Courlux - Flexifront - Photel Zrt


satol # 2015.12.29. 13:38

*Mit célszerű ilyen helyzetben tenni?
(Bocsánat, úgy felhúztak, hogy már írni se tudok.)

ius latratus # 2015.12.29. 14:19

Semmit.

Exxit # 2017.03.10. 11:31

Segítséget szeretnék kérni!

Valamikor sajnos elfogadtuk ennek a cégnek az ajánlatát. Küldtek is csomagot, fizettük. Kb 15 hónapja kezdett gyanús lenni, hogy nem úgy fizetünk ahogy jön a csomag, meg nem is szerettük volna, a továbbiakban a terméket!
Ők folyamatosan küldték a csekkeket, majd kb 1 éve kaptunk egy levelet valami pénzbehajtó cégtől, hogy megvásárolták a tartozást, és valami háromszoros pénzel tartozunk nekik!

Tavaly április táján feladtuk azt a csekket amivel úgy gondoltuk esetleg tartozunk a csomagküldőknek! A pénzbehajtótól továbbra is jött a levél, mindig más összegről! Az Augusztusi levélben már utolsó felszólításként valami eljárási illetéket követeltek rajtunk, szó sem volt már a tartozásról! Ezt nem fizettük, ki, és hál-istennek azóta sem küldtek semmit!

Viszont kb egy évnyi szünet után tavaly szeptemberben a postás ismét hozott egy csomagot. (a csomag nem fér bele a postaládába, így csengetett) A csomagot nem vettem át, mondtam neki küldjék vissza! Semmit nem kellett aláírni! Majd olyan december körül ujabb csomaggal próbálkoztak, amit szintén nem vettünk át.

A héten levelet kaptunk, találtunk a postaládába, amiben egy csekk van 5500 forintról!
Most biztosan nem kaptunk tőlük terméket!

Azt szeretném kérdezni, mit lehet ilyenkor tenni? Befizetni nem fogom, mert nincs mögötte teljesítés! Abban is biztos vagyok, hogy hamarosan jön a pénzbeszedő cég levele is, először KB 15 000 forintról!

Ha nem fizetek érhet e valami hátrány? Perelhetnek e vagy más milyen módon behajthatják e a jogtalan követelésüket?