MP3 étteremben


mixing # 2005.06.18. 22:27

Tudom nem ide vág a téma, de úgy látom itt vannak e téren a legtájékozottabbak.
Azt szeretném kérdezni, hogy üzemelthetek-e 1 olyan weboldalt, amire olyan LIVE mix mp3-ak kerülnek, amik pl rádióból, discobol, vagy koncertről lettek felvéve, és pénz jutalék ellenébe tölthetők csak le? Ez megsért valamilyen törvényt?

Egyáltalán védi valamilyen jogszabály a LIVE zenéket?

Gabee22 # 2005.06.02. 09:39

Ez azért már szemétség, hogy mindent lekorlátoz az Artijus. Az mp3-ak terjedését ugy se tudják megállítani, ennek semmi értelme!! Kapásból van vagy 15 haverom, egyenként mindegyiknek több 100 giga mp3 gyujteménye van, kereskednek vele, házibulikat csinbálnak vele! És akkor mi van????

Röhejes kezd lenni, hogy már azt is megtiltják, hogy a saját kávéházamban mit adjak, de ha esetleg kijonne a BSA, vagy akármi, a vinyókat akkor is fognám és elásnám addig valahova amig el nem mennek. Szánalmas ez az egész.

GuMipOkE # 2005.05.16. 16:46

Igen, eléggé nagy a kavar a jogdíjak körül.

Szerintem az Artisjusszal meg kell egyezni a rendszeresen fizetendő jogdíj mértékéről, és utána már jöhet bármilyen jogvédő szervezet, a bíróságon van papírod arról, hogy a nyilvánosan lejátszott zenék után kifizetted a jogdíjat.

http://www.artisjus.hu/…eloadas.html

Csak érdekességképp: A rádiók is sokszor MP3-at játszanak le, ráadásul olyanokat, amik még Magyarországon nem is jelentek meg. Az egyik legnagyobb magyarországi rádiónál van egy ismerősöm aki műsorvezető is, és saját bevallása szerint fájlmegosztó rendszereken keresztül is szokott megszerezni, Magyarországon még meg nem jelent zeneszámokat... :)
Ennek a jogszerűsége persze vitatható, de a jogdíjat ők is fizetik.

kazsmer # 2005.05.16. 15:00

Mp3 lejátszásért nem rakódik semmi extra az Artisjus-nak fizetendő jogdíjra (annyit fizetsz mintha rádió és tv lenne), de a MAHASZ viszont kaszálni akar belőle negyedévente 45000 jó magyar forintot, tehát ha számítógépről nyomjátok mp3-ban a zenét bármilyen nyilvános helyen, akkor a MAHASZ-nak kell fizetni a fenti összeget. Ha nem, akkor feljelentenek, és elvitetik a számítógépet, és rendőrségi eljárást indíttatnak szomszédos jogok megsértése címén.

the big cat # 2004.01.11. 12:06

Nem tudom, nem értek az iylen szerzői jogi témákhoz részletesen.

Ezekkel a jogdíjakkal, mp3-kal kapcsolatban nagy a zűrzavar.

Mindenesetre ha a rádióból a jogdíjat tartalmazó üres kazettára felvehetek számokat, aztán azt lejátszhatom at éttermemben, úgy hogy megfizetem a jogdajít nem látom be miért lenne az mp3 különbség.

Madar # 2004.01.10. 23:05

Megnyugtató. Ezt kinyomtatom, aztán megmutatom, ha jönnek ellenőrizni. A felárról van véleményed? (Ez a 20% rárakódik a normál jogdíjra ha van hangrögzítésre alkalmas eszköz)

the big cat # 2004.01.10. 21:31

Ha megfizetitek a jogdíjat az étterembeli zene után, tökmindegy, hogy az rádióból, számítógépről vagy akárhonna szól.

Azt senki sem mondja meg, hogy te az Mp3-kat nem aszámítógépen digitalizáltad be mondjuk a rádióról. De még ah a netről is töltötted le, saját használatra kiírtad egy CD-re, amiben megfizetted a jogdíjat, te nem vagy hunyó.

Madar # 2004.01.10. 17:51

Kérdésem a következő:

Jelenleg az étteremben MP3 zene szól, enyhén szólva kétes forrásból, másolt CDkről letöltve. Lehet-e legalizálni ezt úgy, hogy csak olyan számokat játszunk le amelyek az üzemeltető tulajdonában lévő, jogdíjas CDkről kerültek letöltésre? Játszhatnánk a CD-ket is csak az kényelmetlen.

Kell-e a szerzői jogdíj felárat (20%) fizetni, ha nincs hangrögzítésre alkalmas eszköz (CD) az egységben, csak a számítógép?