hűségnyilatkozat


blacky # 2005.12.13. 12:52

A upc oldalán az általános szerzôdési feltéleleknek tartalmaznia kell hogy a szerzôdés mely esetekben szìnik meg, nem tudom jól emlékszek e de azt hiszem az elköltözés olyan helyre ahol nem szolgáltat a upc az az ok ami megszìnés jogkövetkezmény nélkül.nézz rá az ÁSZF-re a upc oldalán, megéri..

TomSecret! # 2005.10.25. 10:55

Hát szerintem pedig a szerződés rendelkezései az irányadók. A UPC sem tehet arról, hogy az előfizető elköltözik, ráadásul a szolgáltatási területén kívüli ingatlanra. Kovaljov, böngészd át az egyéni előfizetői szerződésedet, de gyanítom, hogy a felmondás lesz a legolcsóbb megoldás.


jogvédö

pixel # 2005.10.23. 17:05

Te nem akarod viszzsamondani, tehát az isten háta mögött is köteles neked a úpécé szolgáltatni.
Ha nem tud akkor a szerződés megszünik és te választhatsz másikat.

Kovaljov # 2005.08.31. 14:53

Egy éve előfizettem Chello Classic szélessávú internet elérésre 2 év hűségnyilatkozattal. Most elköltözöm egy újépítésű ház lakásába a XIII. kerület Visegrádi u.-ba.
Tekintettel arra, hogy már az előfizetéskor keresgéltem új lakást, ezért megkérdeztem, hogy ilyen esetben átvihető e az előfizetés. "Természetesen, csak szerződést kell módosítani, és egy minimális átkötési díjat kell fizetni."
Most költözöm.
Bementem az UPC-be átköttetni és szerződést módosítani, derült égből villámcsapásként kiderült, hogy ugyan a szomszéd házak mindegyikében van UPC, de itt az új házban az UPC nem szolgáltatat és a közeljövőben nem is fog. Ehhez az kellene, hogy a közös képviselő a lákók többségének hozzájárulásával nyilatkozzon a bekötési igényről, ami azért sem fog menni, mivel a ház üzemeltetője az UPC-nél kedvezőbb feltételekkel szolgáltat saját kábelTV és internet szolgáltatást.
Az UPC-nél most két választásom van, felmondom a szerződést és a hűségnyilatkozatra hivatkozva a kedvezményeket vissza kell fizessem (25.000 Ft bekötési díj, 3x 12 eFt az első 3 hónap ingyenes volt, 9x 3eFt a havi kedvezmányes díj miatt, azaz összesen: 64eFt), vagy szolgáltatás nélkül fizetem tovább a havi 9.900 Ft-ot még a hűségnyilatkozat végéig, azaz 12 hónapig.
Mi a helyzet ebben az esetben???
Én hűséges akarok lenni, csak önhibámon kívül nem tudok.

Sasfioka # 2005.06.17. 21:46

Ezénvagyok: Amennyiben hűséget vállalsz, akkor nem gyakorlat az, hogy határozott idejű szerződést köttök. A szerződés határozatlan időre jön létre, de az első egy-két-három-négy évben csak bizonyos feltételekkel bonthatod fel a szerződést.

Amúgy az Antenna Hungária szerintetek jelentős piaci erővel rendelkezik? :) Mert ő négy éves hűségre is köt szerződést...

SF

the big cat # 2005.06.16. 17:42

Az, hogy mit hirdet, meg mit lehet alőfizetni, két különböző dolog. És a datanet szerintem nem számít jelentős piaci erővel rendelekező szolgáltatónak.

pixel # 2005.06.16. 15:05

Pl a datanet csak hűségnyilatkozatos adsl-t hirdet.

the big cat # 2005.06.16. 04:49

bizonyára létezik, enélkül ugyanis nem kapnak működési engedéylt a HIF-től. Csak ezt nem teszik ki anetre, de az ÜSZ-on hosszas keresgéléssel hozzájuthatsz. Vagy nem.

pixel # 2005.06.15. 23:15

Ha jól értelmeztem, akkor a szolgáltatónak KELL lennie korlatlan ideejú szerződés mintájának is.
Az internet szolgáltatók többsége nem rendelkezik ezzel is.
http://adsl.dox.hu címen található a jelenlegi akcios arak.

the big cat # 2005.06.13. 12:27

A hűségnyilatkozat csak akkor jogellenes, ha azt jelentős piaci erővel rendelekző szolgáltató felé teszik, és az is csak bizonyos megkötésekkel. Az internetpiacon ilyen szolgáltató véleméynem szerint nincs, viszont a mobil és vezetékes piacon véleméynem szerint van. Nem tudom, jelenleg hivatalosan kit sorolnak ebbe a körbe.

Ezénvagyok # 2005.06.13. 12:18

Az a baj, hogy ők egy milliárdos cég, te pedig egy pici ügyfél vagy és tudják, úgyse fogsz bíróságra menni e miatt. Vagy ha mégis, hát kisnyúl. Nekik meg sem kottyan.
Egyébként én még azt is undorítónak tartom, hogy például nekem a szerződésben apró betűkkel az is benne volt, hogy ha a hűségnyilatkozt lejárta előtt harminc nappal nem mondom fel a szerződést, úgy az újabb egy évvel meghosszabbodik. Namármost én nem akarom felmondani, de ha egy évet írtam alá, és nem kettőt, ahol mégolcsóbb lett volna a díj, akkor talán mégiscsak úgy dukálna, hogy egy év után határozatlan idejűre váltson a dolog.
Érdeklődnék, hogy az ilyen kitétel mennyire felel meg a jognak?

pixel # 2005.06.07. 00:34

Részletek:

http://www.eu2004.hu/index.php?…

Értelmezzné valaki???

Dodosoft # 2005.05.24. 20:51

szia.

Sajnos ez már az Eu-ba lépésünk ota igy van. amire nagyivben tojnak a szolgáltatók. de ök vannak elönyben mert aztmondják nem kötelezö ott vásárolni. vagy vedd meg csak az elöfizetést.
én is fellázattam mikor elöfizust akartam venni és alá kelett irnom a 2 évet. nem tudtam vele mit csinálni de ha jol tudom már volt 1-2 probaper ilyen ügyben. én magamrol tudom ha nem válik be a dolog akkor irány a biroság és érvénytelenitem az eu-s jogszabáélyok szerint az egészet. (és szerintem sikerülni is fog)

sunom # 2005.05.24. 08:08

üdvözlet!
A napokban hallottam azt a hírt, hogy az Eu tagállamkban törvényellenes a szolgáltatók által megszabott hűségnyilatkozat.
Jogilag, illetve a törvény szerint, vagy "szokás" alapján kényszerítenek minket erre a feltételre?(telefon, illetve internetelőfizetésre, stb. egyaránt)

Köszi a válsz(oka)t: Márta