Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás

Tartozás behajtása rajtam - mire számíthatok?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2010.09.01. 07:02

Én minimálbérrel vagyok bejelentve, de a fizetésemet nem számlára, hanem készpénzben kapom.
Az nem akadálya a letiltásnak. A munkáltató felelőssége, hogy kevesebbet fizessen neked készpénzben. Ha nem tesz eleget a végrehajtó felhívásának, akkor kezesként felel a le nem vont összegekért.

Elegem van már ebből…
Akkor fizesd ki!

kbs

Jozef81 # e-mail 2010.09.01. 04:46

Üdvözletem!

Tanácsot szeretnék kérni, illetve hogy mire számíthatok az ügyben.

Nagy vonalakban: Kb 5–6 évvel ez előtt friss (akkor még) Westel-es előfizetésem havi számláját nem tudtam kifizetni, mert az akkori munkáltatóm lelépett a fizetésemmel (azóta sem tudtam behajtatni), ezért a Westel a havi elmaradás mellett rámterhelte a mobil készülék teljes árát is, ami együtt kb 90 ezer forintot tett ki, ezzel együtt a kártyámat és a telefont kitiltotta a hálózatból.
Kis idő múlva érkezett a bírósági végrehajtó levele, hogy fizessem be, stb,stb. Elmentem a céghez, és megegyeztünk havi 20e forintos törlesztésben. Ezt megkezdtem, de csak 60e forint befizetéséig jutottam, mivel megszűnt az a munkahelyem is, így megint fizetésképtelenné váltam. Őszintén szólva mire lett újra munkám, meg is feledkeztem a dologról, mire kb másfél év múlva megjelentek a lakáson a behajtók, 117ezer forintos követeléssel!!!
Ismét megegyeztünk a 20e forintban, de másfél részlet után ismét fizetésképtelenné váltam…tudni kell, hogy vagyonőr vagyok, így egy-egy munkahely sajnos nem tart túl sokáig, minimálbéres, de gyakrabban be nem jelentett fizetéssel. Tehát gyakorlatilag már befizettem az eredeti összegét a tartozásomnak, erre tegnap ismét megérkezett a szerelmes levél, a bírósági végrehajtás, és ismét foglalást, stb. helyeznek kilátásba, ha nem fizetek be 117 ezer forintot 8 napon belül, és ezt csak úgy bedobták a postaládába, semmi átvétel nincs igazolva.

Egy kicsit már unom…nem a falról kaparom a pénzt, anyámmal élek egy háztartásban, aki 70e forint nyugdíjat kap, én keresek kb 80e forintot, és 90e kb a lakbér, közmű, telefon, stb..tehát a havi kiadás.

Az én nevemen semmi sincs, a lakást az önkormányzattól béreljük. 1–1 számítógép, 1–1 tv, 1 hifi, kissebb műszaki cikkek, és a bútorok vannak a lakásban, tehát semmi extra. Én minimálbérrel vagyok bejelentve, de a fizetésemet nem számlára, hanem készpénzben kapom. Mit tudnak tenni, ha kiérkeznek a behajtók? Mit foglalhatnak egyáltalán? Mivel lehet igazolni, hogy ez a TV anyámé, ez a kis TV meg az enyém, stb? Hogy működik az egész? Anyámtól elvehetnek valamit?

Végül..nem lehetne esetleg valahogy megtámadni ezt a határozatot? Önhibámon kívül váltam fizetésképtelenné, ennek ellenére a 90e forintot már régen kifizettem. Elegem van már ebből…

Köszönöm a mielőbbi választ!

H.J.

végrehajtó1 # e-mail 2010.08.27. 07:32

Felfüggesztést kérhetsz.Mindent lehet kérni, de hogy megadja a bíróság azt nem tudom.
Mennyi idő?:vannak ügyek amik 1–2 hónap és befejeződnek de rengeteg ügy sok sok éves.Meg mondani nem tudom .
De még nagyon az elején vagytok ezzel.Menetére mire vagy kiváncsi? Mert nem tudom leírni az egész végrehajtásitörvé­nyt.

MsHoolygirl # e-mail 2010.08.26. 21:09

Kerhetnem picit bovebben? Mennyi idon belul zajlik es mi az eljaras menete? Lehet kerni felfuggesztest?

végrehajtó1 # e-mail 2010.08.26. 18:14

Csak a saját tulajdoni részed lehet veszélyben.Ha kint van legális jövedelmed vagyonod akkor az is veszélyben lehet .Végrehajthat­ják.Attól függ melyik országban dolgozol.Persze ha Kambodzsában dolgozol akkor nem…:)

MsHoolygirl # e-mail 2010.08.26. 17:12

Tisztelt Vegrehajto!
A problemem a kovetkezo; masfel eve kulfoldon elek,es dolgozom, hivatalosan bejelentett munkahelyen. Mielott kijottem hitelt vettem fel egy banktol. A bankszamlamon hagytam fedezetet az elso harom honap torlesztesere, kesobb kuldtem a reszleteket. Par honapja azonban nem allt modomban, igy a bank atadta a tartozasom kezeleset egy vegrehajto cegnek. Az osszeg most kb. 500.000ft. Az elso ket reszletet befizettem, de ebben a honapban a tizenotodikei hataridot mar nem tudtam tartani es nem fizettem az esedekes reszletet. Sajnos azt sem tudom egyenlore, hogy mikor tudnam folytatni a torlesztest. A hivatalosan bejelentett lakcimem egyenlore Edesanyam lakasan van, de tulajdonilag semmi kozom a lakashoz. Ami egyedul a nevemen van az a Nagypapamtol orokolt haz felenek a felenek az egyharmada es a haz haszonelvezoje a Nagymamam. Fizeteskeptelen­segemnek mikor es mi lesz a kovetkezo kovetkezmenye? Mi tortenik ha egyaltalan nem fizetek? Amennyiben Edesanyam kijelent a lakasabol hogyan fognak elerni? Veszelybe kerulhet-e a Nagymamam haza es mikorra jut el odaig az ugy? valaszat elore is koszonom

ObudaFan # e-mail 2010.08.19. 19:36

Volt párod ellen polgári pert indíthatsz, és a törvényes késedelmi kamatokat is követelheted.

Ügyvéd – Budapest

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

ObudaFan # e-mail 2010.08.19. 19:35

mister0

Bátyád tulajdoni hányadára igen, de – ha a haszonélvező nem adóstárs – az esetleges árverési vevő csak haszonélvezettel terhelt tulajdont szerezhet.

Ügyvéd – Budapest

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

mister0 # e-mail 2010.08.19. 12:49

Sziasztok!

Felvilágosításra lenne szükségem, mert ilyen ügyekben nem vagyok járatos. Az lenne a helyzet, hogy a bátyámnak tartozása van a Magyar Telekom felé, amely már a végrehajtói fázisban van. Az lenne a kérdésem, hogy ebből édesanyámnak és nekem származhat-e valamilyen problémánk. Ráterhelhetik-e a házra/ elárverezhetik-e a házat? A bátyámnak tulajdon része van a házból, de az élvezeti jog az édesanyámé.

A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm.

manocs.ka # e-mail 2010.08.12. 19:22

Tisztelt Fórumozók!
Válásunkkor a bíróság kimondta, hogy életközösségünk 2007. novemberében megszünt. Közös házunk tulajdonjoga 50–50%. Lakáshitelt vettünk fel kb 7 évvel ezelőtt,amiben én adóstárs vagyok. 2007. novembere óta a törlesztőrészletet a hozzá tartozó biztosítással egyedül én fizetem, folyamatosan, exem 3 hónapot kivéve egyáltalán nem járult hozzá a hiteltörlesztéshez, én meg úgy gondolom, ha közösen költöttük el a pénzt, közös az adósság is, tehát a fele őt illeti. Mostanáig a törlesztés ráeső fele, amit nem fizetett meg, nagyjából 150 ezer forint. Szeretném tudni, hogyan hajthatom ezt be rajta, és kérhetek-e kamatot a tartozására. Közös tulajdonú házunkra a bíróságtól kérek tulajdonközösség megszüntetését. A fenti tartozást ráterhelhetik-e exem 50%-os tulajdonrészére?
Előre is köszönöm a választ!

manocs.ka # e-mail 2010.08.12. 19:19

Tisztelt Fórumozók!
Válásunkkor a bíróság kimondta, hogy életközösségünk 2007. novemberében megszünt. Közös házunk tulajdonjoga 50–50%. Lakáshitelt vettünk fel kb 7 évvel ezelőtt,amiben én adóstárs vagyok. 2007. novembere óta a törlesztőrészletet a hozzá tartozó biztosítással egyedül én fizetem, folyamatosan, exem 3 hónapot kivéve egyáltalán nem járult hozzá a hiteltörlesztéshez, én meg úgy gondolom, ha közösen költöttük el a pénzt, közös az adósság is, tehát a fele őt illeti. Mostanáig a törlesztés ráeső fele, amit nem fizetett meg, nagyjából 150 ezer forint. Szeretném tudni, hogyan hajthatom ezt be rajta, és kérhetek-e kamatot a tartozására. Közös tulajdonú házunkra a bíróságtól kérek tulajdonközösség megszüntetését. A fenti tartozást ráterhelhetik-e exem 50%-os tulajdonrészére?

manocs.ka # e-mail 2010.08.12. 19:18

Tisztelt Fórumozók!

manocs.ka # e-mail 2010.08.12. 19:14

Tisztelt Fórumozók!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2010.08.10. 00:15

Kedves…

kbs

zanzara # e-mail 2010.08.09. 23:22

ahelyett hogy itt töltöttem a drága időmet a posztok olvasásával, aztán beirtam , amire senki sem reagált, 10 napja…
bementem egy válságkezelő céghez, akik ingyenes tanácsadást biztositottak, és megadták a választ mindenre 5–10 perc alatt
jó cég, csak ajánlani tudom
igaz, szolnokon van – aranypengő a nevük.
üdv. és ne bizzatok forumozokban, lehet félre téritenek. persze erre kisebb az esély, de be lehet kerülni a forum olvasásával a dzsungelbe, vagy a rengetegbe.
na üdv, én most jártam itt remélem utoljára
az adosságaimat, meg ugyis csak a pénz oldja meg,
nem az hogy olvasgatok itt.

nandy #   2010.08.08. 22:17

wyky891127

A 37.000,–Ft-ból max. 8.500,Ft-ot tilthatnak le. De így félő, hogy hamarosan ugrik az ingatlan is, mert ebból a kevés letiltásból csak nagyon sokára jönne össze a tartozás + kamatok + végrehajtási költség.

Ingatlanértékesítés jövedelmének és adójának kiszámítása: http://www.apeh.hu/…rok/ing_kalk

nandy #   2010.08.08. 22:15

oroszlán:

Ha az édesanya az autó tulajdonosa, akkor nem foglalhatják le!

Ingatlanértékesítés jövedelmének és adójának kiszámítása: http://www.apeh.hu/…rok/ing_kalk

wyky891127 # e-mail 2010.08.08. 21:28

37. 000 Ft-os (4 órás bejelentett munka)fizetésből is tiltanak le? Vagy van egy alsó összeg? A perben először letiltás kérnek vagy akár rögtön az adós (+1 a felesége) közös tulajdonában levő ház árverezését is javasolják? 500. 000 Ft tartozásról van szó.

oroszlán41 # e-mail 2010.08.08. 21:15

sziasztok!
Egyik ismerősőmnek az a problémája hogy egy bizonyos banknál lévő hitelét anyagi okok miatt nem tudta időben teljesíteni ezért a bank behajtásra adja az ügyet , és azért fél mert van egy autó aminek a forgalmijában mint üzemben tartó szerepel de a törzskönyben az édesanyja neve van , és nem tudja hogy a végrehajtók elvihetik-e az autót vagy nem .
köszönöm a hozzáértő válaszokat előre is !

lawka1 # e-mail 2010.08.01. 13:37

végraható1: nagyon köszönöm! Most kicsit megnyugodtam…
Én azért rendezni szeretném ezt a tartozást, mert ki tudja… Lehet, hogy egyszer még szükségem lesz nagyobb hitelre. Engem csak az érdekel, hogy ne baltázzam el a tesóm tulajdonát is.
+1× köszönöm mindenkinek!

végrehajtó1 # e-mail 2010.08.01. 12:16

az elektronikus kommunkáció mit jelentene”?

bonyolult elmagyarázni.Szá­mitógépen történik bankonként

Mekkora az az összeg amit a végrehajtónak a munkabérben meg kell hagynia?”min.50%-át.

makkmarc # e-mail 2010.08.01. 10:54

az elektronikus kommunkáció mit jelentene?
ugy tudom, hogy a magánszemélyeknek a lakossági folyószámláknál nincsen közös adatállományuk vagyis a bankok nem vezetnek közös listát, kinek hol a számlája.

Nem tudom,hogy valós-e az infó?

Mekkora az az összeg amit a végrehajtónak a munkabérben meg kell hagynia?

végrehajtó1 # e-mail 2010.08.01. 09:23

makkmarc
Így van.A számla is vh alá kerül.

Mennyire valós az az infó, hogy a Bankokat nem a végrehajtó nézi meg hanem neki az ügyintézője keresi meg levélben,csak a végrehajtó aláirásával”?

félig.Az alkalmazott intézi de végrehajtó és pénzintézetek közötti elektronikus kommunikáció van.Nem papír alapu.

makkmarc # e-mail 2010.08.01. 06:48

fizetésemből birósági letiltás van, mint kiderült 2 db.. igy 50%-ot vonnak le havonta.
Ilyenkor a végrehajtó még tehet inkasszót a számlára is vagy csak a fizetésből vonnak folyamatosan? Mik a tapasztalatok?

Másik kérdés:
Mennyire valós az az infó, hogy a Bankokat nem a végrehajtó nézi meg hanem neki az ügyintézője keresi meg levélben,csak a végrehajtó aláirásával?Nekem az a tapasztalatom, hogy a végrehajtó nem akkor irja alá a levelet hanem egy fénymásolt aláírása szerepel az inkasszós lapon.

Másnak esetleg valami tapasztalata?

végrehajtó1 # e-mail 2010.07.31. 23:21

lawka1

Ne majrézz annyit.Mivel a lakás nincs a neveden nem foglalhatja le a vh.
A hitelezőknek kell pert indítani a fedezet elvonás miatt.De ezeket nehéz bizonyítani.Az esetek döntő többségében nem is indítanak.

Ha jól olvastam már semmi sincs a neveden akkor nem kell izgulni.Szüne­teltetik a végrehajtást amíg el nem évül vagy amíg (ha nem hagyják elévülni) be nem tudják hajtani rajtad.

Semmi felfüggesztést nem kell kérned a bíróságtól.Nem te leszel az első és az egyetlen akitől nem lehet majd behajtani…