Van szerződés de nincs bejelentés ez micsoda?


anne01 # 2017.12.11. 13:38

Jogszerűen valóban állásidőt kellene fizetni, fizetés nélküli szabadságról megállapodást nem említett, de előfordulnak olyan munkavállalók akik sokszor azt sem tudják mit írnak alá, mint ahogy olyan munkáltatók is akik önhatalmúlag, mindenféle megállapodás nélkül fizetés nélkülire jelentik a dolgozóikat.

vaczkor... # 2017.12.11. 12:31

Mt. 146. § (1) A munkavállalót, ha a munkáltató foglalkoztatási kötelezettségének a beosztás szerinti munkaidőben nem tesz eleget (állásidő) – az elháríthatatlan külső okot kivéve – alapbér illeti meg.

KOMMENTÁR a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényhez

67. Díjazás munkavégzés hiányában

Mt. 146. §-ához:

A munkaviszony egyik jellemzője, hogy a foglalkoztatási kockázatokat alapvetően a munkáltató viseli. Ennek egyik megjelenési formája az, hogy a munkáltató olyan esetekben is köteles lehet bért fizetni a munkavállalónak, amikor utóbbi - ráadásul néha a saját érdekkörében felmerülő okból - munkát nem végez.

Ha a munkáltató és a munkavállaló megállapodása alapján marad el a munkavégzés, akkor az így kiesett időre a felek megállapodása szerint jár díjazás; ennek alapján lehetőség van akár a törvényben nem nevesített fizetés nélküli mentesülési időszakokban is megállapodni.

A munkavállaló állásidő címén alapbérre jogosult, ha

  1. a munkáltató foglalkoztatási kötelezettségének a beosztás szerinti munkaidőben nem tesz eleget, és
  2. a munkavégzés nem elháríthatatlan külső okból marad el.

Elháríthatatlan külső ok csak olyan ok (vis maior) lehet, amelyre a munkáltatónak semmilyen, sem közvetlen, sem közvetett ráhatása nincs, és amely a tudomány és technika adott szintje mellett egyáltalán nem elhárítható. Ide tartozhat egy áradás, amely miatt le kell állítani a termelést az üzemben, de nem tartozhat ide az, ha a beszállító késik az anyaggal, vagy a megrendelő lemondja a rendelést, mivel ezek a munkáltató számára nem minősülnek külső okoknak.

Ha a munkáltató beosztás szerinti munkaidő hiányában nem tesz eleget a foglalkoztatási kötelezettségének, az állásidő törvényi fogalma sem áll fenn.

anne01 # 2017.12.11. 10:13

Valószínűleg fizetés nélküli szabadságon vagy. Ügyfélkapun le tudod ellenőrizni. A fizetés nélküli szabadság ideje alatt nem vagy biztosított és meg kell fizetned az egészségügyi szolgáltatási járulékot, ami 2017-ben 7.110 Ft. / hó.
Bővebben: https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu/, http://www.neak.gov.hu/…rulekfizetes

dentalux # 2017.12.09. 08:39

Az jogilag minek minősül hogy kijelentik a dolgozót de nem mondják fel a határozatlan idejű szerződését?

Építőipari vállalkozás a téli hónapokra dec jan feb nincs munka. Erre az időre a munkáltató mindenkit kijelent senkinek se fizet értelemszerűen.
Ugyanakkor mindenkinek ott van a határozatlan munkaszerződése melyben nyoma sincs ennek a leállásnak és nem is mondanak fel.

Akkor ez jogilag micsoda? Van egy érvényes határozatlan szerződés ugyannakor bejelentés nincs és fizetés sincs. Nincs tb sem persze.

Mert ha ott a szerződés akkor ha a munkás elmenne a bíróságra és azt mondaná 3 hónapja nem kapott fizetést és letenné a bíró elé a munkaszerződését? Mi lenne? Mert a cég felmondást nem tud felmutatni!