Adatvédelmi probléma


Fabyen82 # 2015.10.26. 09:34

Köszönöm a tanácsot, most beállítottam, hogy küld sms-t és a kóddal tudok csak belépni,idegen gépről, a kódgenerátort is megnézem hogyan működik.
Gondolom, hogy büntetést nem igazán kapna, ha egyáltalán sikerülne lenyomozni. Érdeksérelem - eddig még- nem ért.De ez az illető, illetve társai állandóan hamis profilokról írogatnak nekem,és a férjemnek. Hiába tiltom,jelentem,csinál másikat, ebből kezd kicsit elegem lenni. Nem tudom, mikortól számít ez zaklatásnak, ha egyáltalán. Jó lenne, ha legalább nyoma lenne, hogy már voltak előzmények.

Szomorú örökös # 2015.10.25. 15:47

Fabyen82

Sokkal jobb a kódgenerátor!
Ahogy egy nem megszokott böngészővel akar valaki belépni, akkor vagy sms-kódot küld, vagy pedig elindítja a mobilodon - amennyiben okostelefonod van - a kódgenerátort és az aktuális kódot beírva véglegesítheted a használt böngészőt vagy programot. Nekem ez van beállítva, nem is járkál be senki a fiókomba az engedélyem nélkül és így nincs is szükségem ilyesfajta problémában jogi tanácsra. Akkor tettem meg mindezt, amikor anno egy Kecskemét környéki címről járt bent valaki a fiókomban. Én is sejtettem, hogy ki volt, de nem kívántam lenyomozni, azonban onnan kezdve a biztonságra fektettem a legnagyobb hangsúlyt.

Ha súlyos érdeksérelmet okoz ez az idegen belépő, akkor viszont mindenképp a helyedben feljelentést tennék ismeretlen tettes ellen. Bár sok eredménye nem lesz, mert ha az illető pl. egy hordozható géppel egy internet kávézóban teszi mindezt egy nyilvános netes szolgáltatásról, akkor máris esélye nincs a nyomozás sikerességének. Erről azért hivatalos helyen már felvilágosítottak... :-(

Fabyen82 # 2015.10.25. 11:36

Kedves Fórumozók

A kérdésem, hogy a facebook fiókomba egy idegen IP cím lépett be többször is, és a férjemére is. Csak sejtésünk van róla, ki volt az, mivel a privát képeinkhez jutott hozzá ezáltal (valószínűleg ilyen módon). Fogalmam sincs, hogyan, kitalálta a jelszót vagy feltörte (van ennek jelentősége?) Jogilag ezzel lehet valamit kezdeni, vagy vessek magamra, amiért eddig nem tudtam róla, hogy le lehet védeni sms jelszóval is a fiókom?

morzsolt # 2015.10.22. 17:07

Hali,

Itten van ez a jófogás.hu.

Problémám a következő, ha én kitörlök egy hirdetést akkor a rendszerük miért nem törli azt azonnal ?

Ez így szerintem aggályos:

"A hirdetésed archiváltuk. 121 nap múlva töröljük az oldalról.
Amennyiben mégis szeretnéd, hogy újra megjelenjen az oldalon, akkor a Kiemelések vásárlása fülön, bármely szolgáltatás megvásárlásával aktíválhatod újra."

Ha én egyszer töröltem akkor miért archivál ?

A GVH lepasszolt magáról. Kinek tudok még ez ügyben írni ?
Tud valaki segíteni ?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.06. 13:45

Nem olvasol te túl sok ilyen emberjogász katyvaszt?

htimi # 2015.08.06. 12:42

Kedves Tagok,

az után szeretnék érdeklődni, hogy egy blogot fogok indítani, és kell-e ehhez nekem adatvédelmi nyilatkozatot írnom.

Mit fogok tudni a felhasználókról? Annyit, hogy facebook hozzászólásokat lehet indítani a posztok alatt.

Ehhez kell nekem adatkezelés, vagy nem kell félnem büntetéstől?

köszönöm a válaszokat.

Traffic # 2015.07.04. 14:06

Biztos, hogy nem ál- (hamis, esetleg adathalász) Facebook oldalra akarsz regisztrálni?
Én biztosan nem adnám meg a valós adataimat, fényképemet, még a telefonszámomat sem.

tudatlan3 # 2015.06.30. 11:18

nem.nem erről van szó.
Jogi érved van?

ius latratus # 2015.06.30. 10:57

Összedől a világ Facebook nélkül, mi?

tudatlan3 # 2015.06.30. 05:36

Sziasztok!

a facebook kéri a teljes nevemet és kér egy személyazonosító okmány kép feltöltését.Amig ezt nem teszem meg addig nem enged belépni.

Jogszerű ez?
Járt már valaki így?