Jogi tanács kérése


walowilag # 2018.03.10. 18:26

"Az Igenetek legyen:IGEN!
A Neme-tek legyen:NEM!Jézus mondotta. Vagy a jogászok hivatása kivétel: A "nem" az olykor igen, és fordítva?
Kérlek: igennel és nemmel válaszoljatok!
1.Lehetséges és jogkövető, hogy egy ügyvédnek nemfizetett(!) adó-,bankhiteli, magántartozásai legyenek, végrehajtások alatt álljon és közben nyugodtan praktizálhasson-helyzete okán (pénztelenség)lenyúlja balek klienseit, és letéti pénzeket? IGEN?
2.Nem lehetséges és etikátlan, hogy egy ügyvédnek legyen nemfizetett adó,-bankhiteli, magántartozása, és ez ügyvédi kamarai etikai bírálat alá vonandó és kizárható az Ügyvédi Kamarákból!NEM lehetséges ilyen erkölcstelenül az ügyvédi hivatást végezni!!NEM!
Elég, ha csak 1-es, vagy 2-es számmal válaszoltok.
De szívesen fogadok hozzá(bírói) indoklást is!
3. kérdés: az ügyvédeket, a kamarai tagokat miért nem világítják át? Sok munka és macerás lenne? Akkor ne sírjanak a rendes ügyvédek, hogy nincs munkájuk!


Letiltások

kati1 # 2018.03.10. 18:44

Tisztelt Válaszadó!

kati1 # 2018.03.10. 19:02

Egy társasházban a tulajdonomban lévő lakásban haszonélvezete van egy idős néninek, aki már több éve idősek otthonában él.Jelen tudomásom szerint gyámság alatt is áll.
a hivatalos ügyeket a lánya intézi(rezsi stb.)Semmilyen értesítést nem kaptam a jelen állapotról.Tulajdonomat ismét birtokba akarom venni. Milyen lépéseket tehetek?
Előre is köszönettel!

Burn Out # 2018.03.10. 19:14

kati1:

Vedd fel a lányával a kapcsolatot és jelezd neki a szándékod. Ha a haszonélvező belemegy, akkor szerencséd van, egyébként meg várnod kell.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.11. 07:54

Adott esetben nehezen fogja tudni a gondnok elmagyarázni a gyámhatóságnak, miért engedte át ingyen a gondnokolt ingatlanjának a használatát ahelyett, hogy a gondnokolt javára hasznosította volna. Már a hasznosítás elmulasztása is magyarázatra szorul.

Dr.Attika # 2018.03.11. 08:51

A gondnok általában semmit nem tud elmagyarázni. A Gyámhivatal teljesen közömbös a gondnokolt ügyében. Friss példa: Gyámhivatal pert indít gondnokság alá helyezés iránt. Elsőfokú tárgyaláson nem jelenik meg. Kéri,hogy távollétében tartson tárgyalást a bíróság. A bíróság és a Gyámhivatal székhelye között cca. 500 méter a távolság.

HLJudit # 2018.03.11. 09:06

Segítséget kérek ! A múltban a pénzintézet úgy fogadta el a lányomat kezesnek ,hogy az akkori jövedelme messze nem felelt meg a kölcsön törlesztőrészletének .Sokáig csak őtőle vontak 33%-ot , és mivel ekkor is alacsony volt a jövedelme ,az adósság ,csak nőtt .Amikor rájöttem ,hogy alányomnak akár élete végéig fizetnie kell ,pert indítottam a pénzintézet ellen .A végrehajtás anyagi jogereje kizárja ,hogy 5 év után a végrehajtást meglehessen szüntetni .Az az út maradt csak ,hogy lányomnál az orvosszakértő megállapította ,hogy nem volt belátási képessége a kezességvállalásnál ,így akarati hiba miatt nem jött létre a szerződés .Sajnos a járásbíróság ,kihagyva ezt a körülményt arra hozta meg a végzést ,hogy érvénytelen szerződés esetén 5 év után már perújítással sem lehet élni a végrehajtással szemben . Most a törvényszék előtt van az ügy ,lehet ,mivel a legfelsőbb bíróság ,és a Kúria állásfoglalása bizonyos esetekre a hivatkozási alapja a pénzintézetnek ,ők is a pénzintézetnek adnak igazat . Végig kell csinálnom az egészet a lányom érdekében.Ezenkívül a bank , vagy a végrehajtó ,ott is hibázott ,hogy csak készfizetőkezesként a lányom fizetett ,holott szerintem az adóstól már régebben lehetett volna vonni .Ezért nőtt meg az adósság .Jelenleg az adóstól úgy tudom ,hogy tőle és lányomtól is egyidejűleg vonnak,mert úgygondolom ,csak így fog továbbiakban csökkenni az adósság .Szerintem lányomnak a bank kárt okozott azzal ,hogy tisztában volt azzal ,hogy szerződéskötéskor ,és utána sem lehetett lányomnak akkora letiltható jövedelme (rokkant) ,ami fedezhette volna a kölcsöntörlesztést (jelenleg 58000 Ft-ja van a levonás miatt ,,amelyből 203000 Ft saját jogon családi pótlék ),és ezért nőtt az adósság .Valamint az adós jövedelmén nem hajtottak végre ,bár ellene is ki volt bocsátva végrehajtási lap .Ha elvesztem az előző pert ,kérhetek kártalanítást .Kérhetem .e ,hogyha az adóstól vonnak már ,hogy a végrehajtást szüneteltessék ,illetve hivatkozhatok -e arra ,hogy megélhetési nehézségei vannak a lányomnak és nagy mértékü a rokkantsága (74 % ) ? Köszönöm a választ : HLJudit


egyéni vállalkozó

nonolet # 2018.03.11. 09:10

kati1

A haszonélvezete ERŐSEBB JOG, mint a te tulajdonjogodnál.
Arról LEMONDATNI általad NEM is lehet...

Két módon szűnhet meg.

  • a halálával
  • az ő lemondásával

A lemondása lehet

  • ingyenes, ha így dönt

vagy

  • történhet pénzért (másért cserébe)

az ár alku tárgya, annyit (azt) kér érte amennyit akar
(ha lemond róla az neked illeték fizetést jelent)

- -

A fenti módon tudod "visszaszerezni".

VAGY
Ráveszed, hogy SZÍVESSÉGI használóként fogadjon be.

VAGY
Bérbe veszed tőle pl.

nonolet # 2018.03.11. 09:19

HLJudit

A készfizető kezes ugyanúgy támadható, mint az adós maga.

Aztán majd egymás között rendezik a bulit! a végén.
Azaz a kezes perelheti az adóst utólag, amiért HELYETTE fizetett.

- -

Az szerintem a bank megítélési hatásköre, hogy anno elfogadta kezesnek.

Akkoriban szerintem nem volt ilyen 33%-os korlát érvényben... csak javaslat volt.

Kötelező korlát csak nem rég lett!

Dr.Attika # 2018.03.11. 09:20

Tisztelt HLJudit!
Internetes fórumon nem fog tudni érdemi segítséget kapni. Az ügy összes iratait áttanulmányozó jogi szakemberre van szüksége. Ha nem tud ügyvédet meghatalmazni, akkor kérje pártfogó ügyvéd kirendelését.

zsolti900 # 2018.03.12. 10:30

Üdv! Érdeklődni szeretnék abban az esetben mit lehet tenni, ha előlegben fizettem 3db számítástechnikai alkatrészért, egész pontosan 3db processzorrol van szó.

Erre 75ezer ft előleget fizettem egy magánembernek, aki azt mondta eltudja nekem rakni ezeket 2 hétig.
Eltelt egy hét írtam neki egy üzenetet, hogy lehet találni fogok olcsóbbat más helyen, így nem biztos az üzlet magyarul.

Mivel előlegről volt szó, és ennek tudatában volt az eladó is, részéről jóvá hagyta ezt. Eltelt 3 nap, írtam neki egy újabb üzenetet hogy elállnék az üzlettől és szeretném vissza kérni az előleget amit adtam.

Erre a válasz annyi volt hogy akkor kapom vissza az előleget ha eladja ezt a 3db processzort másnak, és ha olcsóbban adja el, akkor azt még le is fogja vonni az előlegből.

Írtam egy üzenetet, rendben akkor mikorra várhatom a pénzemet. Erre a válasz az volt hogy egy hét, eltelt két hét de egy üzenetet sem kaptam hogy sikerült-e neki eladni vagy sem. Valószínűnek tartom hogy nem mert még a mai napig hirdeti, de erről sem tájékoztatott, hogy többet kellene várnom.

Mit tudok tenni jelen esetben? Amikor érdeklődtem az előleggel kapcsolatban, nem volt sehol ilyen kritérium, hogy levonhat az előlegből vagy benn tarthatja amíg szeretné. Mostanra szükségem lenne erre az összegre, de van egy olyan érzésem hogy nem szeretné vissza adni.

Szerződést nem írtunk, mert személyesen nem találkoztunk, de a teljes beszélgetés megvan. Tehet egyáltalán ilyesmit, hogy az előleget addig tartja meg amíg el nem adja amit szeretne? Vagy vonhat le belőle? Ezt az időt ki kellene várnom amíg eladja, vagy amint szeretném egyből vissza kellene fizetnie?

almastimi # 2018.03.12. 10:51

Tisztelt Fórumozók, segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben. Szüleim évtizedek óta házasok, apukámnak valamilyen pszichés betegsége van, ami miatt különféle beteges képzelgései vannak, és anyukámat zaklatja. Illetve míg otthon laktunk, azért mi is ittuk ennek a levét. A kényszerképzeteiben vannak jobb és rosszabb időszakok, de betegesen kontroll és lelki terror alatt tartja most már csak anyukámat. Ő sajnos elég mártír típus, de mióta nincsenek otthon gyerekek, nagyon leromlott az ő pszichés állapota is, lassan ő kerül be a pszichiátriára. A válás elvi okokból eddig nem valósult meg, most meg már mindketten idősek, attól tartok, egyedül nem is tudnának boldogulni. Kérdésem, hogy ilyenkor mit lehet tenni? Pszichiátriára nem tudjuk bevitetni apukámat, mert akkor persze mindjárt jól viselkedik. A rendőrséggel ugyanez a helyzet, akármennyire is zeng a környék, ha apukám ordítozik, amíg vér nem folyik, nem csinálnak semmit. Ha rá is veszem anyukámat, hogy váljanak el, valószínű, maradnának egy háztartásban, már csak idős koruknál fogva, meg anyagiak miatt is. Ilyenkor lehet távolságtartási végzést kérni a másik ellen? Vagy feljelenteni zaklatás miatt? Tudom, egyik sem jó megoldás, de valamit tenni kellene, mert az időskori elbutulással csak egyre rosszabbodik a helyzet...
Köszönettel: almastimi

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.12. 10:59

Zsolti900, örülj neki, hogy egyáltalán megengedte, hogy elállj.

nonolet # 2018.03.12. 11:16

zsolti900

1.
A szerződéseket be kell tartani!

2.
Aki nem teszi, az állja az általa okozott kárt.

Gondolkodj el ezeken...

- -

A szerződéstől persze el lehet állni.
Az előleg ekkor visszajár
DE!!
Az okozott KÁRT viszont állni kell!

Az elszámolás tehát lehet

  • pozitív
  • nulla
  • negatív

egyenlegű is végül....

HA valamelyik félnek az egyenleg nem tetszik
akkor majd

  • vagy megegyeznek egymással
  • vagy perben rendezik a vitát
zsolti900 # 2018.03.12. 11:18

Nem volt semmi szerződés, ha ezt előre tudom hogy nem lehet vissza mondani, illetve az előlegből vonják le, akkor bele sem megyek.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.12. 12:40

Úgy érted, nem foglaltátok írásba. Attól még a szerződés érvényesen létrejött, és később érvényesen fel is bontottátok. Az előleg visszafizetését egy feltételhez kötöttétek, amely feltétel még nem állt be. (Más kérdés, hogy nem szerencsés olyan feltételt elfogadni, amelyet nem nagyon van módodban ellenőrizni.)

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.12. 12:41

A szerződéstől persze el lehet állni.

A szerződésektől fő szabályként nem lehet elállni. Magad írtad: pacta sunt servanda.

ObudaFan # 2018.03.12. 12:53

almastimi

A távoltartás rövidebb időre (2-3 hónap) oldja meg a problémát legfeljebb. Persze, ismételten kérhető. A zaklatás miatti feljelentés akkor járható, ha beszámíthatónak minősül édesapád.

walowilag # 2018.03.16. 20:06

Ha ismerős, vagy hozzátartozó nem veszi fel a telefont, sem a vezetékest, sem a mobilt, lehet értesíteni a 112-őt, hogy nézzék meg mi van? Rosszul lett, vagy netalán elhunyt?


Letiltások

drbjozsef # 2018.03.16. 20:17

Miért nem Te nézed meg?

walowilag # 2018.03.16. 21:16

jó vicc. mert 600km-el arrébb vagyok.


Letiltások

nonolet # 2018.03.17. 08:25

walowilag

Hát, ha jól megfizeted...
Mivel ugye alvállalkozónak/bérmunkásnak akarod őket használni.

Magyarul: hülye vagy megint, mint mindig.

drbjozsef # 2018.03.17. 09:30

Miért vicc? Láttál már autót?
Ha fontos neked, megoldod, ha nem, akkor minek túráztatod a fórumot?

Ha lenne alapos okom rá (tudom hogy öreg néni, egyedül él, combnyaktörése volt, cukros, és nincs tüzelője), akkor szólnék a 112-nek, de ők is inkább a körzeti megbízottat küldjék ki, ne a mentőket első körben.
Más esetben megpróbálnék felhajtani egy szomszédot, vagy valaki más ismerőst a környékről, nézzék meg ők.

walowilag # 2018.03.17. 19:49

bjozsef
ennyit én is tudok. arra érdeklődtem tőletek, hogy a rendőrség kimegy-e ilyen esetben, ha nem reagálnak a lakók egy lakásban, és képzeld nincs ismerősöm, ha volna nem kérdeznék ilyet!baj ha túráztatom a fórumot? miért fáj az neked?
nonoletnek
az a hülye, aki mondja másnak, vagyis te vagy az!
mért kéne a rendőrséget megfizetni?
majdha rád törik az ajtót, mert egymagad elkampecolsz, akkor írjad, hogy hülye vagyok! Addig te vagy az!Passz.


Letiltások

Vadsuhanc # 2018.03.17. 20:39

Igen lehet kérni a 112-őt. Először ki fognak menni a rendőrök. Aztán a sokadik ilyen bejelentést után megkeresnek Téged, hogy miért nem nem teszel intézkedést a hozzátartozód védelme érdekében, ami kötelességed lenne.

Az ismerőssel kapcsolatosan pedig megkeresik azt a személyt akit kerestél vagy a a hozzátartozókat és megkérdezik, hogy egyáltalán akar-e veled beszélni az ismerős, akit Te keresel.