Maszkolt IP - vel chatelés?


_Lala_ # 2007.01.11. 17:37

Na ja, there's no such thing as a free lunch.

_Lala_ # 2007.01.10. 22:11

Nem a Te IP-det cseréli ki, hanem neki küldöd a forgalmat, ő meg a saját IP-jével továbbküldi. Így ahová megy a forgalom, már csak az ő címét látja. És neki sok IP-je is lehet, akár párhuzamosan is, ezért akár minden kérésnél váltogathat közöttük.

jogiforumer # 2007.01.10. 21:51

Naja :) De valamit nem vágok... szóval kicseréli az IP-det meghatározott időnként, de Java alatt ha folyamatosan csetelsz pl akkor is kicseréli, mégsem szakad meg a net IP váltásnál, Java alatt az első IP-t tartaná meg amivel csetelsz ?

the big cat # 2006.12.07. 12:58

Ezek az oldalak nem járnak senkinek. ezek magántulajdont képeznek, ahol a tulajdonos a törvények keretei között úgy szabélyoz, ahogy akar. Ha valaki nem tetszik neki, akkor indok nélkül kitilthatja, a szabályzatot akkor és úgy változtatja ahogy akarja.

Nyilván ha nem lesz elég felhasználója, mert idióta szabélyzatot gyárt, akkro bebukja, de ez is az ő kockázata.

És semmiféle törvény nem korlátozza, hogy valaki hány weboldalt, chatfórumot vagy akármit is üzemeltessen.

jogiforumer # 2006.12.07. 11:56

http://www.torrify.com/

Free mozilla firefox alapon

jogiforumer # 2006.12.04. 11:38

http://forum.hwsw.hu/index.php?…

itt van egy érdekes cikk a myvipről. Tegnap egy alpári csajt leosztottam, ma meg azt vettem észre, hogy egyik szobába sem enged a myvipen belépni, azt írja ki, hogy nem vagyok regisztrálva lol, ezután töröltem is a profilomat. Minden figyelmeztetés nélkül, ráadásul ugyanac a cég üzemelteti mint a chat.hu-t, csak másfél néven, vagyis mind a kettő playgroun kft, csak az egyik virtual a másik meg digital. Ez nem ütközik semmilyen törvénybe? Az meg a magyar jogszabályok hibája hogy ezeknek tejhatalmat ad, mert olyan felhasználói szabályzatot írhat amilyet csak akar. így megteheti hogy korlátozza a jogaimat felszólítás nélkül ugye?

Sasfioka # 2006.10.30. 21:54

Szerintem messze áll a nevével való visszaéléstől ez, bár még akár az is lehet belőle :)
Mindenesetre ha törvényt nem is, de a chat szabályzatát nagy valószínűséggel megsérted vele.

SF

jogiforumer # 2006.10.30. 13:04

Hollywoodi sztár nevét leregisztrálni chaten törvénysértő? Vagy mivel közszereplő még belefér kategória?

Sasfioka # 2006.10.30. 12:12

Akárki akármit csinál az interneten, ha nagyon akarják meg lehet találni :)
Persze privát vagy public proxyk mögé bújva megnehezítik a kereső helyzetét, de végérvényesen csak úgy lehet elbújni, ha kihúzod az "internetdugót" a gépből.

Amennyiben a chat üzemeltetője valóban csak egy hétig tárolja a logot (amely azért elég kevés idő, hiszen az uniós ajánlás három év), akkor az egy hét után már nyert ügy van, nem tudnak visszakeresni :)

SF

jogiforumer # 2006.10.29. 15:10

:)

A Chat 1 hétig tárolja az IP-ket utána a szerver logot ha jól tudom törlik, szóval ha 1 hétig nem manihál ,akkor ok... ugye?

A másik az anonym browser kb 5 percenként IP-t vált, de a chat nem szakad meg ekkor milhet a helyzet ? Onnan (is) lehet tudni , hogyha a chatről infót kérünk valakiről, akkor a session hiba sódert nyomja :)

Amúgy mitszólsz az anonym broserhez ?:) Java alatt is FALS ip-T LÖK :)

Sasfioka # 2006.10.29. 14:09

Azért ne legyél annyira biztos, hogy ez pontos információt fog számodra adni... :) Sok esetben van pl. egy dunaújvárosi címre szegedi ip cím kiosztva az invitelnél...

SF

jogiforumer # 2006.10.29. 03:59

http://img82.imageshack.us/…umjpgfb9.jpg

Pl ezt kiirja szinte bármelyik szerverről jelen képen a jogiforumrol, hogy hol található a szerver, persze az IP-t kitöröltem a fotóról, és más olyan adatot is, hogy nehogy gond legyen ;)

jogiforumer # 2006.10.29. 03:41

Kedves Sasfióka!

Az a gond, hogy ez egy olyan modi, aki már őskövületnek számít, a chat életében tulajdonosok jöttek mentek, ez a tag marad, modik is cserélődnek ez marad. Annyira marad, hog múltkor nagy valószínűséggel kitalált indokkal sikerült kirúgatnia gy modi társát is, szóval besúgóként is müködik.

Kea: http://www.hwsw.hu/…szo_tor.html

pl így ;)

kea4 # 2006.10.28. 16:49

Kedves Jogiforumer!

Mit jelentene pontosan ez esetben a "maszkolt ip" kifejezés?

Üdvrivalgással:
KEA.

Sasfioka # 2006.10.28. 10:47

Esetleg a 300/C §-át sérthetné, a 300. §-t biztos nem :)
Számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény745

300/C. § (1) Aki számítástechnikai rendszerbe a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve, illetőleg azt megsértve bent marad, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) Aki

  1. számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, kezelt vagy továbbított adatot jogosulatlanul megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz,
  2. adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(3) Aki jogtalan haszonszerzés végett

  1. a számítástechnikai rendszerbe adatot bevisz, az abban tárolt, feldolgozott, kezelt vagy továbbított adatot megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz, vagy
  2. adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését akadályozza,

és ezzel kárt okoz, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(4) A (3) bekezdésben meghatározott bűncselekmény büntetése

  1. egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény jelentős kárt okoz,
  2. két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény különösen nagy kárt okoz,
  3. öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény különösen jelentős kárt okoz.

Mindettől függetlenül, ha maszkolt IP-vel lép fel a csetre nem sért meg semmilyen rendelkezést. Senki nem tiltja számára, hogy proxyn keresztül csatlakozzon.
Viszont ha a nevezett moderátor az IP címét felhasználva követ el "disznóságot", a fent idézett 300/C §-át elég rendesen megsérti...

Én jelezném a csetet üzemeltetővel a moderátor hozzáállását elsősorban.

Hozzáteszem: Ismerkedni nem cseten kell :) De majd rájön erre a barátod is.

SF

jogiforumer # 2006.10.28. 05:53

Helló!

Egy barátom nagyon szeret chatelni, pl ismerkedés miatt is. Viszont az ország legnagyobb chatjén van egy olyan moderátor akivel nézeteltérése van, és aki vadászik rá... Kirúgja minden oknélkül stb, sőt felvetette a tiltott személyek listájára is. Az lenne a kérdés, hogy esetleg a barátom maszkolt ipvel ha chatelne, nem e sértene törvényt. pl BTK 300§-at? Mert attól tart, hogy ez a moderátor valami disznósághoz odahamisítaná az ipjét és ezért nem mer chatelni. Válaszotokat mielőbb várom, és előre is köszönöm .