Egészségügyi kérdés


ObudaFan # 2007.02.19. 21:17

Polgári pert lehet indítani, és elsősorban kiesett jövedelmet, és a pluszban felmerült gyógyítási költséget érdemes peresíteni, esetleg kisebb nem vagyoni kártérítést, ha sajnos tényleg lesz valamilyen maradandó fogyatékosság.
Nyilván célszerű ügyvédet megkeresni ezügyben, mert a követelhető kártérítés mértékét ő könnyebben számolja. Egyben nem árt az új ggykezelés időszaka alatt keletkezett minden dokumentumot eltenni, hátha azok fogják alátámasztani, hogy valóban az előző orvos hibázott.

31337aida # 2007.02.18. 20:34

Olyan kérdésem lenne,hogy édesanyámnak decemberben műtötték a törött könyökét majd ezt követően az orvosok elmondták,hogy jol sikerült a műtét és azóta (8hete gipszben van)többszöri kontroll vizsgálaton sem állapitottak meg rosszabbodást.Mivel folyamatos fájdalmai voltak ezért felkeresett egy pesti szakorvost,aki elmondta hogy az egész műtét ugy ahogy van rossz és egyértelmű jelei voltál már korábban is ennek,ám ezt nekünk senki nem mondta.Most egy komoly műtét előtt áll és akár le is bénulhat a könyöke.Szerintünk ez az orvos hibája,mivel nem vettek észre vagy ha mégis nem szoltak semmit és nem csináltak semmit.
Ilyen esetben be lehet-e perelni a korházat?
Mit kéne tennünk és kit kellene felkeresnünk?
Polgári pert kéne indítani,ha nem akkor mit?
Nem akarjuk hogy ez mással is megtörténjen,hogy egy szimpla kartörésből esetleges bénulás legyen.Nem kívánjuk senkinek sem.SZeretnénk tenni valamit...
A válaszokat előre is megköszönöm és bármilyen segítséget elfogadunk vagy jó tanácsot.