Üdvözletem!
Tanácsot szeretnék kérni, illetve hogy mire számíthatok az ügyben.
Nagy vonalakban: Kb 5–6 évvel ez előtt friss (akkor még) Westel-es előfizetésem havi számláját nem tudtam kifizetni, mert az akkori munkáltatóm lelépett a fizetésemmel (azóta sem tudtam behajtatni), ezért a Westel a havi elmaradás mellett rámterhelte a mobil készülék teljes árát is, ami együtt kb 90 ezer forintot tett ki, ezzel együtt a kártyámat és a telefont kitiltotta a hálózatból.
Kis idő múlva érkezett a bírósági végrehajtó levele, hogy fizessem be, stb,stb. Elmentem a céghez, és megegyeztünk havi 20e forintos törlesztésben. Ezt megkezdtem, de csak 60e forint befizetéséig jutottam, mivel megszűnt az a munkahelyem is, így megint fizetésképtelenné váltam. Őszintén szólva mire lett újra munkám, meg is feledkeztem a dologról, mire kb másfél év múlva megjelentek a lakáson a behajtók, 117ezer forintos követeléssel!!!
Ismét megegyeztünk a 20e forintban, de másfél részlet után ismét fizetésképtelenné váltam…tudni kell, hogy vagyonőr vagyok, így egy-egy munkahely sajnos nem tart túl sokáig, minimálbéres, de gyakrabban be nem jelentett fizetéssel. Tehát gyakorlatilag már befizettem az eredeti összegét a tartozásomnak, erre tegnap ismét megérkezett a szerelmes levél, a bírósági végrehajtás, és ismét foglalást, stb. helyeznek kilátásba, ha nem fizetek be 117 ezer forintot 8 napon belül, és ezt csak úgy bedobták a postaládába, semmi átvétel nincs igazolva.
Egy kicsit már unom…nem a falról kaparom a pénzt, anyámmal élek egy háztartásban, aki 70e forint nyugdíjat kap, én keresek kb 80e forintot, és 90e kb a lakbér, közmű, telefon, stb..tehát a havi kiadás.
Az én nevemen semmi sincs, a lakást az önkormányzattól béreljük. 1–1 számítógép, 1–1 tv, 1 hifi, kissebb műszaki cikkek, és a bútorok vannak a lakásban, tehát semmi extra. Én minimálbérrel vagyok bejelentve, de a fizetésemet nem számlára, hanem készpénzben kapom. Mit tudnak tenni, ha kiérkeznek a behajtók? Mit foglalhatnak egyáltalán? Mivel lehet igazolni, hogy ez a TV anyámé, ez a kis TV meg az enyém, stb? Hogy működik az egész? Anyámtól elvehetnek valamit?
Végül..nem lehetne esetleg valahogy megtámadni ezt a határozatot? Önhibámon kívül váltam fizetésképtelenné, ennek ellenére a 90e forintot már régen kifizettem. Elegem van már ebből…
Köszönöm a mielőbbi választ!
H.J.