ordító "anyázó" főnök


Zorro456 # 2006.07.28. 21:13

T.Gpeti!
Ha szakszervezeti tisztségviselőt ér az érdekképviseleti tevkenysége miatt támadás, annak igazolásával a Munkaügyi Bíróságon célt lehet elérni. A rágalmazáshoz pedig tanúk kellenek, és hidd el nem lesz olyan kolléga aki tanuskodni fog mellette, mert mindenki félti az állását. Ezt már baráti körömből is hallottam. Ne idegeskedj már! Várd meg míg írásban megkapja a felmondását, - ha megkapja, mert ez sem biztos - akkor lehet gondolkodni, hogy hogyan tovább. Az személyes bosszú pedig nem jó, mert igen sok bajod származhat belöle. Nyugi,nyugi!

Zorro456 # 2006.07.28. 21:01

T.Avita!
A létszámleépítés két lépcsőben fog történni, ez most az első, januárban ismét várható, de az kisebb számú lesz. Én azért remélem, hogy az alkalmatlan vezetőket leváltják,mert nem hatékony az általuk vezetett szervezet, és ezt már nem tudják takargatni. Most öröm nézni ahogy rettegnek attól, hogy esetleg "Ö is sorrakerül". Azért a hírek szerint dölnek le a kapcsolattal bekerült vezetők.

Avita # 2006.07.28. 06:27

Az a baj tudod, hogy az állami/önkormányzati "cégeknél" sokkal könnyebben megáll a csoportos létszámleépítés pl. "átszervezés" címén (na ja, átszervezik a helyekre a vezetők haverjait és a kedvencek rokonait...). Most pedig még könnyebb dolguk lesz a héten elfogadott Ktv. módosítással, hogy a hivatali szervezet vezetője saját hatáskörben is dönthet leépítésről, nem kötelesek másik állást felajánlani és elküldhetnek "átlag alatti" minősítéás esetén is.
Ami a szakszervezeti tisztségviselőt illeti, szvsz hasonló dolog ez, mint a Ktv. azon szabálya, hogy a köztisztviselőt az utasítás írásba foglalása iránti kérelme miatt hátrány nem érheti...
Zorrohoz hasonlóan én is azt vártam/várom a közig. reformtól, hogy a szakmailag és emberileg alkalmatlan vezetőket lecserélik, de félek, csalódni fogok...

gpeti # 2006.07.28. 03:59

Még állami-, önkormányzati "cégnél" is?? Ott sem érvényes a Munka Törvénykönyve?? / A felmondásnak VALÓS indokot kell megnevezni, amelynek fennállását a munkáltató köteles bizonyítani!??/ És az, hogy aszakszevezeti tisztségviselő - érdekképviseleti munkájának gyakorlás miatt- nem kerülhet hátrányba, retorzió nem alkalmazható vele szemben?...
És ha a "jól képzett" ( de semmihez sem értő) főnök..aki emberileg egy nulla ( azért én csak szájon vágom, ha kirúgja a nejem..hallgatok a rossz tanácsadóa..legalább egyszer akadjon emberére ez a gennyhuszár!) ..mégis kirúgja -megpróbálja kirúgni a nejem..és sikerül neki/vagy nem..ettől függetlenül POLGÁRI per indítható ellene az emberi méltóság (személyiségi jog!) megsértése miatt? tegyük fel a kollégák tanúskodnak..Ugyanis akármilyen főnök, az EMBERT nem alázhatja meg, "polgári" viszonyok között ugyanolyan ember, mint a beosztottja..a munkahelyi alá-fölé rendeltség csak és kizárólag szakmai kérdésekben és munkaidőben áll fen...jól tudom?

Zorro456 # 2006.07.27. 21:48

a szakszervezet meg nem tud semmit tenni, mert nincs jogosítványa. Hát ez a helyzet. Mindenki lapul most és védi az állását.

Zorro456 # 2006.07.27. 21:46

sajnos az elbocsátosok miatt a főnökök többsége visszaél hatalmával, és a beosztottakat folyamatosan fenyegetik. Ez most így van. Kiváncsi vagyok a szakmai tudás hiánya ellenére kinevezett vezetők mikor fognak távozni?? Pedig ebből nagyon sok van! A szakszervezet mert nem tud semmit, mert jogosítványa! Egyébként a "bosszú" nem jó tanácsadó!

gpeti # 2006.07.27. 20:28

Sziasztok!
Kérdéssel fordulok hozzátok! Szegény asszony sírva jött haza a munkahelyéről. Hogy miért? Mert a T.főnöke ( lehet, hogy a sötétben megkeresem és magánembrként úgy szájon vágom..persze anonim..hogy kiköpi az összes -még meglévő- fogát) megalázta!
A következő történt:
Munkatársi beszélgetés ..főnök és 3 beosztott. Jó csevej mindenről ( közben a főnök új kocsijáról is) Aztán némi "tájékoztatás" úgy beszélgetés szinten, hogy ezt-és ezt a mosdót sikerült felújítani. A nejem viccesen megjegyzte a főnöknek.: "Apropó..WC..ezt-és ezt a helyiséget láttad mostanában..gyalázatos"
A főnök arca eltorzult és kikérte magának, hogy milyen hangnemben beszél vele a nejem..mit képzel magáról..nem bratyizunk, Õ egy gazdasági vezető.
Ezt a hangot otthon engedje meg magának..
Előzmény: a nejem, mint szakszervezeti képviselő, több esetben szóvá tette a TÖRVÉNYEK által előírt követelmények nem teljesítését..ami a munkahelyek kialakítását illeti..
A "főnök" egyébként egy elismert "minden jól megy, mert én szuper vagyok" típus. A máz mögött azonban rohad minden...
"csak nem képzeled, hoyg te vagy itt valaki? Ezt a stílust otthon a családdal használd , mert NEKEM nem tetszik és repülsz , ha nem változtatsz"
Azaz : ne érdeklődj ..bólogass!
Mindez egy ÁLLAMI /Önkormányzati/ cégnél, ahol a "főnök" ugyanolyan alkalmazott, mint abeosztott..csak magasbb polcon van..

Kérdésem: Ordíthat, fenyegetőzhet..miden következmény nélkül? nem inkább a munkáját kellene elvégeznie?? Van-e JOGI ( munkajogi és polgárjogi) lehetőség arra, hogy "ácsit" parancsoljunk az ilyen cezaromán pubinak? ( vagy marad a verés??) Különös tekintettel arra, hogy szakszervezeti PARTNER -rel mulasztotta el a kötelező egyeztetést és a kötelező kultúrált hangnemet!
Szerintetek?