiegészítő nyugdíjemelést, akik novemberben már nem jogosultak nyugellátásra. Ebbe a körbe tartoznak azok is, akik már nem minősülnek megváltozott munkaképességűnek, az időközben elhunytak után pedig az arra jogosult hozzátartozó igényelheti a kiegészítést.

Az emelés arra az időszakra illeti meg az érintetteket, amíg rokkantsági ellátásban részesültek, vagy rokkantsági ellátásra való tekintettel kapták az özvegyi nyugdíjat.

A minisztérium felhívta a figyelmet, hogy az érintetteknek kérniük kell a nyugdíjfolyósító igazgatóságtól az időarányos különbözetet, míg azok, akik novemberben is jogosultak nyugdíjra, automatikusan megkapják az idén január és október közötti hónapokra járó emelés összegét.

Még van a kasszában pénz, lehet igényelni: (legkésőbb november végéig kell beérkeznie az igényléseknek!).
Egyszeri méltányossági segély engedélyezhető a nyugellátásban részesülő személy részére
70.000 forint, ha a közeli hozzátartozójával közös háztartásban él,
80.000 forint, ha egyedül él.

Az egyszeri segélyt kérelmező személynek a kérelmében nyilatkoznia kell a havi jövedelméről is.

Milyen időközönként állapítható meg egyszeri segély és mennyi lehet az összege?
Egyszeri segély évente csak egy alkalommal állapítható meg, az összege nem lehet kevesebb 15.000 forintnál, de nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj jogszabályban meghatározott tárgyévi legkisebb összegének másfélszeresét. (K 17 számú adatlap felhasználásával)

Méltányossági nyugellátás-emelés engedélyezhető annak a nyugellátásban részesülő, az öregségi nyugdíjkorhatárt elérő személynek; a megváltozott munkaképességű özvegynek; a fogyatékkal élő, illetve tartósan beteg vagy legalább két árvaellátásra jogosult gyermek eltartásáról gondoskodó özvegynek; továbbá az árvának, akinél a nyugellátás és rendszeres pénzellátás együttes havi összege nem haladja meg a 70.000 forintot.

Nem engedélyezhető kivételes nyugellátás-emelés annak a személynek, akinél a nyugellátás megállapításától, továbbá a korábbi kivételes nyugellátás-emeléstől számított 3 év még nem telt el. (K 16 számú adatlap felhasználásával)

Az adatlapok letölthetőek az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Nyomtatványtár portálján.

Mindkét esetben a kérelmet a lakóhely szerint illetékes megyei nyugdíjbiztosítási igazgatóságon lehet benyújtatni, a Pest megyeieknek: Fővárosi Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság 1081 Budapest Fiumei i. 19/a.

gabusch # 2012.11.10. 20:04

Már többektől megkaptam :
"Túlzás ez a 60 körüli nyugdíjkorhatár!Ti tovább akartok dolgozni,túl fiatalok vagytok a nyuggerséghez "
Naná..
(közszférás voltam egész életemben,az ízületeim meg máig rendben mert úszom is meg bicózom,meg futok reggelente-én hüle)
Lényeg a lényeg,ha sokat tanultál nappalin huszonévesen a hetvenes években,-mindenképp hátrányban vagy,ha korhatár előtti f'szm tudja mi is lettél?
A női akciós meg kezd még akciósabb lenni,ahogy látom.
Nem örülök neki továbbra sem..Ez soha nem lesz normális dolog,ha nem ÉLETKOR szerint jár a nyugdíj !
Ezt nagyon elcseszték erre a 3-4 évre a gyerekek

Lyonee # 2012.11.10. 14:19

"szolg. idő tört éve elveszett" nem biztos, mert lehet, hogy a szolgálati idő is 1 évvel nőni fog, mert pl. 6 hónap hiányzott hozzá, így a szorzó is nagyobb lesz.

Akinek pedig nem lesz meg a a 40 évesre a jogosultsága közben, annak valóban legalább 365 napot kell dolgoznia, hogy újraszámolják a nyugdíját.

Korall54 # 2012.11.10. 10:04

Lyonee

Köszönöm a magyarázatot.
Akkor ezek szerint a korhatár előtti mellett tovább dolgozással a jogosultsági idő tört éve kiegészíthető, de a szolg. idő tört éve elveszett, nem egészíthető ki, csak új x –szer 365 napot lehet majd beszámíttatni korbetöltéskor.
További érdekesség, hogy az egyik 40 év jogosultsági idős egyvégtében dolgozva éri el ezt a nyd-at, a másik pedig a vége felé ellátás mellett egészíti ki a 40 évét, tehát előnyösebben szerzi meg, mint aki csak végig fzetést kapott.
Mielőtt bárki irigységet sejtene a meglátásaim mögött, közlöm, hogy engem semelyik fenti variáció nem érint. A saját helyzetemet tudom értékelni, van jó oldala és kevésbé jó is.


Üdv: Korall (53-as nö)

Lyonee # 2012.11.10. 07:29

Korall
Ez kimaradt.
Legalább 365 nap munkavégzés szükséges a korhatár előtti ellátás mellett, hogy a nyugdíjkorhatár betöltésekor jogosult legyen az újraszámításra.

Lyonee # 2012.11.10. 07:24

Korall!
Szerintem csak korbetöltéskor, mert hiába nő 1-2 évvel a szolgálati idő, a tv. így rendelkezik. Csak akkor kérheti az újraszámítást. Mivel az ellátás mellett hosszú ideig korlátozott lesz a fizetése, ezért nem biztos, hogy nőni fog a nyugdíja. Persze nem tudhatjuk, hogy eddig mennyit keresett, de a tv. lehetővé teszi, hogy a számára kedvezőbbet folyósítsák tovább.
Ebben az esetben a 40 éves nyugdíj feltétele még később lenne meg, azzal nem érdemes most foglalkozni.
"előrehozott jelölt" leírta saját esetét, az lehet példa a 40 éves nyugdíj megszerzésére a többiek számára.

szafika # 2012.11.10. 03:02

Rékács, az előrehozott nyd megszünt 2012. 01. 01-től , a korhatár előtti ellátást utoljára az 52-es pasik kérhették idén , ha megvolt a 42 év munkaviszonyuk ,- tavaly még alkalmazásban voltak ,- kötöttek egyoldalú megállapodást a munkáltatóval , h az idei évben nyd-ba mennek .
Az 53-asoknak sajnos már csak az a lehetőségük maradt, h 63 éves korig dolgozni kellene , hacsak nem változtatnak ezen a törvényen.
A 2 évvel ezelőtti törvény sajnos már nem érvényes idén, de ne legyen igazam !!! Biztosan fog reagálni más is. Sajnálom, h ennél jobbat nem tudtam írni !

Korall54 # 2012.11.09. 22:36

Lyonee, előrehozott jelölt

Köszönöm a tájékoztatást. Tehát aki korhatár ellőttiben van és közel van a 40 éveshez, az kiegészítheti a jogosultsági idejét. Az említett hölgy nem közszférás, tehát nincs akadálya, hogy tovább dolgozzon.
Más eset: 53-as nő korhatár előttire ment ebben az évben 40,5 szolg. idővel, benne 5 év nappali felsőoktatás. Tovább dolgozik mellette.
Amikor eléri a 41-ik évet, akkor mi van? ( A jogosultságit csak 63 évesen érné el, de akkor egyébként is betölti a korhatárát.)
a.) Ez nála is kiegészítésként figyelembe vehető és újraszámoltathat-e?
b.) Ha kegészítésként figyelembe vehető, mikor számoltathat újra? Azonnal, vagy csak 63 évesen korbetöltéskor?
c.) Az idézett § szerint a korhatár előtti mellett csak az új 365 napot lehet figyelembe venni, nem pedig a tört évet kiegészíteni, és csak korbetöltéskor lehet újraszámoltatni.
Ezt nem tudom, jól értem-e.Idézem a §-t:

(3) Az öregségi nyugdíj (1) vagy (2) bekezdés szerinti folyósítása esetén a nyugdíjas – a nyugdíjkorhatár betöltését követő hat hónapon belül – a nyugdíjmegállapító szervtől kérheti az öregségi nyugdíj összegének ismételt megállapítását, ha a korhatár előtti ellátásban, illetve szolgálati járandóságban részesülés időtartama alatt legalább 365 nap szolgálati időt szerzett. Az öregségi nyugdíj összegét – az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésének napjától kezdődően – abban az esetben lehet ismételten megállapítani, ha az így megállapított öregségi nyugdíj magasabb az (1), illetve (2) bekezdés szerint folyósított összegnél.


Üdv: Korall (53-as nö)

Rékács # 2012.11.09. 19:03

Segítséget szeretnék kérni! Férjemnek 40 év 146 nap szolgálati ideje van. A munkahelye végkielégítéssel felmondott 2009 július 21.ével.ettől az időtől a Munkaügyi Hivatal tartja állományban az ide tartozó különböző fokozatokkal...Az lett mondva, az új rendelkezés szerint, hogy ha be tölti a 60. évét, akkor mehet előre hozott nyugdíjba, de az is elhangzott, ha a 42 évet eléri ilyen módon ...akkor is már...
Szeretném tudni, meg kell-e várni a 60. év betöltését, ne aggy isten megint jön egy új rendelet a szilveszter leple alatt...mert így járt 2 évvel ezelőtt is...ugyan is január 3.-ai születésű
Mi a további teendő?
Köszönöm a segítséget

Lyonee # 2012.11.09. 18:25

Korall
Ha az ismerősöd a közszférában dolgozik, akkor nem biztos, hogy lesz lehetősége még dolgozni az ellátás mellett 2013-ban. 2-3 hónapja volt szó erről, azóta nem olvastam róla. Tudod, itt december végén hozzák meg a fontos törvényeket. Szóval, ezt is tartsátok szem előtt.

Lyonee # 2012.11.09. 18:17

előrehozott jelölt
2011 óta valószínűleg több 3 hónapos szerződést is kötöttek 2012-ben. Egyik sem volt azzal tisztában, hogy, ha folytonos is, de mindegyik új munkaviszony, itt lett elcseszve az egész. Ezt már nem lehet korrigálni.
Anikó jól megdolgoztatott minket, pedig én az első hozzászólásomban írtam, hogy a 365 nap és 0,5% a nyugdíj mellett dolgozókra vonatkozik. Akkor sem jött le neki, hogy ő is nyugdíjas.

Lyonee # 2012.11.09. 17:28

előrehozott jelölt
Az még mindig nem derült ki, hogy egyoldalú nyilatkozat történt, vagy kétoldalú megállapodás, mert hol így, hol úgy írja "nem hiszem el". Határozott idejű szerződésnél nincs is értelme az egyoldalú nyilatkozatnak.

Ha a második eset volt, most már nem tud semmit sem tenni. Segíteni ezen a helyzeten a fórumozók sem tudnak. Hogy egy utólagos manipulációnak a munkáltató részére milyen következményei lennének, nehezen tudja alkalmazott elképzelni.
Most már csak azt tudjuk megmondani, hogyan kellett volna eljárni, ha időben kérik a segítséget, információt.

Korall54 # 2012.11.09. 16:25

előrehozott jelölt

2010 ősze óta figyeltem én is reszketve, hogy mi lesz, hogy lesz. Én most korhatár előtti vagyok. Mára már elég alaposan kitanultam a témát, sokaknak magyarázok, segítek az ismeretségi körömben.
Természetesen van nekem is véleményem a különböző paragrafusokról, látom, hogy kinek-kinek mennyire hátrányos, illetve, kinek van némi szerencséje a lehetőségeit illetően.
Azért kérdeztelek, mert egy ismerősöm (53-as nő) dec.20-án készül korhatár előttire menni 40 év + 5 hó szolgálati idővel, amiben van neki 39 év 6 hó jogosultsági ideje. Ő azt gondolja, hogy ezután még dolgozik majd mellette 7 hónapot és akkor átvált az akciósra. (Volna is lehetősége dolgozni)
Kérdés, hogy megteheti-e ezt a kiegészítést az ellátás mellett, vagy ez csak azoknak lehetséges, akik tavaly mentek előrehozottba, majd átnevezték korhatár előttire őket, de mellette mégis szerezhettek kiegészítést a 40 éveshez. Ő úgy számol, hogy a 7 hónapnyi + pénz jól jönne neki, aztán pedig nyd.
Kérdés továbbá, hogy ha a fenti taktika lehetséges, akkor kötelező-e az újraszámolás. Igaz, ekkor már 41 év szolg. ideje lenne, ami + 2%, viszont az év végén megállapított ellátása jan-ban emelkedne, legyünk optimisták, kb 4%-kal. Lehet, hogy nem járna jobban az újraszámolással?
Amúgy a 2011. évi CLXVII. Tv 18.§ (3) bekezdése ilyenkor nem érvényes?


Üdv: Korall (53-as nö)

Lyonee # 2012.11.09. 15:36

Ne a 2 napon lovagoljatok, mert semmi értelme. Ha 2 nappal előbb kötik is, az már egy másik jogviszony, ami 2011-ben nem létezett, vagyis nem lehetett 2011-ben megállapodást kötni rá.

Lyonee # 2012.11.09. 15:32

Nem hiszem el
Most akkor döntsd már el, hogy is volt?
"természetesen a megállapodást jóindulatúan megkötötte, amelyben a munkaviszony megszűnését a 60. születésnaphoz kötötte"
"Szóval Ő nyilatkozott a munkáltatójának,”

Már írtam, ez csak határozatlan idejű szerződésnél működik.
A határozott idejű szerződés magától szűnik meg az adott napon. A szerződés lejárta előtti időpontban csak közös megegyezéssel, de egyoldalú nyilatkozattal semmiképpen.
Egy esetben működött volna még. Ha pl. 2011-ben kb. 1 éves szerződést kötnek, és a szerződéskötés utáni időpontban még 2011-ben kötnek kétoldalú megállapodást arról, hogy a jogviszony x napon fog megszűnni, de ennek az időpontnak a szerződés lejárta előtti időpontnak kell lennie. Ez 3 hónapos szerződéssel gyakorlatilag kivitelezhetetlen, legfeljebb, ha januárban, februárban lett volna a 60. születésnapja.

Korall54 # 2012.11.09. 14:27

Előrehozott jelölt

Hogy-hogy megszüntették a nyd-adat? Nem nevezték át korhatár előtti ellátásra, amely mellett párhuzamosan visszamentél még dolgozni annyit, hogy elérd a női 40 évest?


Üdv: Korall (53-as nö)

sitimaci # 2012.11.09. 11:07
    • Kedves 'Nem hiszem el'!!!!---Bocsáss meg,de most sem ironizálok amikor azt írom,hogy ÉN SEM HISZEM EL!!!---"Genyó" munkáltató és kettő azaz 2-nap és már éveket csúszik minden!!!!Igazad van,ha egy munkáltató beakar tartani a dolgozónak,akármiért-akárhogyan,az be is tud és be is tart!!! És még valószínű,hogy törvényes és szabályos,de akkor is GENYÓSÁG!!!Bocsáss meg hogy ennél többet nem tudok segíteni,"csak filozofálni",ahogyan egy másik fórumon írták nekem,de gondolom,hogy a véleményem-véleményünk megosztása is,valamilyen formában a segítségedre volt!!!--És kérem azokat akik "filozofálás" nélkül tudnak Neked valamilyen jó tanácsot adni,tegyék meg!!!!!!!!!!!!!!!!--Köszönöm.-Szia-Üdv!!!
sitimaci # 2012.11.09. 10:56
    • Szia előrehozott jelölt!!!---Jól megírtad,így van ahogyan Te is gondolod,tökéletesen igazad van!!! Senki nem volt a "helyzet magaslatán" azokban az időkben,főleg amikor bevezették a változást!Még van aki most sincs!Amúgy meg,a felmentést szerintem ki lehet hagyni ebből,mert a feleségem munkahelye sem ad felmentést!Dolgoznak és másnap kilépnek,ilyen "egyszerűen" meg van oldva!/Ez komoly és hadd ne írjam,hogy hol!/És gondolom,hogy abban is egyetértünk,hogy a dolgozónak kell főleg figyelni és utána járni mindennek,bármi áron!Legalábbis én így voltam vele!---Szia.-Üdvözöllek!!!
Nem hiszem el # 2012.11.09. 09:04

Csak ülök, ti meséltek, én bámulok...

És igazat kell adnom annak, aki azt mondja, hogy az ügy több mint tanulságos.
Pedig nincsenek az ügyben rejtélyek, ez a magyar valóság.

  1. Adott a munkáltató, aki munkajogban nem sok mindenhez ért. A munkavállaló szintúgy, és neki nem segít senki, hogy jól értelmezzen. (A Nyufignál is vannak gondok, minden alkalommal mást mondanak, arra meg senki nem figyelmeztet, hogy nagyon figyelje a munkáltató kezét a munkavállaló, mert elcsúszhat, ha nem lesz folyamatos a szerződése. Erról is tudnék mesélni, de az talán a következő bejegyzésem lesz.)
  2. A munkáltatónak egyszer azt mondta valaki, hogy ne kössön határozott idejű munkaszerződést, mert az kötelezettségekkel jár, így ő ezt gyakorolja. Mindig, és mindenkivel. Pedig tudjuk, hogy az akkor hatályos Mt. szerint csak a munkáltató jogos gazdasági érdekeire építve lehetne ezt alkalmazni, mely nem lehet aránytalanul hátrányos a munkavállalónak. És egyszer sem lehetne ilyet kötni, nemhogy háromhavonta, és ezt évekig... No ez a helyzet pont ilyen. Meg sem fordul a munkáltató fejében, hogy mást csináljon. A munkavállaló meg kiszolgáltatott, főleg így nyugdíj előtt, hát elviseli.

Ez még nem is lenne olyan nagy baj, de erről még sokszor nem is értesíti a munkavállalókat, utólag tudják meg csak, hogy kiesett egy-egy napjuk. Ha nem tetszik, akkor kívül tágasabb, holnap nem kell jönni. Ismerős ez valakinek? És hát nyugdíj előtt 20-25 évvel ez még nem is olyan izgalmas.

3. A magyar jogalkotás hihetetlenül alacsony színvonalon teljesít, mert az, aki dec. 11-én hoz egy szabály arra vonatkozóan, hogy valaki 20 nap múlva nem mehet nyugdíjba 42 év után, pedig arra jogosan számított, hát ez gáz lenne egy normális országban, itt a jogalkotónak le kellene tennie a pennát szégyenében. Ezt ugyan látták a politikusok, így létrehozták azt a kiskaput, ami reményt adott sokaknak, de ennek a szabályozását valaki a saját esetére írta meg.
Kérdés: lehet egy jogállamban aszerint szabályozni, hogy a magyar valóságot nem vesszük figyelembe, hogy különbséget teszünk határozatlan és határozott mukaviszonyok között, hogy a munkáltató egyoldalú eljárására bízzuk a nyugdíj kimenetelét, és még sorolhatnám az ügy ellentmondásait...
Ma van méltányossági nyugdíj megállapítására is lehetőség, pedig ott még a 20 év sem kell a nyugdíjhoz. Itt több mint 42 év van, és nem lehet 2 nap jogviszony megszakítás miatt (a normál nyugdíjmegállapításnál ez természetesen indiferens, itt sem valós a megszakítás, csak formális) nyugdíjat megállapítani? Ezt nem hiszem el.

4. Ötletelünk, mindenki jóindulatú, de mindig arra lyukadunk ki, hogy a munkáltató kegyén múlhat a dolog. Ha ő nem hajlandó, akkor nincs semmi. Ajánljunk fel neki pénzt, ingyen munkát, szabadságot, mondjunk le a jogainkról, csak kegyeskedjen valamit megtenni. Pedig nem gondolom, hogy ez normális lenne. Ha ő nem tartotta be a megállapodását, és főleg ha nem rendeltetésszerűen gyakorolja a jogait, akkor miért nem merül fel automatikusan mindenkiben, hogy neki ezt kötelessége megcsinálni, hogy ne legyen mérlegelési lehetősége, mert különben azért büntetik meg, és attól kellene félnie? Ilyen rosszul vagyunk szocializálódva? Pedig a munkáltatónak is ez lenne a jó, mert akkor nem attól kellene félni, hogy megbüntetik, mert módosított, és kijavította a hibáját.

5.„ A munkáltatót miért terhelné felelősség?” - miért kellene neki kártérítést fizetni - így gondoltad Lyonee? Lehet, hogy igazad van. De tényleg? Szerinted az normális, hogy a munkáltató tudattalan (a munkavállalónak bezzeg ismernie kellene a szabályokat) és nem tudja, ha megköt egy megállapodást, akkor azt be kellene tartania. Amikor kiderül hogy tévedett, és ezzel tetemes kárt okozott, akkor meg csak megvonja a vállát, és nem igyekszik a legjobb megoldásra, talán mert fél. De vajon miért fél, ha jogszerűen jár el a munkavállalóival?

6. Szóval sok a tanulság, de még mindig ott tartok, hogy nem látom hogyan lehet ezt jogszerűen, érdekek sérelme nélkül, békésen, indulatok, és félelem nélkül rendezni. Pozitív kimenet nélkül még mindig csak azt tudom tanácsolni a testvéremnek, hogy ne mondjon föl, dolgozzon tovább, amíg hajlandóak foglalkoztatni, hiszen 60 évesen az ember örül, ha adnak neki munkát (azóta is ott dolgozik, mert enni kell, sőt előléptették).

Azt meg még most sem tudom elhinni, hogy 2 nap "formai" megszakítás miatt, 42 év után egy meglévő rossz szabály miatt ne mehessen valaki nyugdíjba. Kell lennie megoldásnak....

sitimaci # 2012.11.09. 07:28
    • Valószínű,hogy a cég,minden féleképpen egy új szerződést akart csinálni!Kérdés,hogy a dolgozó kérésére,figyelembe véve a nyugdíjba menetelét,megtette volna e azt,hogy a szerződést úgy csinálja,hogy ne legyen ilyen probléma!És miért nem tette ezt meg,ha megtehette volna és tudott a dolgozó nyugdíjba menetelének időpontjáról,és arról,hogy nem lehetnek kieső napok?!--Ez itt a kérdés,amit mi nem tudunk!Vagy mi a fene történhetett itt,ki tudja ezt???--Jó lenne kitalálni,mert érdekes ez az ügy, az biztos!És tanulságul szolgálhat,mások számára is!!!!!!Egyre rejtélyesebb!!--Vagy nem is olyan "bonyolult"???---Üdv.