lízingautó, segítség!


Dr.Attika # 2007.02.17. 11:31

Örüljünk. Megoldódott a probléma.

HANGYA_ # 2007.02.16. 22:05

Üdv! Talán 2 hét után magaménak mondhatom az autót, papíron is. Állítólag hétfőre meglesz az átírás....Egyébként nem én lízingeltem ,hanem az eladó, akitől megvettem.De már mindent lerendezett a bankkal, a nevén volt a forgalmi, és a törzskönyv is. Én csak azt nem értem, mi közöm mindehhez, ha én egyszer eladom az autót, megint bizonygatni kell az egyébként nyilvánvaló tulajdonjogot?Mindez csak arra volt jó, hogy 2 hétig üljenek a papírokon.Mert mire kapcsolatba léptem az eladóval, ő kereste a papírt, aztán a posta gyorsasága.....Szigetújfaluból 2 nap alatt ér ide egy elsőbbségi levél.....Mint a középkorban (nem akarom megbántani a postagalambokat, ők gyorsabbak voltak..)

Dr.Attika # 2007.02.15. 20:48

Sasfióka! Egy lízing szerződés esetében a maradványérték kifizetésekor a tulajdonjog a szerződés alapján a lízingbe vevőre átszállt. Innentől ő a tulajdonos. A vevő köteles átíratni és a továbbiakban eljárni. Mi ebben a különleges?

Sasfioka # 2007.02.15. 10:16

De kinek a nevére kell átírni mit, ha az autó már a bank nevéről a tulaj nevére került?

SF

Dr.Attika # 2007.02.13. 19:18

Hangya! Nem kell "zárónyilatkozat"!
Az Okmányirodákkal kapcsolatos véleménye helytálló. Ezen irodák szervezésekor az önkormányzatoknál lévő hölgyeket kérték fel toborzásra. Õk "nyilván" barátnőiknek, szomszédaiknak szóltak, hogy van itt "billentyűs" nyomós állás. Szegények eljöttek minden közigazgatási jogi tudás nélkül. ( Megértem őket. Ahogy a régi magyar filmben Görbe János mondta: ÉLNI KELL.) Ezért van a magyar okmányirodákban káosz, visszaélés, hozzá nem értés, stb....

HANGYA_ # 2007.02.13. 07:49

Köszi mindenkinek a hozzászólást, az autó már tehermentes, ezért van törzskönyve,ezt már megtudtam, és az okmányiroda is tudja, de kell egy zárónyilatkozat a banktól, amiben kéri az okmányirodát, hogy írja át az autót, mert az tehermentes. Erről csak annyit, hogy ez a rendszer úgy h....e ahogy van.

Dr.Attika # 2007.02.12. 20:55

A törzskönyv csak akkor lehet a tulaj nevén, ha a lízing futamidő végén a tulajdonába került és a tulajdonos átírásra került. Nem kell pánikolni. Az okmányiroda rendszerében lehet a hiba, feltéve ha a törzskönyv nem hamis. Vagy lehet, hogy nem lízing, hanem kölcsön ügylet volt?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.12. 20:49

Persze, hogy utánajárhatsz a banknál. Végül is kell hogy érdekelje őket, ha esetleg a lízingbevevő eladta neked az ő autójukat.

ObudaFan # 2007.02.12. 20:48

Szerintem kérj a rendőrségtől igazolást, hogy már csak erre várnak, és ezzel menj a lízingcéghez.

HANGYA_ # 2007.02.12. 20:39

Üdv mindenkinek!Tanácsot, segítséget kérnék! 2007 02 04-én vettünk egy opel astra típusú személygépkocsit, és én mint törvénytisztelő álla(t)mpolgár,vittem is rögtön átíratni, biztosításkötés, és minden jóság, ami ezzel jár...DE eltelik 1-2-3-nap,papír még mindig sehol. Felhívom az átíróirodát, megvan-e már az átírás, mire közlik, hogy még mindig nincs, és mégpedig azért, mert az autó valaha lízinges volt a K&H.nál.Vigyek papírt a lezárásról vagy miről...De honnan kellett volna tudnom (meg is döbbentem, és bepánikoltam ,ahogy egy nőhöz illik) hogy lízinges volt??? Megvolt hozzá törzskönyv, forgalmi, minden a tulaj nevén.Az autót egyébként közvetítőtől vettük, de sikerült kinyomoznom a tulaj telefonját, és beszélni vele. Azt mondja már rég kifizették a tartozást, de nem igazán működik együtt hogy előkerítse azt a papírt, lehet hogy már meg sincs, stb..Az lenne a kérdésem hogy én utánajárhatnék-e a banknál, és nekem kiadnák-e ezt a bizonyos papírt, vagy most akkor mit csináljak?segítség, segítség!!!