T-Com ADSL


Blowfish # 2005.11.02. 19:16

Derűs estét mindenkinek!:D

Szeretném a tisztelt fórumközösség elé tárni azt a két cikket amitől ma este beesem az asztal alá.
http://www.hwsw.hu/hir.php3?…
http://index.hu/homar/index.php?…

Röviden-tömören a következőről van szó:

Eddig úgy lehetett szolgáltatót váltani, h. meg volt szervezve a csere, az ügyfélnek nem kellett nélkülöznie a szélessávját. Felmondta itt, holnap már kapta másutt. Kedvezmények jártak neki természetesen, pl. belépési díj elengedése, nincs modembérleti díj, be is szerelték neki (ha még nem volt) néhol az első havidíjak felett is szemethúnytak. Nademost
aki szolgáltatót váltana, az új helyen nem veheti igénybe az új elõfizetõknek járó kedvezményeket, és ki kell fizetnie a teljes belépési díjat. VAGY vár 3 hónapot, és akkor belép máshova, mert ettől kezdve már új ügyfélnek minősül.

Naív előfizetőként kérdezhetném "dehát ezt így hogy?", de kíváncsi vagyok, ki mit gondol róla.
Szerintem ez vastagon kimeríti a tisztességtelen verseny fogalmát, mivel a tonlány, azaz már tékom visszaél az ADSL nagykereskedelmi monopóliumával, és ennek a tisztelt ügyfél issza meg a levét. Arról nem is beszélve, az hogy én kinél vagyok előfizető, nem minősül üzleti titoknak? Hát kinek mi köze van ahhoz hogy nekem ki az ISP-m kérem szépen?

Jah, és az utolsó kérdés: GVH megvan, áll még? Nem betegek az emberkék? Mert ha nem akkor erre normálisan rá kéne mozdulni nem? Vagy csak én vagyok félretájékoztatva h. miért is tartjuk fent a Gazdasági Versenyhivatalt?

Remélem megérte feldobni a témát és értelmes vita alakul ki!


Confidentality
Integrity
Availability